به گزارش شهرآرانیوز؛ گزارشات جدید از انتقال ایستگاه فضایی بینالمللی که این هفته توسط ناسا منتشر شد، سرنوشت نهایی این ایستگاه را تائید کرد. در این برنامه، طرحی برای فرستادن تاسیسات این ایستگاه به اقیانوس در «Point Nemo» - مکانی در اقیانوس آرام که فاصله بسیار زیادی از خشکی دارد – درنظر گرفته شده است. Point Nemo امروزه معروف به گورستان فضایی است، زیرا برای فرود کنترل شده زبالههای فضایی به درون اقیانوس هدف قرار میگیرد.
ناسا اخیرا اعلام کرده فعالیتهای ایستگاه فضایی تا سال ۲۰۳۰ ادامه خواهد داشت. تا آن زمان، این ایستگاه ۳۰ ساله خواهد شد. اما پس از آن، به علت افزایش هزینهها در زمینه تعمیرات و حفظ این ساختار سالخورده، ناسا قصد دارد به زندگی آن پایان دهد.
بدین ترتیب، ایستگاه در ژانویه سال ۲۰۳۱ به پایان عمر خود میرسد و مهندسان آن را از مدارش در ۲۵۰ مایلی زمین، بیرون میکنند. قطعات ایستگاه در جو خواهد سوخت و تنها قطعاتی که نسوختهاند با ورود به جو زمین، درون اقیانوس سقوط خواهند کرد.
ایستگاه فضایی بین المللی فضانوردان را قادر میسازد تا در حین انجام آزمایشهای علمی در شرایط بیوزنی، اقامت طولانی مدت در فضا را تجربه کنند. هرچند که به پایان عمر این ایستگاه نزدیک میشویم، اما این فعالیتها هنوز ادامه دارند. مهندسان ناسا در تلاشند تا در این سالهای باقیمانده نیز ماموریتهای فضایی دیگری انجام داده و تا حد ممکن اطلاعات کافی و مورد نیاز خود در تحقیقات را جمعآوری کنند.
در دسامبر گذشته، آژانس فضایی «روسکوسموس» روسیه یک اقامت ۱۲ روزه در این ایستگاه را برای دو گردشگر فضایی ژاپنی ترتیب داد. ناسا نیز قصد دارد تا چند ماه دیگر اولین ماموریت گردشگری فضایی خود را راهاندازی کند. طبق گزارشها، هر شخص برای تجربه این لحظات باید مبلغ ۵۵ میلیون دلار پرداخت کند.
ناسا به دنبال پیشنهادهای مختلف برای ساخت ایستگاه فضایی جدید است. تاکنون شرکتهای «بلو اوریجین»، «Northrop Grumman» و «Nanoracks» طرحهایی در این زمینه ارائه کردهاند، اما هنوز هیچکدام تائیدیه نهایی را کسب نکردهاند. این آژانس قصد دارد تا سال ۲۰۲۸ یک مرکز جدید در فضا – برای اطمینان از حضور مداوم انسان در مدار پایینی زمین – بسازد.
جدا از آنچه ناسا در این زمینه انجام میدهد، چین نیز درحال ساخت یک ایستگاه فضایی است که سه فضانورد در آن زندگی میکنند. روسیه همچنین درحال برنامهریزی برای ساخت ایستگاه فضایی دیگری است که طبق برنامهریزیها باید تا سال ۲۰۲۵ در مدار خود مستقر شود.
منبع: دیجیاتو