صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

کارگران قدرت حفظ خانه اجاره‌ای قبلی‌شان را ندارند | راه خانه‌دارشدن کارگر چیست؟

  • کد خبر: ۱۱۳۵۹۲
  • ۳۱ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۴۴
دبیرکل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ایران گفت: زمین رایگان، وام‌های بلندمدت همراه با قسط‌های کم در بستر شرکت‌های تعاونی مسکن کارگران، راه خانه‌دارشدن کارگران در وضع موجود است.

طنین همتی|شهرآرانیوز، دبیرکل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ایران در گفتگو با شهرآرانیوز درباره مسئله تأمین مسکن جامعه کارگری تصریح کرد: یکی از دغدغه‌های مهم کارگران، مسکن است. باتوجه‌به افزایش حقوق هرسال و همچنین افزایش حقوق امسال نسبت به سال‌های گذشته، امسال به‌دلیل جراحی و تغییرات اقتصادی، دستمزد کارگر کاملا بلعیده شد و چیزی برای کارگر نگذاشت تا دست‌کم مسکن اجاره‌ای قبلی‌اش را حفظ کند. کارگران همچنان با مشکلات عدیده‌ای در بخش مسکن، درمان و... روبه‌رو هستند.

تصمیم‌گیری برای جامعه کارگری، قبل از جراحی اقتصادی بود

به‌گفته هادی ابوی، اگر می‌دانستیم جراحی اقتصادی به این شکل قرار است اتفاق بیفتد و طوری فراگیر شود که گران‌شدن چهار قلم کالا به سایر کالا‌ها و خدمات سرایت کند، قطعا در شورای‌عالی کار در حوزه مسکن پیشنهاد‌هایی بهتر مطرح می‌کردیم.

حق مسکن کارگر در ماه فقط ۵۵۰ هزار تومان

او می‌گوید: متأسفانه در حوزه مسکن، کارگران قدرت حفظ خانه اجاره‌ای سال قبلشان را ندارند، به‌طوری‌که اجاره‌بها و رهن منازل نسبت به سال قبل چندین‌برابر شده است. در این اوضاع، به‌جای حمایت از کارگر، کج‌سلیقگی و بی‌تدبیری در حوزه مسکن کارگران باعث شد ماهانه حق مسکن ۶۵۰ هزار تومانی کارگر به ۵۵۰ هزار تومان در هیئت‌دولت کاسته شود که مسلما این رقم‌ها نه‌تن‌ها به حوزه مسکن کمک نمی‌کند، بلکه بدتر هم خواهد شد.

راه خانه‌دارشدن کارگران چیست؟

این فعال جامعه کارگری اضافه کرد: به‌هرحال کارگران مشکلاتی عدیده در زمینه مسکن دارند. زمین رایگان، وام‌های بلندمدت همراه با قسط‌های کم در بستر شرکت‌های تعاونی مسکن کارگران، راه خانه‌دارشدن کارگران در وضع موجود است.

نسخه‌ واحد برای کارگران پیچیده نشود

به‌گفته ابوی، کارگران معمولا چندین دسته و گروه هستند. ما کارگرانی داریم که در کارخانجات کار می‌کنند و شغلشان ثابت است و از امنیت شغلی بهتری برخوردارند و امکان دریافت تسهیلات از کارفرما از طریق بانک‌های عامل برایشان فراهم است. اما برخی کارگران ساختمانی هم داریم که کارگر آزاد محسوب می‌شوند که هیچ ضامن و تعاونی از آن‌ها حمایت نمی‌کند. بنابراین، اگر به تعاونی مسکن کارگری تأکید داریم، به این دلیل است که باید شرایط خاص فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی به اقتضای وضع کارگران در تعاونی در نظر گرفته شود؛ اما اینکه نسخه‌ای واحد برای کارگران پیچیده شود و از طریق ثبت‌نام در سامانه، شرایط مساوی برای همه در نظر گرفته شود، مسلما راه‌گشا نیست.


او همچنین تأکید کرد: در دهه هفتاد بیشترین خانه‌ها برای کارگران ساخته شد. اگر بررسی کنیم، می‌بینیم دولت در آن زمان زمین رایگان در اختیار تعاونی‌های مسکن کارگری گذاشته بود که بر اساس عضوگیری تعاونی‌ها، اقدامات خوبی انجام شد و برخی کارگران صاحب‌خانه شدند.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.