صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

برای تقویت سیستم ایمنی بدن ترکیب سیر و زنجبیل را بخورید!

  • کد خبر: ۸۷۴۵۳
  • ۱۹ آبان ۱۴۰۰ - ۱۶:۳۰
سیر و زنجبیل هر دو به دلیل فواید بسیاری که دارند، برای سلامت انسان معروف هستند.

به گزارش شهرآرانیوز، دهه‌ها پژوهش‌های علمی نشان داده است که این دو ماده غذایی محبوب دارای خواص ضد التهابی و آنتی‌اکسیدانی هستند و ممکن است به محافظت در برابر بیماری‌ها کمک کنند.

ترکیب این دو ماده غذایی نیز ممکن است آثار ارتقای سلامتی را ارائه کند. در ادامه با فواید بالقوه مصرف سیر و زنجبیل همراه با هم بیشتر آشنا می‌شویم.

فواید ضد التهابی ارائه می‌کند

یکی از شناخته‌شده‌ترین فواید زنجبیل و سیر توانایی آن‌ها در کاهش التهاب است. اگرچه پاسخ التهابی بدن برای حفظ سلامت انسان ضروری است، اما التهاب مزمن با ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها از جمله بیماری قلبی و برخی انواع سرطان پیوند خورده است.

سیر و زنجبیل هر دو دارای ترکیبات گیاهی ضد التهاب قوی هستند که ممکن است به مهار پروتئین‌های پیش‌التهابی مرتبط با التهاب مزمن کمک کنند.

نکته جالب این است که اشکال مختلف سیر حاوی انواع مختلفی از ترکیبات اُرگانوسولفور ضد التهاب هستند.

سیر تازه حاوی موارد زیر است:

- اس-آلیل-ال-سیستئین سولفوکسید (آلیین)

- مشتقات گاما-گلوتامیل سیستئین

پودر سیر خشک‌شده حاوی ترکیبات زیر است:

- آلیین

- دیی‌آلیل دی‌سولفید (DADS)

سیر رنده‌شده حاوی ترکیبات زیر است:

- ترکیبات خانواده سولفید

- دیتیین‌ها

- ترکیبات (E–Z) -ajoene

زنجبیل نیز سرشار از مواد ضد التهابی است که از آن جمله می‌توان به جینجرول و شوگائول‌ها اشاره کرد.

برخی مطالعات نشان داده‌اند که زنجبیل و سیر دارای اثرات ضد التهابی هستند.

به عنوان نمونه، مطالعات نشان داده‌اند که سیر و زنجبیل هر دو نشانگر‌های التهاب در بدن انسان را کاهش می‌دهند. هر دو ماده غذایی سطوح پروتئین‌های پیش‌التهابی زیر را کاهش می‌دهند:

- فاکتور نکروز دهنده تومور آلفا (TNF-α)

- اینترلوکین-۶ (IL-۶)

- پروتئین واکنشی C با حساسیت بالا (hs-CRP)

یک بررسی در سال ۲۰۲۰ که شامل ۱۷ مطالعه با کیفیت بالا می‌شد، نشان داد که مصرف مکمل‌های سیر به کاهش چشمگیر در سطوح پروتئین واکنشی C منجر شده است. همچنین، مشخص شد که نوع دیگری از مکمل سیر به نام «عصاره سیر کهنه» سطوح پروتئین واکنشی C و فاکتور نکروز دهنده تومور آلفا را به میزان قابل توجهی کاهش داده است.

یک بررسی در سال ۲۰۲۰ شامل ۱۰۹ مطالعه با کیفیت بالا نشان داد که زنجبیل ممکن است به ویژه زمانی که افراد مبتلا به آرتریت از آن برای کاهش التهاب و درد استفاده می‌کنند، موثر باشد.

اطلاعات کمی درباره اثرات ترکیبی سیر و زنجبیل روی التهاب در انسان‌ها در دسترس هستند. با این وجود، بر اساس پژوهش‌های موجود، احتمالا استفاده از سیر و زنجبیل همراه با هم می‌تواند به کاهش نشانگر‌های التهاب کمک کند.

ممکن است در برابر آسیب سلولی محافظت کند

استرس اکسیداتیو زمانی رخ می‌دهد که میزان بیش از حد مولکول‌هایی به نام گونه‌های فعال اکسیژن (ROS) وجود داشته باشد که سیستم‌های دفاعی بدن انسان را تضعیف می‌کند.

