محمد کاملان
روزنامه نگار
تفاهمنامه شهرداری با آستان قدس رضوی برای تعیینتکلیف ۱۴۴هکتار از اراضی حاشیه بزرگراه امام علی(ع) و زمینهای ۵۵ هکتاری کلاته بوغا در صدوسیوسومین جلسه علنی شورای اسلامی شهر مشهد و با موافقت اعضا به تصویب رسید و این اراضی بزرگمقیاس بالاخره از بلاتکلیفی خارج شد. اعضای شورای شهر مشهد در جلسه روز گذشته پس از حدود دو ساعت بحث و بررسی بر روی این لایحه، با پیشنهادهای رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی برای تغییر برخی از بندهای توافق با آستان قدس رضوی مخالفت کردند و با اکثریت آرا به شهرداری اجازه دادند تا برای تعیینتکلیف و دریافت حقوقات خود، در اراضی کلاته بوغا و اراضی ۱۴۴هکتاری امام علی(ع) براساس صورت جلسه امضا شده میان شهرداری مشهد و آستان قدس رضوی اقدام کند. اما طبق این صورتجلسه، 8درصد خالص از همه کاربریهای انتفاعی به شهرداری واگذار میشود و علاوه بر واگذاری کاربریهای خدماتی مثل پارکینگ و فضای سبز و... به شهرداری، آستان قدس رضوی معابر را به صورت رایگان در اختیار شهرداری قرار میدهد و آمادهسازی زمینها و اجرای جوی و جدول و کانالسازی و زیرسازی و... هم در کاربریهای خدماتی بر عهده آستان قدس رضوی خواهد بود.
توافق خوب برای انتفاع مردم
حسین حسامی/ رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر
اراضی کلاته بوغا مدتهاست که به صورت بایر و بلااستفاده رها شده و چهره مشهد را نازیبا کرده است، درحالی که مردم میتوانند از آن استفاده کنند. با ورود شورا و شهرداری به این موضوع و بعد از چندین سال، توافقی با آستان قدس رضوی به عنوان مالک این زمینها رقم خورد تا این زمینها تعیین تکلیف و همه از آنها انتفاع ببرند.
پای 5 هزار میلیارد تومان منافع در میان است
حمید ضمیری/ رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی
اگر امروز با بنیه ضعیف شهرداری مواجه هستیم، بهویژه در بحث املاک، علتش این است که در استیفای حق خودش درست عمل نکرده است. براساس قانون باید 20درصد از انتفاع زمین دریافت شود اما در توافق با آستان قدس، این عدد 8درصد است. اگر قرار به دریافت این 8درصد از زمین کلاته بوغا باشد، ۱۷۲هزار متر تفاوت انتفاع آن با ۲۰درصد است و این یعنی حقوق شهر را که باید بگیریم و به کارکنان و پیمانکار و... بدهیم، داریم میبخشیم. اگر زمین در آن نقطه متری 30میلیون باشد 5هزارمیلیارد تومان نفع شهر را بخشیده و در درازمدت منافع شهر را از دست میدهیم.
25 معبر شهر به نام شهدای 10دی
سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد در تشریح مصوبات جلسه علنی اعلام کرد: همزمان با هفته مشهد و در آستانه دهم دیماه و روز مشهد، ۲۵ معبر و خیابان شهر مشهد به نام شهدای 10دی نامگذاری شد. موسیالرضا حاجیبگلو گفت: همچنین بوستانی در شهرک شهید رجایی به نام «گلزار شهدای دهدیماه» نامگذاری شد. در ادامه نظریه مشترک کمیسیونها، تعیینتکلیف طرح مسکن ثامن مورد بررسی و تصویب اعضای شورای اسلامی شهر مشهد قرار گرفت. لایحه اجازه واگذاری و نقل املاک و مستغلات مربوط به شهرداری (16 پروژه) در منطقه ثامن واقع در پروژههای مشترک با شرکت بازآفرینی شهری ایران نیز در این جلسه به تصویب رسید. همچنین لایحه تفاهمنامه شهرداری و آستان قدس رضوی درباره سهم سرانه اراضی داخل محدوده هم با رأی اعضای شورا، تصویب شد.
