صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

سویه جدید کرونای انگلیسی به ایران هم می‌رسد؟ (۲۸ بهمن ۱۴۰۰)

  • کد خبر: ۹۹۴۸۹
  • ۲۸ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۹:۵۱
پیدا شدن یک سویه جدید از کرونا در انگلستان باعث افزایش نگرانی‌ها درباره آغاز پیک جدید این بیماری در ایران شده است. بررسی آمار‌ها نشان می‌دهد طی ۱۰ روز اخیر میزان ابتلا به بیماری کرونا حدودا ۲ برابر شده است و این روند ممکن است در روز‌های آینده به ۱۰۰ هزار نفر در روز هم برسد.

به گزارش شهرآرانیوز، از دیروز تا امروز ۲۸ بهمن ماه ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۷ هزار و ۵۴۵ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۲۳۴۲ نفر از آنها بستری شدند. بنابراین، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۶ میلیون و ۸۹۴ هزار و ۱۱۰ نفر رسید.

خبر پیدایش یک سویه کرونا که ترکیبی از سوش های دلتا و امیکرون است، در روزهای اخیر باعث نگرانی عمومی در جهان شده است. هرچند بسیاری از پژوهشگران در بدو بروز خبر در ماه قبل، اعلام کردند؛ چنین سویه‌ای وجود ندارد و آنچه در حقیقت خبرساز شده، ناشی از یک آلودگی دوگانه بوده است اما خبرهای جدید درباره این سویه نگرانی‌ها را چند برابر کرد.

در ۷ ژانویه ۲۰۲۲ مصادف با ۱۷ دی ۱۴۰۰ یک ویرولوژیست قبرسی به نام لیوندیوس کاستریکیس در تلویزیون قبرس خبر از پیدایش سوش جدیدی داد که مشخصات رفتاری دو واریانت امیکرون و دلتا را داشت و نام دلتاکرون را به آن اطلاق کرد. تیم این محقق ابتدا ۲۵ سکانس آن را همان روز و ۲۷ سکانس دیگر را چند روز بعد به GISAID یا همان Global Initiative on Sharing All Influenza Data (سامانه جهانی که اکنون علاوه بر دیتاهای مربوط به آنفلوانزا محل تجمیع دیتاهای انواع کروناویروس نیز می باشد)، اعلام کردند.

این اقدام منجر به جذب نظر جهانیان در اخبار شد؛ البته خیلی زود دانشمندان و صاحب نظران واکنش نشان داده و گفتند که آن ۵۲ توالی اعلام شده نمی تواند مبین وجود یک واریانت مستقل ناشی از نوترکیبی (recombination) دو سویه متفاوت همراه با رفتار جدید باشد و احتمالا نتیجه آلودگی در یک آزمایشگاه است. لذا یکی از اعضای برجسته سازمان جهانی بهداشت WHO و عضو تیم کووید۱۹ این سازمان که در دانشگاه علوم پزشکی کارولینای جنوبی مستقر است، احتمال وجود سوشی به نام دلتاکرون یا دلمیکرون و مشابه آن را رد کرد.

جرمی کامیل، ویروس شناس دانشگاه لوییزیانا می‌گوید که سویه دلتا در ژن مربوط به پروتیئن اسپایک خود جهشی دارد که باعث کاهش امکان چسبندگی برخی پرایمرها به آن می شود، لذا سکانس کردن این بخش امر دشواری در سویه دلتاست؛ هرچند امیکرون این جهش را ندارد، بنابراین اگر اجزای امیکرون تصادفی در آزمایشگاه با نمونه های دلتا مخلوط شود (آلودگی آزمایشگاهی) ممکن است سکانس کردن نمونه های آلوده دلتا این برداشت اشتباه را به دنبال داشته باشد که سویه جدیدی مشابه امیکرون با شاخصه های ژنتیکی دلتاست.

منبع: باشگاه خبرنگاران

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.