سیستم دفاعی آنتی اکسیدانی بدن شامل آنزیم‌های آنتی اکسیدانی مانند سوپراکسید دیسموتاز و گلوتاتیون پراکسیداز می‌شود. این آنزیم‌ها به متعادل نگه داشتن سطوح گونه‌های فعال اکسیژن کمک می‌کنند. اما ضعف در این سیستم با بروز استرس اکسیداتیو همراه است که به آسیب سلولی منجر می‌شود.

مطالعات نشان داده اند که سیر و زنجبیل ممکن است به کاهش نشانگر‌های استرس اکسیداتیو، از جمله ترکیب بسیار واکنش‌پذیر و آسیب‌رسان مالون دی‌آلدئید کمک کنند.

طی مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۵ به شرکت کنندگان مبتلا به دیابت نوع ۲ برای دو هفته روزانه دو گرم پودر زنجبیل داده شد. در پایان این دوره، سطوح مالون دی‌آلدئید خون آن‌ها در مقایسه با گروه کنترل به میزان قابل توجهی کاهش یافته بود.

مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۶ نشان داد که مصرف مکمل‌های زنجبیل سطوح مالون دی‌آلدئید و همچنین نشانگر التهابی فاکتور نکروز دهنده تومور آلفا را در افراد مبتلا به سل کاهش می‌دهد.

مطالعه‌ای در سال ۲۰۰۸ با حضور ۱۳ فرد مسن نشان داد که مصرف روزانه مکمل‌های سیر برای یک ماه به کاهش سطوح مالون دی‌آلدئید و تقویت سطوح آنزیم‌های آنتی اکسیدانی سوپراکسید دیسموتاز و گلوتاتیون پراکسیداز منتج شده است.

افزون بر این، مطالعه‌ای در سال ۲۰۲۰ روی موش‌های مبتلا به بیماری آلزایمر نشان داد که درمان ترکیبی با عصاره سیر، زنجبیل و فلفل چیلی به طور قابل توجهی سطوح آنزیم‌های دفاعی سوپراکسید دیسموتاز و گلوتاتیون پراکسیداز را در آن‌ها افزایش داده است.

همچنین، این درمان سطوح ترکیب آسیب رسان مالون دی‌آلدئید را به میزان قابل توجهی کاهش داده بود.

ممکن است برای سلامت شناختی مفید باشد

مصرف منظم سیر و زنجبیل یا مکمل‌های سیر و زنجبیل ممکن است به محافظت از مغز و بهبود شناخت کمک کند.

برخی مطالعات نشان داده اند که مصرف سیر ممکن است به ویژه برای محافظت در برابر اختلالات شناختی در جمعیت‌هایی خاص مفید باشد.

مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۹ که ۲۷،۴۳۷ سالمند چینی را شامل می‌شد، نشان داد آن‌هایی که بیشتر سیر مصرف می‌کردند، احتمال کمتری دارد دچار اختلالات شناختی شوند. همچنین، آن‌ها نسبت به افرادی که به ندرت سیر مصرف می‌کردند، طول عمر بیشتری داشتند.  

با این وجود، به انجام پژوهش‌های بیشتر در این زمینه از جمله پژوهش روی گروه‌های دیگر از مردم نیاز است.

مطالعات نشان داده اند که مصرف پودر سیر ممکن است حافظه و توجه را نیز در بزرگسالان سالم بهبود ببخشد.

پژوهش‌ها نشان می‌دهد که ترکیبات اُرگانوسولفور موجود در سیر ممکن است به محافظت در برابر التهاب و تحلیل سلول‌های عصبی کمک کنند.

همچنین، پژوهش‌ها زنجبیل را با فواید شناختی پیوند داده اند. در مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۱، مصرف ۴۰۰ یا ۸۰۰ میلی گرم عصاره زنجبیل در روز بمدت دو ماه به بهبود عملکرد شناختی و حافظه در زنان سالم در مقایسه با گروهی که دارونما دریافت می‌کردند، کمک کرد.

افزون بر این، مطالعات با حضور سوژه‌های حیوانی نشان داده اند که زنجبیل ممکن است به کاهش آسیب مغزی، محافظت در برابر بیماری انحطاط عصبی، و افزایش سطوح آنزیم‌های آنتی اکسیدانی در مغز کمک کند.

