صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

شاخص‌های رتبه‌بندی معلمان چیست؟ + جدول (یکم اردیبهشت ماه ۱۴۰۱)

  • کد خبر: ۱۰۵۷۰۷
  • ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۲:۲۵
  • ۱۰
بر اساس قانون رتبه‌بندی، معلمانی که امتیازات لازم برای ارتقا به یکی از رتبه‌ها را کسب کرده‌اند، هر سه سال یک‌بار مجدداً مورد ارزیابی قرار می‌گیرند.

به گزارش شهرآرانیوز، طرح رتبه‌بندی معلمان یکی از همان طرح‌های بلاتکلیف‌مانده و پربحث در نظام تعلیم و تربیت است که هرچند در سند بالادستی آموزش و پرورش یعنی سند تحول بنیادین در مورد آن صحبت شده است، اما از طرح موضوع تا اجرا، مسیری ۱۰ ساله طی شد تا رتبه‌بندی معلمان بعد از توقف در ایستگاه‌های پاستور و بهارستان سرانجام برای معلمان به سرانجام برسد و آن‌طور که شواهد و اظهارات مسئولان آموزش و پرورش نشان می‌دهد از ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ قابلیت اجرا دارد.
طرحی که بعد از کش‌وقوس فراوان میان شورای نگهبان و مجلس، سرانجام در اسفند ماه تصویب و به قانون تبدیل شد،  بر این اساس ابراهیم رئیسی،  رئیس جمهور در تاریخ ۲۳ اسفند ۱۴۰۰ این قانون را برای اجرایی شدن به وزارت آموزش و پرورش و سازمان برنامه و بودجه کشور ابلاغ کرد؛ وزارت آموزش و پرورش هم موظف است ضمن تدوین آیین‌نامه اجرایی این قانون،  آن را به مرحله اجرا درآورد.

آموزش و پرورش اخیراً آیین‌نامه نظام رتبه‌بندی فرهنگیان را تدوین کرده است و عباس نجار سرپرست مرکز برنامه‌ریزی منابع انسانی و امور اداری این وزارتخانه مدعی شد: در تدوین آیین‌نامه مشارکت نمایندگان و معلمان را داشتیم.

ملاک‌های اصلی در رتبه‌بندی معلمان چیست؟

آن‌طور که آیین‌نامه تدوین‌شده آموزش و پرورش نشان می‌دهد، معیار‌های عمومی نظیر داشتن روحیه جهادی و تحول‌گرایی، رعایت حجاب و پوشش اسلامی، انگیزه معلمی، رفتار احترام‌آمیز با دانش‌آموزان و اولیا،  تعهد سازمانی و... با ۳۰۰ امتیاز تأثیر بسزایی در افزایش رتبه معلمان دارد، بعد از آن هم شایستگی‌های تخصصی همچون مدرک تحصیلی با حداکثر ۷۵ امتیاز، پژوهش‌های مرتبط با بهبود عملکرد با حداکثر امتیاز ۳۰، تألیف کتاب و مقاله با حداکثر امتیاز ۲۰ و... قرار می‌گیرد.

با وجود تمام بحث و بررسی‌هایی که بر سر نحوه، زمان و چگونگی اجرای قانون رتبه‌بندی معلمان وجود داشت، نسخه نهایی از آیین‌نامه اجرایی رتبه‌بندی معلمان عوامل مؤثر در این کار را شامل شایستگی عمومی،  تخصصی،  حرفه‌ای و تجربه در نظر گرفته است.

هر رتبه چه امتیازی نیاز دارد؟

با این ملاک‌ها سرانجام معلمان در ۵ گروه آموزشیار معلم، مربی معلم، استادیار معلم، دانشیار معلم و استاد معلم طبقه‌بندی می‌شوند که برای دستیابی به هر کدام از این رتبه‌ها به‌جز آموزشیار معلم که تا ۵۰۰ امتیاز را شامل می‌شود برای سایر رتبه‌ها به‌ترتیب حداقل ۵۰۰، ۶۰۰، ۷۵۰ و ۹۰۰ امتیاز ضرورت دارد.

البته وزارت آموزش و پرورش باید نسبت به طراحی و استقرار سامانه رتبه‌بندی برای دریافت مدارک و مستندات معلمان هم اقدام کند و داده‌های دریافت‌شده در این سامانه به‌طور شفاف قابل رصد باشد.

