صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

بهترین راه درمان آنفولانزا، استفاده از واکسن بینی است

  • کد خبر: ۹۲۱۱۷
  • ۱۹ دی ۱۴۰۰ - ۰۹:۴۸
دانشمندان دانشگاه ییل با انجام آزمایش‌هایی روی واکسن آنفلوانزای تزریقی و استنشاقی، می‌گویند: واکسن بینی می‌تواند ایمنی بالاتری در برابر انواع ویروس‌ها در مقایسه با واکسن تزریقی ایجاد کند.

به گزارش شهرآرانیوز، در این مطالعه، واکسن آنفلوانزا، بررسی شد. هرچند محققان آزمایش‌های مشابهی را نیز با واکسن کرونا انجام می‌دهند، اما «آکیکو ایوازاکی» یکی از محققان این تحقیق می‌گوید یافته‌های اولیه نشان می‌دهد که واکسن‌های بینی می‌توانند ایمنی بالاتر و گسترده تری در برابر بسیاری از انواع ویروس‌های مختلف ایجاد کنند.

او توضیح می‌دهد که واکسن بینی از اثربخشی خوبی برخوردار است و می‌تواند افراد را در برابر ورود ویروس به بدن محافظت کند.

واکسن بینی در مقابل واکسن تزریقی

آنتی بادی‌های ایمونوگلوبولین (IgA) A در خط مقدم سیستم ایمنی بدن قرار دارد و این آنتی بادی‌ها عمدتا در سطوح مخاطی و بیشتر در بینی، روده و ریه‌ها دیده می‌شوند. ایده پشت طراحی واکسن‌های استنشاقی بینی این است که بتواند به صورت مستقیم، غشای مخاطی بینی را از ورود ویروس به بدن، مصون سازی کرده و پاتوژن‌های معلق در هوا را هدف قرار دهد تا به محض ورود ویروس به بدن انسان، پاسخ ایمنی متناسبی ایجاد کند.

مطالعه جدید به صورت امیدوارکننده‌ای نشان می‌دهد که واکسن‌های بینی نه تنها پاسخ‌های مؤثری IgA را ایجاد می‌کنند، بلکه می‌توانند ایمنی بیشتری در برابر بیش از یک سویه ویروسی در یک واکسن ایجاد کنند.

در این مطالعه، مجموعه‌ای از آزمایش‌های مختلف روی موش‌ها انجام شده و اثر واکسن آنفلوانزا در داخل بینی با واکسن تزریقی مقایسه می‌شود. محققان موش‌ها را در معرض تعدادی از گونه‌های مختلف آنفلوانزا قرار داده اند. یافته‌های اولیه نشان می‌دهد موش‌هایی که واکسن بینی را دریافت کرده بودند در مقایسه با موش‌هایی که واکسن به آن‌ها تزریق شده بود، در برابر انواع گسترده‌ای از سویه‌های آنفلوانزا محافظت می‌شدند.

محققان با تمرکز بر پاسخ‌های IgA دریافتند که واکسن بینی نه تنها آنتی بادی IgA را در غشا‌های مخاطی بینی ایجاد می‌کند، بلکه در ریه نیز شناسایی شده است. بعد از گذشت ۵ هفته هنوز اثرات این آنتی بادی در مجرای ریه رؤیت می‌شد.

گفتنی است چنین پاسخی از IgA در بینی و ریه موش‌هایی که واکسن تزریقی را دریافت کرده بودند، دیده نشد.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.