صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

سرطان دست چه علائمی دارد؟

  • کد خبر: ۹۱۳۸۰
  • ۱۸ آذر ۱۴۰۰ - ۱۶:۳۰
سرطان دست واژه‌ای کمتر آشنا برای ماست شاید تا زمانی که خبر فوت خانم دنیا فنی زاده، عروسک گردان شخصیت محبوب مان «کلاه قرمزی» بر اثر سرطان دست را نشنیده بودیم، نام سرطان دست به گوشمان هم نخورده بود. در ادامه این مطلب قصد داریم با علائم و علل ایجاد آن آشنا شویم:

به گزارش شهرآرانیوز، سارکوم نوعی سرطان نادر است که در بافت‌های متفاوتی اتفاق می‌افتد. بافت همبند به سلول‌هایی از بدن گفته می‌شود که انواع دیگر بافت را در بدن به هم متصل و پشتیبانی می‌نمایند. سارکوم‌ها در بافت همبند رشد می‌کنند. این تومور‌ها بیشتر در استخوان‌ها، ماهیچه‌ها، تاندون‌ها، غضروف‌ها، اعصاب، چربی و رگ‌های خونی بازو‌ها و پا‌ها دیده می‌شوند، اما بروز آن‌ها در سایر نواحی بدن نیز ممکن است و دور از انتظار نیست.

اگرچه بیش از ۵۰ نوع سارکوم وجود دارد، اما می‌توان آن‌ها را به دو نوع اصلی تقسیم کرد: سارکوم بافت نرم و سارکوم استخوان یا استئوسارکوم.

سارکوم بیشتر در اندام‌های تحتانی بدن رایج است. ۴۰ درصد بیماران در اندام تحتانی، ۱۵ درصد در اندام فوقانی و ۳۰ درصد در تنه، قفسه سینه و شکم درگیر تومور و سارکوم هستند.

شرایط بسیاری هستند که می‌توانند به اشتباه سارکوم پنداشته شوند. همه افراد گاه به گاه توده‌ها و برآمدگی‌هایی دارند در مچ دست، کشکک زانو و یا استخوان‌های لگن خود دارند، اما مساله مهم در این بین این است که بتوانیم میان توده‌های سرطانی و توده‌هایی که بر اثر آسیب، رشد مادرزادی یا روند طبیعی پیری به وجود آمده اند تمایز قائل شویم.

چه عواملی باعث ابتلا به سارکوم می‌شوند؟

محققان هنوز دلیل قطعی برای ابتلا به سارکوم را نیافته اند. به نظر می‌رسد که DNA سلولی پس از تولد تغییر می‌کند و منجر به سارکوم می‌شود، اما اینکه چرا این اتفاق می‌افتد، هنوز ناشناخته است. مواردی که باعث افزایش خطر ابتلا به سارکوم می‌شوند، عبارتند از:

سابقه خانوادگی و وراثت
پرتودرمانی و تشعشعات برای درمان انواع دیگر سرطان
بیماری پاژه
بیماری نوروفیبروماتوز
سندروم گاردنر
بیماری رتینوبلاستوما

علائم سرطان دست و سرطان پا

بیشتر انواع سارکوم‌ها از استخوان‌های لگن شروع می‌شوند و به دنبال آن استخوان ران درگیر می‌شود و می‌تواند به استخوان‌های دیگر، مغز استخوان و حتی اندام‌های حیاتی مانند ریه ها، قلب و کلیه‌ها سرایت کند.

اما تومور‌های بافت نرم در اطراف استخوان‌ها مانند غضروف‌ها یا ماهیچه تأثیر می‌گذارند و در بافت نرم بازوها، پاها، سر، گردن، قفسه سینه و شکم یافت می‌شوند. سارکوم‌های بافت نرم به سختی قابل تشخیص هستند، زیرا می‌توانند در هر نقطه از بدن رشد کنند.

معمولا اولین علامت وجود سارکوم در بافت نرم، وجود یک توده بدون درد است. اما با بزرگ شدن این توده، به اعصاب یا ماهیچه‌ها فشار وارد شده و درد و ناراحتی ایجاد می‌شود و بسته به محل توده ممکن است اختلالاتی در اندام‌های بدن ایجاد شود به عنوان مثال تنگی نفس به وجود آید یا ضربان قلب بالا برود و…

سارکوم بافت نرم

برخلاف سارکوم بافت نرم، استئوسارکوم می‌تواند علائم اولیه آشکاری را نشان دهد. استئوسارکوم در کودکان و نوجوانان و جوانان بیش از میانسالان شایع است به طوری که یک سوم بیماران مبتلا به سارکوم، زیر ۳۰ سال سن دارند و ۵۰ درصد این بیماران جزو کودکان می‌باشند، اما با توجه به اینکه معمولا در کودکان و جوانان فعال، درد استخوان‌ها و یا تورم عادی است، علائم استئوسارکوم ممکن است با درد‌های رشد یا آسیب ورزشی اشتباه گرفته شود.

اگر علائم درد در دست و پای کودک به صورت قرینه نیست و فقط در یکی از دست‌ها یا پا‌ها احساس می‌شود، علائم درد بعد از مدتی بهبود پیدا نمی‌کنند و یا در هنگام شب، شدیدتر می‌شوند، حتما باید با متخصص کودکان و متخصص تست سرطان مشورت نمایید.

برخی از علائم استئوسارکوم عبارتند از:

درد در استخوان آسیب دیده که در هنگام شب شدیدتر می‌شود
تورم
اختلال در عملکرد استخوان مانند حرکات ناقص پا و لنگیدن
تب خفیف، ولی مداوم
شکستگی استخوان بدون دلیل مشخص
کاهش وزن بدون دلیل موجه
خستگی و بی حالی بی دلیل
فلج ماهیچه‌ها یا از دست دادن کنترل مثانه اگر تومور نزدیک ستون فقرات باشد

منبع: جام جم آنلاین

برچسب ها: سرطان دست استخوان
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.