خطه خراسان، مهد کشت زرپران یا زعفران این طلای ناب است. زنان سرپرست خانوار و اهل کار حاشیه شهر هر سال منتظر فصل خزان میمانند تا گلهای درو شده به دستشان برسد و دستهایشان به رنگ نارنجی درآید.
کشت زعفران در ایران قدمت زیادی دارد و مرکز اصلی پرورش این گیاه مناطق کویری و کم آب خراسان رضوی است.
هر سال از اوایل آبان ماه برداشت زعفران از مزارع زاوه و تربت حیدریه استان خراسان رضوی آغاز میشود و بازار خرید و فروش طلای سرخ رونق پیدا میکند.
مرحله برداشت زعفران، دشوارترین و پرزحمتترین و در عین حال حساسترین مرحله زراعت زعفران است که باید در زمان خاصی از روز تعداد زیادی از افراد به برداشت گلهای زعفران و سپس جدا کردن کلاله از گل مشغول شوند.