به گزارش شهرآرانیوز؛ یک شرکت نوپا با فناوری هوش مصنوعی از کشف و تولید داروهای جدید و نیز پیشرفت در حوزه زیست فناوری خبر داده است.
بهگزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، سال گذشته گوگل از استفاده از هوش مصنوعی برای پیشبینی ساختارهای سهبعدی برخی پروتئینهای خاص با هدف حل برخی مشکلات علمی پنجاهساله خبر داده بود.
حالا آلفابت، شرکت مادر تخصصی گوگل، از ایجاد یک استارتاپ تازه به نام آزمایشگاه ایزومورفیک خبر داده است که از همین فناوری برای کشف و تولید داروهای تازه استفاده میکند.
یکی از مشکلات مهم بر سر راه تولید داروهای جدید، این است که زنجیرههای یکبعدی اسیدهای آمینه میتوانند به تعداد نامحدودی از ساختارهای سهبعدی پیچیده تبدیل شوند. انتخاب ساختارهای مناسب برای تولید دارو از این طریق، کار سادهای نیست و گاهی بیدقتی در این زمینه، منجر به وقوع مشکلی به نام تاخوردگی پروتئین میشود که تلاش برای حل آن از دهه ۷۰میلادی ادامه داشته است.
فناوری هوش مصنوعی ابداعشده برای غلبه بر این مشکل، آلفافورد نام دارد و قادر به ابداع ساختارهای سهبعدی پروتئینی مناسب برای تولید داروست که بسیار دقیق هستند. در حوزه زیست فناوری نیز این ابزار به پزشکان کمک میکند تا پروتئینهایی را که عملکرد مناسب و دقیقی ندارند، شناسایی کنند و از این طریق، شناسایی عامل وقوع برخی بیماریها و شتابگیری در تولید داروهای مناسب برای درمان آنها ممکن میشود.
محققان میگویند در آینده، این فناوری پیشبینی ساختارهای تمامی پروتئینهای موجود در بدن انسان را ممکن میکند. آزمایشگاه ایزومورفیک آلفابت میتواند با استفاده از ابزار هوش مصنوعی به پیشبرد این طرحها کمک کرده، کشف داروهای جدید را امکانپذیر کند.