رکورد معاملات شمش طلا شکسته شد (۱۷ تیر ۱۴۰۳) وضعیت بازار طلا مشهد پس از انتخابات ریاست جمهوری چگونه خواهد بود؟ بررسی قیمت جدیدترین گوشی‌های موبایل دو سیم کارت (۱۷ تیر ۱۴۰۳) قیمت انواع خودرو‌های خارجی (۱۷ تیر ۱۴۰۳) | کاهش ۴.۵ درصدی سوزوکی سیاز افزایش ۱۱۹ درصدی حقوق و دستمزد کارگران در سه سال اخیر | حقوق کارگران طی ۳ سال گذشته متناسب با تورم افزایش یافت قیمت انواع خودرو‌های داخلی (۱۷ تیر ۱۴۰۳) | ادامه روند کاهش قیمت‌ها شرایط دریافت ارز اربعین ۱۴۰۳ اعلام شد | خرید دینار از بانک مرکزی با صرفه دومیلیون‌تومانی نسبت‌به بازار آزاد روی خوش بورس برای دومین روز متوالی | گزارش وضعیت بازار سرمایه (۱۷ تیر ۱۴۰۳) مروری بر قواعد محاسبه و پرداخت اجاره‌بها | کرایه خانه را چگونه بپردازیم؟ سکه طرح جدید در مشهد ۳۰۰ هزار تومان ارزان‌تر شد (۱۷ تیر ۱۴۰۳) قیمت امروز طلا، سکه، دلار، ارز دیجیتال (۱۷ تیر ۱۴۰۳) | هیجان دیروز فروکش کرد سقف ثبت سفارش بازرگانان جدید ۱۰۰ هزار دلار شد هشدار بازرسی مشهد به مشاوران املاک بدون پروانه‌کسب: اجازه تبلیغات ندارید حراج حضوری شمش طلای مرکز مبادله امروز، ۱۷ تیرماه، برگزار می‌شود + جزئیات فروش فوق‌العاده سایپا (خودرو کوییک GXR-L) از روز سه‌شنبه (۱۹ تیر ۱۴۰۳) + جزئیات آغاز ثبت سفارش خودرو‌های وارداتی برای جانبازان از امروز یکشنبه (۱۷ تیر ۱۴۰۳) + لینک سامانه انتصاب معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی  استقبال بازارهای مالی از رئیس جمهور | بورس سبز پوش شد پاسخ به سوالات در مورد «طرح طبقه‌بندی مشاغل» | شرایط پرداختِ مابه‌التفاوت به کارگران چیست؟ نرخ امروز میوه و صیفی‌جات اعلام شد | کدو و بادمجان مناسب غذا‌های تابستانی را چند بخریم؟ (۱۷ تیر ۱۴۰۳) مطالبه‌های کارگران از رئیس‌جمهور منتخب نرخ سود بین‌بانکی کاهشی شد (۱۶ تیر ۱۴۰۳) نخستین قرارداد پولی میان ایران و روسیه امضا شد زمان برگزاری پانزدهمین حراج سکه طلا مشخص شد | متقاضیان چقدر واریز کنند؟ با ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومان نقدینگی چه موبایل‌هایی می‌توان خرید؟ (۱۶ تیر ۱۴۰۳) واکنش مثبت ۸۸ هزار واحدی شاخص بورس به پایان انتخابات | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۶ تیر ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

کسب و کار‌هایی که دوباره بازیچه محدودیت‌های اینترنتی شدند

  • کد خبر: ۱۲۸۷۴۶
  • ۱۷ مهر ۱۴۰۱ - ۱۳:۵۳
  • ۲
کسب و کار‌هایی که دوباره بازیچه محدودیت‌های اینترنتی شدند
قصه تکراری محدودیت‌ها و قطعی اینترنت دوباره نگرانی‌ها را به از دست رفتن کسب و کار‌هایی که در بستر فضای مجازی شکل میگیرد برگردانده است. کسب و کار‌هایی که به گفته خودشان سال‌ها زمان می‌برد تا مشتریان خود را جذب و اعتماد آها را جلب کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، قصه تکراری محدودیت‌ها و قطعی اینترنت دوباره نگرانی‌ها را به از دست رفتن کسب و کار‌هایی که در بستر فضای مجازی شکل میگیرد برگردانده است. کسب و کار‌هایی که به گفته خودشان سال‌ها زمان می‌برد تا مشتریان خود را جذب و اعتماد آها را جلب کنند. اما با اعمال محدودیت‌های دوباره اینترنتی این کسب و کار‌ها نگران از دست رفتن مشتریان خود هستند و روزانه ضرر‌های مالی را تجربه می‌کنند. به طوریکه به گفته کارشناسان کسب و کار‌های اینترنتی روزانه ۵۰ تا ۵۰۰ میلیون تومان دچار ضرر مالی ناشی از قطعی و محدودیت اینترنت می‌بینند...

