صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

توانشهر

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

بعد از اعلام وزیر امور خارجه درباره شروع توافق ۲۵ ساله ایران و چین بسیاری این گمان را مطرح کردند که یکی از همکاری‌های این دو کشور برای راه‌اندازی اینترنت ملی در ایران است. اما این موضوع چقدر واقعیت دارد؟

به گزارش شهرآرانیوز - بعد از اعلام وزیر امور خارجه درباره شروع توافق ۲۵ ساله ایران و چین بسیاری این گمان را مطرح کردند که یکی از همکاری‌های این دو کشور برای راه‌اندازی اینترنت ملی در ایران است.

زارع‌پور، وزیر ارتباطات، به تازگی در پاسخ به سوال یکی از کاربران اینستاگرام گفته است موضوع همکاری با چین برای راه‌اندازی اینترنت ملی، شایعه‌ای بی اساس است.

متن مفاد توافق ۲۵ ساله ایران و چین محرمانه است، اما براساس تنها نسخه موجود از این سند این دو کشور در بخش فناوری هم با هم همکاری می‌کتند.

شهریور ماه ۱۳۹۹ جوکار، نماینده مجلس، از همکاری چین با ایران برای ایجاد «اینترنت ملی» طبق پیش‌نویس قرارداد ۲۵ ساله خبر داده بود، ولی در نسخه رسانه‌ای‌شده هیچ اشاره‌ای به همکاری با چین برای اینترنت ملی یا توسعه شبکه ملی اطلاعات نشده است.

نایب‌رئیس کمیسیون اصل ۹۰ نیز فروردین‌ماه امسال با اشاره به جزئیات سند همکاری ۲۵ ساله ایران و چین اعلام کرد: «با کمک چین باید بر فضای مجازی خود حاکمیت داشته باشیم».

روز گذشته یزدی‌خواه، نماینده مجلس نیز طی سخنانی خواستار استفاده از تجربه چین در بحث توسعه شبکه ملی اطلاعات شد.

این اظهارات نگرانی‌هایی بین فعالین حوزه فناوری و کاربران فضای مجازی به وجود آورده است. یکی از کاربران در پست اینستاگرامی وزیر ارتباطات از او درباره احتمال همکاری با چین برای راه‌اندازی اینترنت ملی سوال کرد و زارع‌پور در پاسخ به این کاربر تنها به یک جمله بسنده کرد: «شایعاتِ بی اساس است».

آذری جهرمی، وزیر سابق ارتباطات، فروردین‌ماه امسال در واکنش به امضای قرارداد همکاری ۲۵ ساله با چین گفته بود:

«همکاری با چین در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، بر محدودسازی اینترنت تاثیری ندارد و برعکس با توجه به جلوگیری از اعمال تحریم‌های آمریکا در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات می‌تواند سبب توسعه فعالیت‌های این بخش شود.»

او همچنین تاکید کرده بود که نباید از واژه اینترنت ملی استفاده کرد و بحث شبکه ملی اطلاعات کاملا بحث متفاوتی است. این رویکرد در دولت جدید نیز تکرار شده و بار‌ها از توسعه «شبکه ملی اطلاعات» به عنوان یکی از اهداف مهم دولت سیزدهم یاد شده است.

به نظر می‌رسد برای رد هر گونه ابهام و شفاف‌سازی در این زمینه، دولت باید متن کامل قرارداد ایران و چین را رسانه‌ای کند تا به تمامی سوالات در این زمینه پاسخ داده شود و نگرانی‌های موجود رفع شود. پیش از این مدیر کل شرق وزارت امور خارجه علت عدم رسانه‌ای شدن این قرارداد را بحث تحریم‌ها و عدم الزام برای انتشار آن در قالب «اسناد غیرتعهدآور» عنوان کرده بود.

منبع: دیجیاتو

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.