صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

کشف کروکودیلی که از ابتدا تا آخرین وعده غذایی اش دایناسور بود!

  • کد خبر: ۹۹۸۳۳
  • ۲۶ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۷:۰۲
دانشمندان به تازگی بقایای یک کروکودیل باستانی و آخرین وعده غذایی به خوبی حفظ شده آن را در محوطه‌ای در استرالیا کشف کردند.

به گزارش شهرآرانیوز، حدود ۹۵ میلیون سال پیش در منطقه‌ای که اکنون استرالیاست، کروکودیل بزرگی با آرواره‌های قدرتمند خود روی بدن کوچک یک دایناسور فشار آورد و تقریباً همه آن را به یک باره بلعید. کروکودیل اندکی پس از آن مرد و با فسیل شدن آن، دایناسور نیمه هضم شده و تقریباً کامل درون شکمش نیز فسیل شد.

این دایناسور کوچک یک اورنیتوپود (پرنده پا) بود. اورنیتوپود‌ها گروهی از دایناسور‌های گیاه خوار دوپا هستند که شامل دایناسور‌های نوک اردکی می‌شوند. این نمونه‌ها اولین استخوان‌های یک پرنده پا هستند که در این قسمت از قاره استرالیا کشف می‌شوند و جانور پیداشده ممکن است گونه‌ای باشد که قبلا شناسایی نشده است.

دانشمندان به تازگی بقایای این کروکودیل باستانی و آخرین وعده غذایی به خوبی حفظ شده آن را در محوطه‌ای در استرالیا که مربوط به دوران کرتاسه است (حدود ۱۴۵.۵ میلیون تا ۶۵.۵ میلیون سال پیش) کشف کردند.

اگرچه فسیل کروکودیل فاقد دم، اندام‌های پشتی و بیشتر قسمت لگنش بود، جمجمه و بسیاری از استخوان‌های بقیه بدنش سالم بودند. طول کروکودیل در هنگام مرگ بیش از ۲.۵ متر بود و اگر زنده می‌ماند، احتمالاً بیشتر می‌شد.

پژوهشگران کروکودیل مذکور را Confractosuchus sauroktonos نامیدند. این نام از واژه‌هایی از لاتین و یونانی گرفته شده است که درمجموع به معنای «کروکودیل شکسته قاتل دایناسور» است. طبق بیانیه موزه عصر دایناسور‌های استرالیا، «قاتل دایناسور» از محتویات روده فسیل آمده است، درحالی که «شکسته» به ماتریکس سنگی اطراف فسیل اشاره دارد که در جریان کاوش‌های سال ۲۰۱۰ خرد شد و استخوان‌های کوچک‌تر درون شکم کروکودیل را نمایان کرد.

تمساح سانان اولین بار در دوران تریاسه (۲۵۱.۹ میلیون تا ۲۰۱.۳ میلیون سال پیش) هم زمان با دایناسور‌ها زندگی می‌کردند و شواهد گذشته نشان می‌داد برخی دایناسور‌ها برای آن‌ها خوشمزه بودند.

آثار دندان روی استخوان‌های فسیل شده دایناسور (و در یک مورد، دندانی که در استخوان دایناسور فرو رفته است) نشان می‌دهد برخی از تمساح سانان دایناسور‌ها را می‌خوردند. آن‌ها یا دایناسور‌ها را شکار می‌کردند یا پس از مردن دایناسور، لاشه آن را می‌خوردند.

اما دیرینه شناسان به ندرت محتویات حفظ شده روده را در تمساح سانان پیدا می‌کنند. شاید علت آن باشد که روده آن‌ها مانند برخی از کروکودیل‌های امروزی، حاوی اسید‌های قوی است.

منبع: زومیت

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.