صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

دلالان برنج را چقدر گران‌تر می‌فروشند؟!

  • کد خبر: ۹۳۱۶۰
  • ۰۲ دی ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۰
مشاور نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی گفت: در بحث تولید برنج مشکلی نداریم و تنها نظارت بر توزیع باید صورت گیرد تا محصول با سود معقول بدست تولید برسد.

به گزارش شهرآرانیوز، محمد جواد خاکزاد مشاور نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی گفت:  در واکنش به عرضه برنج با نرخ ۸۰ هزار تومان در بازار گفت: هم اکنون در کارخانه های شالیکوبی استان های شمالی با بهترین کیفیت ۴۵ تا ۴۶ هزار تومان و حداکثر هر کیلو برنج بوجار صفر با بسته بندی مناسب با قیمت ۵۰ هزار تومان باید بدست مصرف کننده برسد و اختلاف ۳۰ هزار تومانی ناشی از سودجویی واسطه ها و دلالان است.

خاکزاد ادامه داد: در بحث تولید برنج مشکلی نداریم و تنها نظارت بر توزیع باید صورت گیرد تا محصول با سود معقول بدست تولید برسد.

مشاور نظام صنفی کشاورزی گفت: کشاورزان به سبب شرایط خاص، ناچار به برداشت محصول در مقطع کوتاه هستند و به سبب آنکه انبار کافی در اختیار ندارند تا به مرور اقدام به عرضه کنند، از این رو افرادی که پول در اختیار دارند، اقدام به خرید و دپو محصول در انبارها می کنند.

به گفته وی، با توجه به افزایش هزینه های تولید همچون حقوق و دستمزد، سم و کود کشاورزان محصولات خود را با سود معقول ۱۰ تا ۲۰ درصد عرضه می کنند و متاسفانه واسطه ها مابین تولیدکننده و مصرف کننده با قیمت های دلخواه اقدام به توزیع می‌کنند.

مشاور ارشد نظام صنفی کشاورزی درباره علل کاهش تولید برنج گفت: در سالی که گذشت تولید برنج بواسطه شرایط خشکسالی ۱۰ تا ۱۵ درصد کاهش یافت که با وجود موجودی برنج وارداتی در انبارها از سال قبل مشکلی در توزیع نداریم و تنها سوداگران به بهانه کاهش تولید بدنبال درآمدبالا و سودهای کاذب هستند.

خاکزاد قیمت هر کیلو برنج طارم در استان های شمالی کف کامیون را ۴۵ تا ۴۶ هزار تومان و شیرودی و فجر ۳۰ هزار تومان اعلام کرد و گفت: ارقام کیفی حداکثر ۵۰ هزار تومان باید در بازار عرضه شود و اختلاف ۳۰ هزار تومانی ناشی از سوداگرانی است که بین واسطه ها و دلالان قرار می گیرند‌.

این مقام مسئول ادامه داد: بنابر آمار کشاورزان هر کیلو محصول تولیدی را حداکثر با نرخ ۳۵ تا ۴۰ هزار تومان فروختند که توزیع با نرخ ۸۰ هزار تومان در بازار بیانگر اختلاف ۲۵۰ درصدی است که مدیریت و نظارت پس از تولید و عرضه در بازار را می طلبد.

مشاور ارشد نظام صنفی کشاورزی گفت: همه ساله ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار تن کسری نیاز کشور از طریق واردات تامین می سد که امسال به واسطه کاهش تولید این میزان باید به ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تن برسد، اما در مجموع رقمی نیست که نگران کاهش تولید باشیم.

منبع: اقتصاد آنلاین

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.