به گزارش شهرآرانیوز؛ «جعفر رازقی» مدیرکل امور دانشجویان بینالملل درباره ارایه تسهیلات به دانشجویان نخبه افغانستان در دانشگاههای ایران، اظهارداشت: آیین نامه حمایتی برای دانشجویان نخبه افغانستان تصویب شده است که بر اساس این آیین نامه، افغانستانیهای مقیم ایران که در کنکور سراسری شرکت میکنند و به رتبه زیر هزار دست مییابند از تسهیلات ویژه بهرهمند میشوند.
وی ادامه داد: همچنین آن دسته از دانشجویان افغانستان که در آزمونهای تحصیلات تکمیلی به رتبههای یک تا سه دست مییابند، شامل این آییننامه تسهیلاتی میشوند.
به گفته مدیرکل امور دانشجویان بین الملل، این دانشجویان از پرداخت شهریه به دانشگاههای ایران معاف می7شوند اما این تسهیلات فقط برای نخبگان در نظر گرفته شده است. با این حال، با توجه به شرایط کشور افغانستان در تلاش هستیم سایر دانشجویان افغانستان هم امکان تحصیل در ایران را پیدا کنند. ولی در مورد ارایه شرایط و تسهیلات باید تصمیم گیری شود.
رازقی درباره ظرفیت دانشگاههای کشور برای جذب دانشجویان بینالملل، گفت: دانشگاههای کشور با دریافت مجوز جذب دانشجوی بینالملل و با لحاظ شرایط و قوانین مربوطه میتوانند نسبت به جذب دانشجو از کشورهای مختلف اقدام کنند. سیاستهای وزارت علوم در راستای افزایش تعداد دانشجویان بین7المللی با لحاظ استانداردها و کیفیت مطلوب آموزش عالی کشور است.
این مقام وزارت علوم با بیان اینکه دانشگاههای کشور بیشتر از آن چیزی که در برنامه ششم توسعه قید شده بود، نسبت به جذب دانشجوی بینالملل اقدام کردهاند، خاطرنشان کرد: وزارت علوم براساس برنامه ششم توسعه مکلف بود ۱.۸ دهم درصد دانشجوی خارجی جذب کند، اما از این تعداد عبور کردیم و اکنون ۲.۲۵ صدم درصد دانشجویان دانشگاههای کشور را دانشجویان غیرایرانی تشکیل میدهند.
مدیرکل امور دانشجویان بین الملل در سازمان امور دانشجویان درباره تمایل دانشجویان خارجی برای ماندن در ایران بعد از پایان تحصیلات، گفت: تعدادی از دانشجویان غیرایرانی به دلیل قرابت فرهنگی، مذهبی و اعتقادی تمایل به ماندن در کشورمان دارند، اما براساس قانون اتباع خارجی، اجازه اشتغال در داخل کشور ندارند و باید به کشور خود بازگردند.
رازقی ادامه داد: با توجه به اینکه زمینه اشتغال و چشم اندازی برای آینده این دانشجویان در داخل کشور وجود ندارد، برای ادامه تحصیل به کشورهای دیگر مانند کشورهای اروپایی می روند. در این کشورها، علاوه بر تحصیل و دریافت مدرک، امکان اشتغال هم برای دانشجویان فراهم است.
وی با بیان اینکه سازمان امور دانشجویان به دنبال ایجاد فرصتی برای نخبگان غیرایرانی در داخل کشور است، افزود: به دنبال ایجاد زمینهای برای اشتغال نخبگان غیرایرانی هستیم چرا که حضورشان از نظر اقتصادی، فرهنگی و سیاسی کمک کننده است. به عنوان مثال، در مراودات بین المللی شرکتها و سازمانها، نخبگان غیرایرانی در مقایسه با کارشناسان ایرانی میتوانند با کشور مقصد ارتباط بهتر برای همکاری برقرار کنند.
منبع: ایرنا