ممکن است به کاهش عوامل خطر بیماری قلبی کمک کند

مطالعات نشان داده اند که سیر و زنجبیل خواص محافظتی قوی برای قلب دارند و ممکن است به کاهش برخی عوامل خطر بیماری قلبی از جمله موارد زیر کمک کنند:

- فشار خون بالا

- کلسترول بالا

- سطوح بالای قند خون

یک بررسی در سال ۲۰۱۴ شامل ۲۲ مطالعه با کیفیت بالا نشان داد که مصرف پودر سیر سطوح کلسترول کلی و کلسترول بد را به میزان قابل توجهی کاهش داده و همچنین در کاهش سطوح قند خون ناشتا و فشار خون موثر بوده است.

مطالعات دیگر نشان داده اند که سیر به کاهش فشار خون، قند خون، و کلسترول کمک می‌کند و این به پیشگیری از آترواسکلروز (تصلب شرایین) یا انباشت پلاک در سرخرگ‌ها کمک می‌کند.

همچنین، مطالعات زنجبیل را با فواید سلامت قلب پیوند داده اند.

مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۷ شامل ۴،۶۲۸ شرکت کننده نشان داد که مصرف روزانه یک گرم زنجبیل خطر فشار خون بالا و بیماری عروق کرونر قلب را به ترتیب ۸ و ۱۳ درصد کاهش داده است.

مکمل‌های زنجبیل ممکن است به بهبود کنترل قند خون و کاهش سطوح تری گلیسیرید، کلسترول کلی، و نشانگر‌های التهابی در افراد مبتلا به دیابت کمک کنند. این مساله قابل توجه است، زیرا افراد مبتلا به دیابت با خطر افزایش یافته بیماری قلبی مواجه هستند.

از این رو، مصرف منظم سیر و زنجبیل یا مکمل‌های سیر و زنجبیل ممکن است به بهبود سلامت قلب کمک کند.

با این وجود، پیش از مصرف دوز بالای مکمل‌های سیر و زنجبیل باید با پزشک خود مشورت کنید، زیرا ممکن است با برخی دارو‌ها تداخل داشته باشند که از آن جمله می‌توان به رقیق کننده‌های خون که برای درمان بیماری قلبی تجویز می‌شوند، اشاره کرد.

ممکن است برای افراد مبتلا به دیابت مفید باشد

سیر و زنجبیل ممکن است به کاهش سطوح قند خون و بهبود نشانگر‌های سلامت در افراد مبتلا به دیابت کمک کنند، به ویژه اگر به شکل مکمل مصرف شوند.

طی مطالعه‌ای در سال ۲۰۲۰ با حضور ۱۰۳ شرکت کننده مبتلا به دیابت، این افراد برای ۹۰ روز و به صورت روزانه ۱.۲ گرم مکمل زنجبیل مصرف کردند. گروهی که مکمل مصرف می‌کردند کاهش چشمگیر در سطوح قند خون و کلسترول کلی را نسبت به گروهی که دارونما دریافت می‌کردند، نشان دادند.  

یک بررسی در سال ۲۰۱۸ شامل ۱۰ مطالعه با کیفیت بالا نشان داد که مصرف مکمل‌های زنجبیل موجب افزایش کلسترول خوب شده و سطوح هموگلوبین A ۱ c را کاهش می‌دهد. کاهش این مولکول نشان می‌دهد که سلامت فرد در حال بهبود است.

مطالعات نشان می‌دهد که مکمل‌های سیر نیز ممکن است برای افراد مبتلا به دیابت مفید باشند.

یک بررسی در سال ۲۰۱۸ شامل ۳۳ مطالعه نشان داد که به طور کلی مکمل‌های سیر نسبت به دارونما در کاهش تری گلیسیرید، قند خون ناشتا، کلسترول کلی، کلسترول بد، و هموگلوبین A ۱ c در افراد مبتلا به دیابت موثرتر بوده اند.

یک بررسی در سال ۲۰۱۷ شامل نه مطالعه با کیفیت بالا نشان داد افراد مبتلا به دیابت که روزانه مکمل‌های سیر در دوز‌های ۰.۰۵ تا ۱.۵ گرم مصرف می‌کردند، کاهش چشمگیر در سطوح قند خون و چربی خون داشته اند.

اگر علاقمند به استفاده از مکمل‌های سیر و زنجبیل برای درمان دیابت یا سطوح بالای قند خون خود هستید، پیش از آغاز استفاده از آن‌ها باید با پزشک خود مشورت کنید.

خواص ضد سرطانی بالقوه دارد

برخی شواهد نشان می‌دهد که یک رژیم غذایی سرشار از سیر و زنجبیل ممکن است به محافظت در برابر برخی انواع سرطان کمک کند. این ممکن است به دلیل تراکم بالای ترکیبات ضد التهابی و آنتی اکسیدانی در آن‌ها باشد که به محافظت در برابر آسیب سلولی کمک می‌کند.

به عنوان نمونه، نتایج برخی مطالعات جمعیتی نشان می‌دهد افرادی که سیر بیشتری در رژیم غذایی خود مصرف می‌کنند، احتمال کمتری دارد به سرطان کولورکتال مبتلا شوند.

مطالعه‌ای در سال ۲۰۲۰ با حضور ۶۶۰ زن پورتوریکویی نشان داد مصرف زیاد سیر و پیاز با کاهش خطر سرطان پستان مرتبط بوده است.

مطالعات همچنین نشان داده اند که مصرف سیر با کاهش خطر سرطان ریه و سرطان معده مرتبط است.

از سوی دیگر، مطالعات آزمایشگاهی و با حضور سوژه‌های حیوانی نشان داده اند که زنجبیل دارای آثار ضد سرطانی علیه انواع مختلف سلول‌های سرطانی از جمله موارد زیر است:

- سلول‌های سرطانی پانکراس

- سلول‌های سرطانی پروستات

- سلول‌های سرطانی پستان

اگرچه این نتایج جالب توجه هستند، اما زنجبیل و سیر نمی‌توانند جایگزین درمان سرطان شوند. اگر به سرطان مبتلا هستید، بدون مشورت با پزشک خود از مکمل‌های زنجبیل و سیر استفاده نکنید.

ممکن است واکنش ایمنی سالم را تقویت کند

سیر و زنجبیل خواص ضد التهابی، آنتی اکسیدانی، ضد ویروسی، و ضد میکروبی قوی دارند. از این رو، افزودن آن‌ها به رژیم غذایی ممکن است به حفظ سلامت سیستم ایمنی بدن کمک کند.

سیر حاوی ترکیباتی مانند آلیسین و دی آلیل سولفید است که ممکن است به تقویت فعالیت سلول‌های ایمنی و مهار بیان پروتئین‌های التهابی مانند اینترلوکین-۱ بتا و فاکتور نکروز دهنده تومور آلفا کمک کند.

همچنین، آن‌ها ممکن است تولید مولکول‌های آسیب‌رسان را با سرکوب آنزیم‌هایی خاص کاهش دهند.

زنجبیل ممکن است با مهار تولید پروتئین‌های التهاب‌زا مانند فاکتور نکروز دهنده تومور آلفا و اینترلوکین-۸ توسط سلول‌ها به تقویت سلامت ایمنی کمک کند.

طی مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۹ با حضور ۷۰ شرکت کننده مبتلا به آرتریت روماتوئید، این افراد روزانه و برای ۱۲ هفته ۱.۵ گرم پودر زنجبیل مصرف کردند. پژوهشگران دریافتند که پودر زنجبیل بیان ژن‌هایی که به پیشگیری از واکنش خودایمنی کمک می‌کنند را افزایش داده است. همچنین، کاهش بیان ژن‌های التهاب‌زا مشاهده شد.

سیر و زنجبیل خواص ضد ویروسی و ضد باکتری قوی را علیه انواع مختلفی از عوامل بیماری‌زا از جمله آنفلوآنزا و عفونت‌های تنفسی ارائه می‌کنند.

افزون بر این، شواهد محدود نشان می‌دهد که مصرف مکمل عصاره سیر کهنه ممکن است به بهبود عملکرد سلول‌های ایمنی و کاهش شدت علائم سرماخوردگی و آنفلوآنزا کمک کند. با این وجود، به انجام پژوهش‌های بیشتر در این زمینه نیاز است.

منبع: عصرایران 

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.