اما موضوع محدودیت‌های اینترنتی به اینجا خاتمه نمی‌یابد چراکه زمزمه فیلترینگ همیشگی پلتفرم‌هایی مثل واتس‌آپ و اینستاگرام که بستر بسیاری از این شغل‌ها است درمیان است. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مصاحبه‌ای گفته است: تصمیم‌گیری در رابطه با رفع محدودیت اینستاگرام و واتس اپ به تصمیم مراجع ذیصلاح و تغییر رفتار این دو اپلیکیشن بستگی دارد. پلتفرمی که قوانین جمهوری اسلامی را به رسمیت نمی‌شناسد بستر مناسبی برای کسب و کار‌ها نیست. هنوز برآورد دقیقی از میزان خسارتی که اپراتور‌های همراه و ثابت از کاهش پهنای باند برایشان ایجاد شده ندارند، اما برنامه‌هایی برای جبران خسارت خواهند داشت.

وزیر ارتباطات تلویحا اشاره به فراهم بودن بستر‌های داخلی که جایگزین اینستاگرام برای فعالیت کسب و کار‌ها نکرده است. اما فعالان مشاغل اینترنتی هم بر این باورند بستر‌های داخلی اکنون نمی‌توانند جایگزین خوبی باشند.

یک فعال کسب و کار اینترنتی در حوزه اقامت آنلاین در گفت‌وگو با شهرآرانیوز می‌گوید: قطعی‌های اینترنت که همزمان باروز‌های دهه آخر صفر که اوج فعالیت کاری اقامتگاه ها شد، متاسفانه در این ایام روزانه ۱۰۰ میلیون تومان ضرر کردیم که در ۶ روز به ۶۰۰ میلیون تومان رسید  با قطع اینترنت مسافران و زائران نتوانستند رزرو داشته باشند و بسیاری از این واحد‌های اقامتی به دلیل همین اختلال خالی ماند. روز‌های دیگر بماند روزانه چقدر ضرر کرده ایم، چون این محدودیت اینترنتی تا الان هم ادامه دارد و کسب و کار ما را هم تحت تاثیر میگذارد.

به گفته این فعال کسب و کار اینرتنتی به جرات می‌توان گفت مشتریان ما در این مدت و نسبت به گذشته ۶۰ درصد کاهش داشته است. اکثر تبلیغات ما در اینستاگرام و کانال‌های تلگرامی بوده است، اما اکنون سرعت اینترنت به قدری پایین است که حتی برای بارگذاری لینک هم مشکل داریم.
حدود ۵ سال زمان برده است که ما توانستیم کسب و کارمان را در این فضا رشد دهیم چیزی حدود ۱۵ هزار کاربر است و کار راحتی نیست که بستر فعالیت را تغییر داد. بستر‌های داخلی هنوز نمی‌تواند تقاضا که یک فعال کسب و کار اینرتنتی دارد براورده کند ضمن اینکه به دلیل متعدد بودن پلتفرم‌های داخلی مثل گپ، ایتا، روبیکار و... جذب کاربر که هرکدام با یک پلتفرم کار می‌کنند کار سختی است.

کوچک زاده بلاگر غذا که در این محدودیت‌های اینترنتی فعالیتش دچار اختلال شده است و ضرر دیده به خبرنگار ما می‌گوید: یک سال و نیم برای جذب کاربر در صفحه خود در اینستاگرام فعالیت و هزینه کردم حالا که بعد از این مدت قرار بود با تبلیغات کسب درآمد کنم که با شرایط به وجود آمده هم کاربران خود را از دست دادم و هم بازخورد فعالیتم به شکل قبل برنمی گردد.

