جزایری | شهرآرانیوز؛ بهتازگی وزارت صمت با تفکیک اتحادیه کسبوکارهای مجازی به دو اتحادیه کسبوکارهای مجازی توزیعی و اتحادیه کسبوکارهای مجازی خدماتی، موافقت کرده است. گفته میشود تجمیع تمام فعالیتهای گوناگون کسبوکار مجازی در یک اتحادیه، از ابتدا بهعلت کمبود اعضا بوده، ولی با افزایش تعداد فعالان این عرصه در سالهای اخیر، نارضایتی از انجام وظایف این اتحادیه و تخلف اعضا رخ نشان داده است.
به همین دلیل درخواست پیشنهاد تفکیک اتحادیه کسبوکارهای مجازی به دو اتحادیه را معاون تجارتوخدمات وزارت صنعت، معدن و تجارت، مطرح کرد که بهسرعت با موافقت وزیر صمت روبهرو شد، با این حال این اقدام، اعتراض برخی فعالان کسبوکارهای مجازی را درپی داشته است، از اینرو آنها در نامهای به معاون اول رئیسجمهور، به تصمیم وزیر صمت برای تجزیه اتحادیه کشوری کسبوکارهای مجازی به دو اتحادیه خدماتی و توزیعی اعتراض کردهاند. قرار بود انتخابات اتحادیه کسبوکارهای مجازی در ۱۹ اردیبهشت برگزار شود که این نشست لغو شد. علت لغو انتخابات، دستور وزیر صمت برای تفکیک این اتحادیه بوده است.
با این حال رئیس هیئتمدیره انجمن شتابدهندههای خراسانرضوی در گفتگو با شهرآرا، از اقدام وزارت صمت برای تفکیک اتحادیه کسبوکارهای مجازی حمایت کرد و گفت: بدیهی است زمانی که کسبوکارهای مجازی در کشور شروع به فعالیت کردند، دامنه آنها کم بود و بهمرور با رونق کسبوکارهای مجازی بر تعداد آنها افزوده شده است و اکنون به جایی رسیدهایم که توسعه آنها نیازمند تخصصی شدن فعالیتهایشان است. یکی از راهکارهای تحقق این موضوع هم تخصصی شدن اتحادیه کسبوکارهای مجازی است. محسن روشنک افزود: بهعنوان نمونه زمانی که یک دانشگاه تاسیس میشود، بهمرور با توسعه رشتههای تخصصی دانشگاههای دیگری هم که رشتههای تخصصی را پوشش میدهند، راهاندازی میشوند.
این مسئله درباره استارتآپها صادق است. روشنک تاکید کرد: تخصصگرایی در اتحادیهها سبب رقابتیتر شدن فضای کسبوکارهای مجازی میشود. وی ادامه داد: اکنون چهار سطح در حوزه استارتآپها داریم. سطح اول شرکتهای عمومی هستند و سطح دوم شرکتهایی که تخصصی کار میکنند؛ مثلا فقط در حوزه کشاورزی فعال هستند. سطح سوم شتابدهندههای سازمانیاند. این نوع شتابدهندهها مربوط به سازمان خاصی هستند که برنامههای آن سازمان را پیگیری میکنند. سطح چهارم که هنوز در ایران توسعه نیافته است، استارتآپهای بینالمللیاند که بهصورت بینرشتهای فعالیت میکنند و به یکدیگر متصل میشوند.
علی غفوریمقدم، معاون بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسانرضوی، نیز در گفتگو با شهرآرا با بیان اینکه اتحادیه کسبوکارهای مجازی کشوری است، گفت: نظارت بر این اتحادیه را وزارت صمت برعهده دارد، اگر نمونهای از تخلف در دفاتر استانی مشاهده شود، این مسئله برای رسیدگی به تهران گزارش میشود.