رتبه‌بندی فقط مسیر صعودی ندارد

با توجه به قوانین وضع‌شده برای قانون رتبه‌بندی معلمان، معلمانی که امتیازات لازم برای ارتقا به یکی از رتبه‌های موضوع این قانون را کسب کرده‌اند، هر سه سال یک‌بار مجدداً طبق ضوابط این آیین‌نامه اجرایی مورد ارزیابی قرار می‌گیرند و اگر امتیاز لازم را برای حفظ رتبه کسب نکنند، به رتبه پایین‌تر تنزل خواهند کرد و به‌دنبال این موضوع موظف به گذراندن دوره بازآموزی در دانشگاه‌های وابسته به آموزش و پرورش می‌شوند و اگر این مورد برای بار دوم تکرار شود، معلم از رسته آموزشی و فرهنگی خارج خواهد شد.

علاوه بر این موضوع به‌طور کلی اجرای نظام رتبه‌بندی دو سال بعد از اجرا مبتنی بر اهداف سند تحول بنیادین و تأثیر بر کیفیت نظام تعلیم و تربیت مورد بررسی و در صورت نیاز بازنگری می‌شود.

منبع: تسنیم

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۲۱
ناشناس
۲۲:۱۳ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۵
واقعا یه معلم دا باید مستاجر بدبخت باشه
azad
۲۳:۵۱ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۳
سرتون بخوره با این رتبه بندی خود وزیر هم کتاب ننوشته حالا داریم معلما واسه چندر غاز شب وروز برن گوگل ، والله وضعیت بهزیستی و کمیته امداد هم از آ. پ بهتره .اون قالیباف چاخان هم ک ازش پرسیدند سال ۴۰۰ هم معوقعهرتبه بندی رو میدید هیچ توضیح نداد. فکر کنم سرکاریه . خب با توجه ب تورم سرسام آور ۳میلیون اضافه میشد . از اونجا زدن بعد می خوان رتبه بندی بکنند .
ناشناس
۰۹:۴۵ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۳
ای مردم کمی عقلتان را بکارانداخته که وقتی فرزند رییس مجلس قانونگذاری نظامی که برایش خونهای بسیاری داده جهت خریدسیسمونی به ترکیه می رود!؟ این اشخاص میتوانندبهفکرماکارگران کارمندان ومعلمان وبازنشستگان باشند؟خدایا ماراازدست این نامحرمان خلاص کن واسلام حقیقی رابارهبری امام زمان (عج)حکمفرماگردان به حق علییت ایخدا
ناشناس
۱۹:۴۸ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۲
کدوم رتبه بندی؟ خجالت هم چیزی خوبی است
ناشناس
۰۱:۴۵ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۲
آیا معلمین بازنشسته باید حقشون ضایع بشه عدالت در دریافتی های صندوق بازنشستگی وجود نداره و حقوق یک معلم با مدرک فوق لیسانس و سی سال سابقه با حقوق یه خدمتگزار مدرسه یا تزریقاتی بیمارستان برابر هست
معلمین بازنشسته و رتبه بندی وعده داده شده به اونها؟؟؟
ناشناس
۰۰:۰۹ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۲
سلام می خواستم بدونم یک معلم بعد از تنزل رتبه و خروج از رسته ی فرهنگی در کجا قرار است جایگزین شود؟ در حالی که آموزش و پرورش این قدر کمبود معلم دارد
پلادیمیر ووتین
۱۷:۰۶ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۱
الان این کجاس جدید بود
تالا
۱۶:۴۴ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۱
آره اینجا آموزش و پرورشه مثل وزارت بهداشت نیست که بخوابی یکشبه دوبرابر بشه حقوقت یا هر ارگان دیگه اینجا چون طرفشون معلمه تموم جایگاه معلم هارو با خاک یکسان کردید شرافت که ندارید انسانیت حداقل داشته باشید این مسخره بازی هارو بزارید کنار
ناشناس
۱۶:۲۴ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۱
خجالت بکشید .اگه راست میگید وزیر بهداشت را بجای وزیر بی عرضه فعلی آموزش و پرورش نوری بگذارید ببنید چطور راحت حقوق معلمان را مثل پزشکان و پرستاران تا چهار برابر افزایش میدهد بدون تو بوق و کرنا کردن.خجالت بکش وزیر بی لیاقت .
ناشناس
۱۳:۲۴ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۱
هر روز به معلمان اضافه کنید کم نیارن