انتقال زائران اربعین از شلمچه با ناوگان ایرانی امکان پذیر شد هوای کشور گرم‌تر می‌شود (یکم مرداد ۱۴۰۳) افزایش ۱.۳ درجه‌ای میانگین دمای هوای ایران در تیرماه تعطیلی و کاهش ساعت کاری ادارات و بانک‌های قم از دوم مرداد ۱۴۰۳ + جزئیات دستمزد عجیب سوادآموزی هر بیسواد در کشور خراسان‌رضوی پیشگام در واکسیناسیون دام نمرات امتحان نهایی چه زمانی اعلام می‌شود؟ بی‌اختیاری ادرار، یکی از علائم اصلی اختلال در کف لگن است بهره‌مندی ۵ هزار دانش‌آموز مشهدی از خدمات بهزیستی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (دوشنبه یکم مرداد ۱۴۰۳) | تداوم وزش باد در استان تا پایان هفته برای اولین بار در خراسان‌رضوی؛ افتتاح مرکز نگهداری شبانه‌روزی موقت اوتیسم تجویز آنتی‌بیوتیک در ایران ۱۰ درصد بیشتر از میانگین جهانی قاچاق معکوس دخانیات به دلیل قیمت پایین در ایران توصیه‌هایی در خصوص خشکی چشم | زائران اربعین مبتلا به خشکی چشم، اشک مصنوعی همراه داشته باشند کشف و ضبط ۱۳۰ قبضه سلاح جنگی غیر مجاز در شادگان خوزستان تغذیه و تحرک کافی از عوامل اثر گذار در حفظ سلامت استخوان و مفاصل است علت تأخیر در واریز حقوق تیرماه ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی | تعطیلات رسمی بهانه تأخیر در واریز حقوق و مستمری نشود! چرا مدیریت مصرف آب در تابستان امسال ضرورت دارد؟ | مراقب گرمای غیر طبیعی تابستان امسال باشید ابلاغ بیش از ۶۱ هزار میلیارد ریال از اعتبارات سرمایه‌ای خراسان رضوی ماجرای نامه مخبر برای حداقل‌بگیران تامین اجتماعی چه بود؟ | سه میلیون تومان برای متناسب‌سازی نیست! راه‌اندازی چهارمین مرکز خدمات جامع سلامت آموزشی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد
سرخط خبرها

ملانوم و راه‌های درمان آن چیست؟

  • کد خبر: ۹۰۳۸۱
  • ۱۳ آذر ۱۴۰۰ - ۱۵:۳۶
ملانوم و راه‌های درمان آن چیست؟
ملانوم وخیم‌ترین نوع سرطان پوست است که می‌تواند به سرعت در بدن پخش شده و تقریبا هر عضوی از بدن را گرفتار نماید.

به گزارش شهرآرانیوز، اگر یک خال پوستی تغییر رنگ، شکل یا اندازه بدهد ممکن است پزشکتان احتمال ایجاد ملانوم یا سرطان سلول‌های رنگدانه‌ای پوست را بدهد و برای بررسی از خال یا بافت‌های اطراف آن نمونه‌برداری کند. چنانچه در بررسی میکروسکوپی این بافت‌ها تشخیص ملانوم تایید شود، بسته به اینکه این نوع سرطان تا چه عمقی نفوذ کرده باشد، ممکن است لازم باشد با جراحی بافت‌های بیشتری برداشته شود.

در برخی از موارد، شاید لازم باشد که گره‌های لنفاوی آن ناحیه هم برداشته شوند. عملی به نام «نمونه‌برداری از گره لنفاوی نگهبان» می‌تواند نشان دهد آیا نزدیک‌ترین گره لنفاوی نزدیک به تومور حاوی سلول‌های سرطانی هست یا نه. اگر نتیجه مثبت باشد، جراحی فوری برای برداشتن گره‌های لنفاوی بیشتر می‌تواند باعث افزایش طول عمر بیمار شود.

علاوه بر جراحی، درمان‌ها برای ملانوم شامل «ایمنی‌درمانی» (تقویت دستگاه ایمنی برای مقابله با سرطان)،  شیمی‌درمانی و پرتودرمانی است. درمان‌های جدید به اصطلاح «هدفمند» شامل دارو‌هایی می‌شوند که تغییرات ژنتیکی خاصی را هدف قرار دهند که در برخی از اشکال ملانوم یافت می‌شود. برای مثال، نیمی از از سلول‌های سرطانی ملانوم ممکن است دارای جهش‌ها یا تغییرات ژنتیکی باشند که BRAF نامیده می‌شوند و باعث رشد سریع و تقسیم سریع‌تر سلول‌های سرطانی می‌شوند.

دارو‌هایی جدیدی مانند «ومورافنیب» (Zelboraf) و دابرافنیب (Tafinlar) در حال حاضر در دسترس قرار دارند که با هدف قرار دادن ژن BRAF به درمان ملانوم کمک می‌کنند.

حدود ۸۴ درصد از افرادی که دچار ملانوم پوستی تشخیص داده می‌شوند در مرحله اول یا «لوکالیزه» تومور هستند، یعنی سلول‌های سرطانی به  فراتر از محل اولیه‌شان گسترش پیدا نکرده‌اند. در چنین افرادی میزان بقای ۵ سالانه بیماران عالی و حدود ۹۸ درصد است. اما اگر سلول‌های سرطانی به محل‌های مجاور سرایت کند، این میزن بقا کاهش پیدا می‌کند و به ۶۲ تا ۷۶ درصد می‌رسد.

همچنین مانند همه اشکال دیگر سرطان، اگر تومور به اندام‌های دوردست انتشار یافته باشد، میزان کلی بقای بیماران به شدت افت می‌کند و به حدود ۱۶ درصد می‌رسد.

منبع: همشهری آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->