صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

زیر پوست مراکز ترک اعتیاد در مشهد چه می‌گذرد؟

  • کد خبر: ۹۲۷۰۸
  • ۲۹ آذر ۱۴۰۰ - ۱۰:۲۴
معاون پیشگیری بهزیستی خراسان رضوی گفت: واگذاری مراکز ترک اعتیاد مشهد و استان به غیر از مالک حقیقی، دلیل ۹۰ درصد تخلفات کلینیک‌های ترک اعتیاد است.

لاله‌سادات کوثری | شهرآرانیوز؛ فروش متادون سهمیه‌ای در بازار آزاد، شاید یکی از تخلفات رایج مراکز ترک اعتیاد در مشهد باشد، اما به‌گفته معاون پیشگیری بهزیستی خراسان رضوی «واگذاری مراکز ترک اعتیاد مشهد و استان به غیر از مالک حقیقی، دلیل ۹۰ درصد تخلفات کلینیک‌های ترک اعتیاد است.»

۲۵ آذر امسال بود که رئیس انجمن صنفی مراکز درمان اعتیاد خراسان رضوی از تخلف ۵درصدی کلینیک‌های ترک اعتیاد استان در توزیع متادون خبر داد. بیتا میرزایی در نشست خبری با اعلام این خبر افزود: در بازرسی‌های گذشته فقط ۵درصد کلینیک‌های درمان اعتیاد استان در زمینه فروش غیر مجاز متادون تخلف داشته اند.

رئیس انجمن صنفی مراکز درمان اعتیاد خراسان رضوی بیان کرد: در یک سال گذشته مجوز ۴۵مرکز لغو شده است که سهم بازرسی‌های چند ماه اخیر ۳۴مرکز بوده است، به عبارتی حدود ۵درصد لغو مجوز در چند ماه گذشته در مشهد داشته ایم.

میرزایی درباره آمار اعتیاد در وضعیت کنونی گفت: نسبت خانم‌ها به مردان در اعتیاد براساس آمار ۱۰ به ۹۰ است، یعنی آقایان ۹۰درصد و خانم‌ها ۱۰درصد جمعیت کل افراد مبتلا به اعتیاد را شامل می‌شوند. میانگین سنی اعتیاد نیز بین ۳۰ تا ۳۵ سال است که به تازگی کم شده است.

واگذاری به غیر، مهم‌ترین تخلف مراکز ترک اعتیاد

معاون پیشگیری بهزیستی خراسان رضوی نیز در این‌باره گفت: در بازدید‌های دوره‌ای از مراکز ترک اعتیاد استان که با حضور نمایندگان بهزیستی، دانشگاه علوم پزشکی و قوه قضائیه انجام می‌شود، تاکنون و در ۵ ماه بیش از ۱۵۰ بازدید ثبت شده است.

غلامحسین دلبری در گفتگو با خبرنگار ما با اعلام این خبر افزود: در این بازدید‌ها بیشترین درصد تخلف، واگذاری مراکز ترک اعتیاد به غیر از مالک حقیقی بیان شده است. علاوه بر آن، مواردی مانند نگهداری نکردن دارو در مرکز و قطع نشدن داروی بیمار بدون مراجعه هم سبب شده است برخی مراکز پلمب شوند.

وی بیان کرد: درباره مواردی که مالک حقیقی مرکزش را به غیر واگذار کرده نیز عملی خلاف قانون انجام شده است و در این راستا، شخص دوم هر تخلفی هم که انجام داده باشد، ملاک ارزیابی فرد مالک است.

معاون پیشگیری بهزیستی خراسان رضوی اظهار کرد: اکنون بیش از ۶۰۰ مرکز ترک اعتیاد در استان وجود دارد، اما حدود ۲۰۰ کلینیک مجوز بهزیستی دارند. هر مرکز می‌تواند بین ۱۰۰ تا ۱۳۰ بیمار پذیرش کند، بنابراین درمجموع ۲۰۰ کلینیک مجوز بهزیستی و بیش از ۲۰۰۰ بیمار معتاد زیرپوشش مراکز مجوزدار بهزیستی قرار دارند.

بیشترین تخلفات در مشهد

دلبری با بیان اینکه بیشتر تخلفات استان به مشهد مربوط است، ادامه داد: شهریه مراکز ترک اعتیاد اختیاری از این پس براساس رتبه بندی مشخص می‌شود و شاخص‌های رتبه بندی آن‌ها در دست تدوین است.

معاون پیشگیری بهزیستی خراسان رضوی افزود: نظارت مستمر بر مراکز ترک اعتیاد سرپایی همواره مدنظر است. نظارت بر این مراکز تقویت می‌شود و بازرسی‌ها با قوت ادامه دارد.

دلبری گفت: فهرست پذیرش مراکز ماده ۱۶ باید مرتب نظارت شود تا تخلفی روی ندهد. در مراکز ماده ۱۶ زنان باردار، معلولان ذهنی، بیماران اعصاب و روان، سالمندان بیش از ۶۵ سال و بیماران خاص پذیرش نمی‌شوند و این افراد جزو جمعیت هدف این مراکز نیستند.

وی اظهار کرد: باتوجه به هزینه‌های زیاد این مراکز، لازم است دستگاه‌های متولی بیشتر در این بخش مشارکت کنند.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.