رئیس شورای اسلامی شهر مشهد مطرح کرد
لزوم برنامهریزی دقیق برای ایمنسازی ساختمانهای شهر
رئیس شورای اسلامی شهر مشهد گفت: همه دستگاههای مسئول، از جمله معاونتهای مربوط شهرداری و شهرداران مناطق باید دقت لازم نسبت به ایمنسازی ساختمانها را داشته باشند و برنامهریزی دقیقی در اینباره داشته باشیم تا شاهد آسیب فراوان به شهر نباشیم.مهدی ناصحی در آغاز جلسه علنی شورای اسلامی شهر با اشاره به بارندگیهای اخیر و کاهش محسوس دما در هفته گذشته، بیان کرد: در این ایام، ارکان مختلف شهرداری از جمله معاونتهای خدمات شهری، حملونقل، شهرداریهای مناطق و همکاران سازمان فرهنگی و اجتماعی پای کار بودند که عملکرد آنها شایسته تقدیر است.وی افزود: خدماترسانی مستمر حوزه خدمات شهری، حضور 24ساعته همکاران معاونت اجتماعی برای ساماندهی افراد بیسرپناه و ... موجب شد که حادثه تأسفبرانگیزی را شاهد نباشیم.وی ضمن گرامیداشت سالروز ولادت حضرت فاطمه زهرا(س)، تصریح کرد: نگاه شورای ششم و مدیریت شهری در این دوره، تسهیل زیست عفیفانه بانوان مشهد بوده و عملکرد قابل دفاعی در این حوزه داشتهایم.ناصحی در ادامه سوم دیماه، روز ثبت احوال را هم گرامی داشت و افزود: براساس گزارشهای مسئولان مربوط، شاهد کاهش نرخ طلاق در شهر مشهد هستیم که اتفاق بسیار ارزشمند و امیدآفرین است؛ این مهم با تلاش جمعی همه دستگاههای ذیربط و معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری در قالب باشگاه «باهم» ممکن شده است.
خدمترسانی باشگاه باهم به 20هزار زوج مشهدی
ناصحی با بیان اینکه باشگاه «باهم» به 20هزار زوج جوان مشهدی خدماترسانی داشته است، تصریح کرد: از مجموع این 20هزار زوج، تنها 87 زوج طلاق گرفتهاند که عدد شایان توجهی است و نشان از اثرگذاری اقدامات فرهنگی در این حوزه دارد.
وی همچنین با گرامیداشت نهمدیماه، روز بصیرت و حماسه، گفت: رهبر معظم انقلاب به پشتوانه حضور حماسی مردم، سکان این کشور را به درستی در دست گرفتهاند و این حمایت ابدی خواهد بود.
رئیس شورای اسلامی شهر در ادامه با گرامیداشت حماسه بزرگ مردم ایران در 10دی 1357، افزود: با افتخار امروز میزبان خانواده معزز شهدا و تعدادی از جانبازان این روز هستیم. شهدای انقلاب مظلوم هستند و زمانی که سیطره خفقان رژیم ستمشاهی بر جامعه حاکم بود، در عرصه میدان بودند و جان خود را در طبق اخلاص گذاشتند.
ممانعت مدیریت شهری از توسعه نامتوازن الهیه
حجت الاسلاموالمسلمین حسن منصوریان/ رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر مشهد
آستان قدس رضوی خودش را ملزم به رعایت قوانین کرده است و اگر توافق نمیکنیم، بلاتکلیفی مرحله بعدی است. ما در الهیه از دولت فقط 5درصد حق انتفاع گرفتیم و اگر روی ۲۰درصد پافشاری میکردیم، ساختوسازهای الهیه هم مثل حاشیه شهر میشد و الان نه معبری درستی در آن منطقه داشتیم و نه سرانههای خدماتی تأمین میشد. این مسئله یک توافق و به مصلحت شهر است.
منبع درآمد جدید برای شهرداری
حسن موحدیان، نایبرئیس کمیسیون بانوان و خانواده
با دولت هم در الهیه 5درصد توافق کردیم. این توافق با آستان قدس رضوی آغاز یک کار و به نفع شهرداری است. این یک منبع درآمدی برای مدیریت شهری است که تا به حال نبوده و این توافق بسیار خوب است. تصویب این لایحه و توافق مردم آنجا را از بلاتکلیفی خارج میکند.
تعیینتکلیف مسکن ثامن
تعیین تکلیف مسکن ثامن یکی دیگر از لوایحی بود که در جلسه علنی دیروز شورای اسلامی شهر، مطرح و درباره آن تصمیمگیری شد و لایحه آن با سیزده رأی موافق به تصویب رسید. شهرداری در این لایحه مکلف شد تا نسبت به واگذاری چهار واحد با مالکیت حساب طرح به مشارکتکنندگان بدون واحد اقدام و معادل ارزش ریالی آن در زمان واگذاری در حساب بدهکاری طرح اقدام کند. البته طبق یکی از تبصرههای آن، مشارکتکنندگان مشمول دریافت سود مشارکت نمیشوند.
