سید محمدرضا هاشمی | شهرآرانیوز؛ دریافت سیم کارت تلفن همراه یکی از مشکلات مهاجرین افغانستانی است که قانون مشخصی برای آن وجود ندارد و شبکههای مخابراتی نیز برای ارائه این خدمات به مهاجرین سلیقهای عمل میکنند.
«احراز هویت» مهمترین موضوعی است که مهاجران افغانستانی برای تهیه سیمکارت با آن مواجه هستند و با وجود آنکه مهاجران قانونی چه آنها که کارت آمایش دارند و چه آنها که اقامت پاسپورتی دارند از طریق کدفراگیر و کدخانوار که وزارت کشور به آنها اختصاص داده است، قابل شناسایی هستند با این وجود بازهم وزارت ارتباطات توانایی احراز هویت آنها را ندارد.
خبرنگار صداوسیما با دوربین مخفی به نمایندگیهای فروش سیمکارت در سطح شهر تهران مراجعه کرده و مسئول شرکت همراه اول در پاسخ به این سوال که آیا به اتباع خارجی سیم کارت به اتباع میدهید یا خیر؟ میگوید: ما باید امتحان کنیم ببینیم، به نام شما سیم کارت ثبت میشود یا نه؟
وی ادامه داد: سیستم اجازه فعالسازی سیمکارت اتباع را به ما نمیدهد!
مهاجران افغانستانی که به صورت قانونی در ایران زندگی میکنند و بعضی اعضای خانوادهشان در ایران به دنیا آمدهاند در این باره میگویند که این مشکل برای خانوادههای آنها هم پیش آمده و آنها هم نمیتوانند به نام خودشان سیم کارت بخرند.
«احمدی» دانشجوی افغانستانی رشته حقوق دانشگاه تهران در این رابطه میگوید: من متولد ایران هستم و کارت آمایش دارم، ولی نمیتوانم به نام خود سیم کارت بخرم.
«رضا جوادی» دانشجوی افغانستانی رشته معماری در این باره میگوید: برای خرید سیم کارت به تمامی دفاتر پیشخوان سر زدم؛ ولی گفتند که سیستم مشکل دارد و ما نمیتوانیم به نام شما سیم کارت ثبت کنیم.
براساس قانون اتباع خارجی با کارت آمایش و گذرنامه خانواری میتوانند تا ۳ سیمکارت به نام خود ثبتنام و فعال کنند.
این درحالی است که گفته میشود؛ کسانی که قصد دارند با گذرنامه سیمکارت دریافت کنند، باید از طریق نیروی انتظامی استعلام شوند و کسانی که میخواهند با کارت آمایش سیم کارت دریافت کنند باید از سامانه پژواک استعلام بگیرند.
اینجا ببینید: