سیادت: طالبان عملیاتی هستند و حرفی که می‌زنند را انجام می‌دهند نگاهی به دیپلماسی فعال جمهوری اسلامی ایران در افغانستان | ترافیک دیدار‌های کاظمی قمی در چهارراه شیرپور رئیس اداره راه‌آهن طالبان: هدف ما توسعه تجارت بین ایران و افغانستان است معاون استاندار خراسان رضوی: ما دوست روز‌های سخت افغانستان هستیم | دانشکده راه‌آهن در مشهد افتتاح خواهد شد کشف ۲۵۰ هزار تُن موادمخدر در مرز‌های افغانستان با ایران، طی یک سال گذشته چین رسماً کشته‌شدن شهروندان چینی در مرز افغانستان و تاجیکستان را تأیید کرد یاراحمدی: حضور افغان‌های غیرمجاز ارائه خدمات به اتباع مجاز را متأثر کرده است حامد کرزی خواستار یک ابتکار منطقه‌ای جهت حل مشکلات مردم افغانستان شد استاندار خراسان رضوی: مسیر ریلی خواف- هرات افغانستان را به آب‌های آزاد وصل می‌کند هیئت راه‌آهن افغانستان با استاندار خراسان رضوی دیدار کرد (۳۰ آبان ۱۴۰۳) تیم کریکت ۱۹ سال افغانستان در برابر پاکستان به میدان می‌رود (۳۰ آبان ۱۴۰۳) هیئت راه‌آهن افغانستان با هدف گفتگو درباره کریدور ریلی خواف-هرات وارد مشهد شد کاظمی قمی در کابل: ایران آماده گسترش همکاری‌ها با افغانستان است مشاور وزیر کشور: ایران سالانه ۵۰۰ هزار ویزا به اتباع افغانستانی می‌دهد مشاور وزیر راه: ایران آماده سرمایه‌گذاری ۶ میلیارد دلاری در زیرساخت‌های حمل‌ونقل افغانستان است نماینده ویژه چین: ما به دنبال نفوذ در افغانستان نیستیم ویدئو | آخرین وضعیت طرح انسداد مرزهای شرق کشور با افغانستان سخنگوی وزارت خارجه: تعداد زندانیان محبوس افغانستانی در زندان‌های ایران زیاد است ۳۰۰ هکتار زمین کشاورزی در ولایت بلخ افغانستان زیر کشت زعفران نمایندگان بنیاد بیل گیتس با رئیس هلال‌احمر طالبان دیدار کردند کاظمی قمی: اولویت ما توسعه روابط ریلی ایران و افغانستان است
سرخط خبرها

دانشگاه‌های دولتی افغانستان با تفکیک جنسیتی بازگشایی شد

  • کد خبر: ۱۰۰۵۲۶
  • ۰۸ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۲:۵۰
دانشگاه‌های دولتی افغانستان با تفکیک جنسیتی بازگشایی شد
دانشگاه‌های دولتی افغانستان درحالی بازگشایی شده است که کلاس‌های این دانشگاه‌ها با تفکیک جنسیت بازگشایی شده‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ شش ماه پس از بازگشت طالبان به قدرت، دانشگاه‌های افغانستان بازگشایی شده‌اند، اما تنها تعداد کمی از زنان به کلاس‌های درس بازگشته‌اند و این بازگشت در شرایطی است که کلاس‌ها تفکیک جنسیتی شده است.

اکثر مدارس متوسطه دخترانه و همه دانشگاه‌های دولتی به دنبال تسلط طالبان در تاریخ ۱۵ اوت بسته شدند، و این نگرانی‌ها را برانگیخت که زنان از تحصیل محروم شوند - همانطور که در دوره اول حکومت طالبان، از ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ اتفاق افتاد.

طالبانی‌ها همواره اصرار دارند که این بار اجازه خواهند داد تا دختران و زنان آموزش ببینند، اما فقط در کلاس‌های مجزا و بر اساس برنامه درسی اسلامی.

یکی از دانشجویان افغان که خواست تنها با نام بصیرا معرفی شود، گفت: "خوشحالم که دانشگاه از سر گرفته شد. ما می خواهیم به تحصیلات خود ادامه دهیم."

اما او گفت که کمبود استاد وجود دارد و افزود: "شاید این امر به این دلیل است که برخی کشور را ترک کرده اند."

پس از فروپاشی دولت نخست وزیر اشرف غنی که در پی تجاوز طالبان به کابل در اواسط ماه اوت رخ داد، ده ها هزار افغان، از جمله معلمان و اساتید این کشور را ترک کردند.

برخی از مؤسسات آموزش عالی دولتی در جنوب این کشور، ماه گذشته از سر گرفته شدند، اما روز شنبه دانشگاه کابل، قدیمی ترین و بزرگترین دانشگاه کابل با حدود ۲۵۰۰۰ دانشجو در سال گذشته، بدون هیاهو و با حضور تعداد کمی از دانشجویان بازگشایی شد.

همچنین گفته شده دسته کم ۱۹ موسسه آموزش عالی در افغانستان بازگشایی شدند. این در حالی است که هیچ دانشجویی به کلاس درس در دانشگاه پنجشیر بازنگشت.

پنجشیر آخرین ولایتی بود که سال گذشته به دست طالبان افتاد و چندین کلاس درس در آنجا ویران شد که همچنان بازسازی نشده است.

طالبان قبلاً گفته بودند که دانشجویان زن باید عبای سیاه روی و حجاب سر داشته باشند، اما از اصرار بر استفاده از "پوشیه" که در دوران حکومت قبلی آنها اجباری بود، دست برداشتند.

با این حال، چندین دانشجوط زن روز شنبه با لباس‌هایی متفاوت از لباس‌هایی که قبل از تسلط طالبان می‌پوشیدند، ظاهر شدند.

سهیلا رستمی، دانشجوی زیست شناسی در ترم آخر خود در دانشگاه بامیان، گفت: «من قبلاً هیچ حجابی نداشتم و این برایم تازگی دارد. من قبلا شلوار جین و سایر لباس های معمولی می پوشیدم و رعایت حجاب برای من دشوار خواهد بود.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->