حسین حسامی/ رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر مشهد
طرحی با عنوان تعیینتکلیف مسکن ثامن ارائه شد که رفتوبرگشتهای زیادی داشت و در نهایت به یک جمعبندی مشترک درباره آن رسیدیم. این طرح از سال 88 آغاز شد و برخی از مردم در آن مشارکت کردند، ولی مشکلاتی داشت که به مرور زمان شرکت مسکنسازان ثامن نتوانست به تعهد خودش عمل کند. با این همه اما همه دستگاهها و شورای هماهنگی دستگاههای نظارتی پای کار آمدند و شورای شهر هم قبول مسئولیت کرد تا مشکل مردم را حل کند.
در بخش دیگری از صحن علنی دیروز پارلمان شهری، اعضای شورای اسلامی شهر مشهد به شهرداری مشهد اجازه دادند تا نسبت به واگذاری و انتقال اسناد املاک و مستغلات مربوط به خود یا موردنیاز در منطقه ثامن واقع در پروژههای مشترک ملکه، نور، بهاره، مهدی، نوید، آفتاب، ستوده، حسینیه هوشیار، کاووس، سیاری، رسالت، زیتون، مسکونی واگذار شده به خانم مریم تقیزاده، مسکونی واگذار شده به شرکت هشت بهشت ایرانیان، حیدر و کاج با شرط دریافت معوض اقدام کند.
***
تذکر
به وضعیت پلهبرقیها و آسانسورها رسیدگی کنید
مجید نژادحسین، رئیس کمیسیون عمران، حملونقل و ترافیک شورای اسلامی شهر
وضعیت پلهبرقیها در شهر مناسب نیست و حیف است اقدامات مدیریتی شهری با کلیپهای فضای مجازی بابت آسانسور و پلهبرقی زیر سؤال برود. نکته دوم اینکه هر هفته پنج دستگاه اتوبوس جدید وارد سیستم شهری میشود، ولی اتوبوسهایی که در تعمیرگاه شهرداری متوقف است روزبهروز افزایش پیدا میکند و الان ۱۶۰دستگاه متوقف است و مشکل آن فقط شارژ مالی بابت روغن و... است که با این اقدام و ورود اتوبوسها به چرخه خدمت، سرفاصله زمانی حضور اتوبوسها به ایستگاهها کم میشود. تذکر سوم هم اینکه امروز در منطقه5، ۴۸۰ میلیارد تومان برای ۳۱۰ عنوان پروژه داریم، ولی چارت نیروی انسانی آنها نامناسب است و خواهش میکنم شرایطی فراهم شود که به این مناطق حاشیه شهر نیرو تزریق شود تا پروژهها باکیفیت به ثمر برسد.
مدیریت شهری از اهمیت توس غافل نشود
مجید طهوریان عسکری، نایب رئیس شورای اسلامی شهر
شهردار مشهد روزی که رأی گرفت اعلام کرد که در توس گردشگری فرهنگی، مزرعه و تاریخی راه میاندازیم و به همین دلیل رأی دادیم به ایشان چون برای توس برنامه دارند. اما از زمانی که رأی گرفتند این موضوعها فراموش شد، در حالی که با دستور رهبرمعظم انقلاب باید توس آباد شود. آقای شهردار چند بار تشریف بردید از توس بازدید کردید و برای کمیسیون توس چقدر وقت گذاشتید و به مسائلی که درباره مشکلات توس تذکر دادیم چقدر گوش دادید؟ البته کارهای خوبی شده است ولی توقع ما نسبت به توس خیلی بیشتر است. یکی از پروژههایی که سه سال است معطل مانده و هر سال در بودجه اعتبار داشته است، بوم پارک کشفرود است. بعد از جلساتی که در کمیسیون توس با این موضوع و سپس بازدید میدانی از بوم پارک داشتیم، کارگاه پروژه تجهیز شده، ولی این پروژه راه نیفتاده است. شهردار جلسه ویژه برای مسائل توس برگزار کند تا این کاستیها رفع شود. نکته دیگر اینکه شهرداری سیستم هوشمند برای ارزیابی مدیران طراحی میکند، ولی مدیرانی که امتیاز بالا دارند عزل میکند و افراد با امتیاز پایین را منصوب میکند. این چه سیستم هوشمندی است؟ یا سامانه را جمع کنید یا براساس آن عمل کنید و به تعهدات خودمان پایبند باشید.