به گزارش شهرآرانیوز، براساس نظرسنجی صورت گرفته از سوی سازمان نظام صنفی رایانه ای، درصد شرکت‌هایی که در این مدت کاهش فروش را تجربه نکرده‌اند تقریبا صفر است. بیش از ۴۱ درصد شرکت‌ها ۲۵ تا ۵۰ درصد درآمد خود را در این مدت از دست داده‌اند و حدود ۴۷ درصد هم بیشتر از ۵۰ درصد کاهش فروش داشته‌اند. تنها ۱۱ درصد کسب‌وکار‌ها نیز کمتر از ۲۵ درصد کاهش فروش را تجربه کرده‌اند که این سازمان احتمال می‌دهد تحت تاثیر نوسان‌های کوتاه‌مدت باشند.

بر این اساس، ۵۳ درصد مشاغل اعلام کردند روزانه ۵۰ میلیون تومان ضرر خواهند کرد. ۲۱ درصد نیز ضرر ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون تومانی و حدود ۱۸ درصد خسارت بین ۱۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تومانی را گزارش کرده‌اند. قریب به ۸ درصد مشاغل نیز روزانه بالاتر از ۵۰۰ میلیون تومان خسارت می‌بینند: «اگر تعداد کارکنان را شاخصی برای بزرگی شرکت‌ها بدانیم، تقریبا همان ۸ درصدی که بالای ۲۰۰ نفر نیرو دارند احتمالا روزانه بالای ۵۰۰ میلیون تومان خسارت خواهند دید و همان ۷۳ درصدی که زیر ۵۰ نفر نیرو دارند روزانه ۵۰ میلیون تومان خسارت خواهند دید.
سیدحسن هاشمی، رییس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور در نامه‌ای به ابراهیم رییسی با تاکید بر ضرورت پیگیری مطالبه فعالان بخش خصوصی، از وی خواسته بود تا با اتخاذ تصمیمی راهبردی، مانع از تکرار تجربیات گذشته و تصمیمات یک‌جانبه درباره اینترنت کشور شود.
در این نامه خطاب به رییس‌جمهور آمده است: «استدعا داریم با اتخاذ تصمیمی راهبردی، مانع از تکرار تجربیات گذشته و تصمیمات یک‌جانبه درباره اینترنت کشور شوید تا فعالان کسب و کار‌های مجازی نیز با اعتماد به قول قطعی رییس‌جمهورشان، اطمینان خاطر بیشتری برای توسعه فعالیت‌های اقتصادی خود داشته باشند و به تبع آن، اقتصاد کشور نیز که هم مورد تاکید رهبر معظم انقلاب و حضرتعالی است و هم رویکرد اصلی سیاست‌های کلی برنامه هفتم توسعه است، روز‌های روشن‌تری در پیش داشته باشد.»

رییس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور همچنین در نامه‌ای به وزیر ارتباطات نوشت: رویکرد و توجه دولت محترم به توسعه اقتصاد دیجیتال، به عنوان اصلی‌ترین رکن توسعه کشور و همچنین اقدام قابل تحسین تشکیل کارگروه اقتصاد دیجیتال با مسئولیت محوری جنابعالی، موجب امیدواری همه فعالان صنعت فاوا شده بود. همچنین دلخوش بودیم که تلاش مسوولان برای تحقق شعار سال ۱۴۰۱، به تقویت شرکت‌های دانش‌بنیان و ارتقای زیرساخت‌های فناوری اطلاعات و ارتباطات مورد نیاز آن‌ها خواهد انجامید، اما اکنون شاهد رویه متناقضی هستیم که فناوران ما را حتی از ابتدایی‌ترین ملزومات این حوزه نیز محروم کرده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۰۵ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۷
0
1
از کی تا حالا و با کدام متد علمی برای آمار دادن نظرسنجی می‌کنند؟!
خیلی راحت و بدون دغدغه هر آمار و اخباری که خودتون میخواین میسازید.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۳۶ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۸
0
0
چطور نگران تعدادی کسب و کار اینستاگرامی هستید (اونم در بیشتر موارد تبلیغات در اینستاگرام است نه اشتغال) ولی نگران میلیونها انسانی که با اغتشاش و آشوب شما مغازه‌هایشان تعطیل یا در بازار سرمایه و بورس متضرر می‌شوند نیستید؟
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->