مرتضی محمدپور | شهرآرانیوز؛ افزایش آمار طلاق در جامعه در سالهای گذشته به ویژه در بین نوعروس و دامادها به یک پدیده آسیب زای اجتماعی تبدیل شده است و از این رو باشگاه اجتماعی همسران مشهدی یا به اختصار «باهم» که به همت سازمان اجتماعی فرهنگی شهرداری مشهد و با هدف استحکام در روابط زوجها در مشهدالرضا (ع) راه اندازی شده قرار است به صورت تخصصی به این چالش مهم ورود پیدا کند تا علاوه بر افزایش آمار ازدواجهای موفق و جلوگیری از بروز طلاق، بتوان با مهارت افزایی زوجهای جوان، چشم اندازهای مربوط به فرزندآوری مطلوب و افزایش جمعیت را نیز دنبال کرد.
به همین منظور، آیین افتتاحیه باشگاه اجتماعی همسران مشهدی با حضور حسین باغگلی، معاون فرهنگی شهردار، فاطمه سلیمی، رئیس کمیسیون ویژه بانوان و خانواده شورای اسلامی شهر مشهد، حجت الاسلام حبیب ا... فرحزاد، استاد حوزه و دانشگاه، و نیز جمعی از اساتید اخلاق خانواده در محل تالار همایشهای مجتمع آفتاب ولایت برگزار شد.
معاون شهردار مشهد و رئیس سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری مشهد با اشاره به تاریخچه شکل گیری باشگاه اجتماعی همسران مشهدی تصریح کرد: در سال ۱۳۹۴ نخستین مطالعات خود را با موضوع یک پروژه تربیتی و آموزشی مبتنی بر مشاوره خانواده آغاز کردیم تا زوجهای جوانی که در سالهای آغازین زندگی زناشویی هستند، فرصتهای جذابی برای یادگیری مباحث جدید پیدا کنند. حسین باغگلی با اشاره به برگزاری کارگاههای تعاملی و دوطرفه افزود: در سال نخست، ۳ هزار زوج و در سال بعد، ۶ هزار زوج در این طرح ثبت نام کردند.
در این طرح، اصلاح پنج باور ارتباطی غلط میان زوجهای جوان در دستورکار بود که پسآزمون ما ثابت کرد که این کارگاهها به طور چشم گیری موفق بوده اند. وی با بیان اینکه بیش از ۱۰ باشگاه فرهنگی مختلف در شهرداری برنامه ریزی شده است، اظهار کرد: از باشگاه مهارت آموزی اجتماعی نوجوان امروز یا به اختصار «مانا» برای نوجوانان پانزده تا هجده سال گرفته تا زوجهای جوان در سال نخست زندگی مشترک و حتی کهنسالان مشهدی با آموزشهای اجتماعی در قشر و جامعه خاص خود روبه رو میشوند و امیدوارم با همکاری و همت همه فعالان عرصه مدیریت شهری بتوانیم تجربیات جذاب و مؤثری برای شهروندان ایجاد کنیم تا درنهایت موردرضایت پروردگار و مورد عنایت امام رضا (ع) باشد.
«حتی بذل محبت همسران در زندگی زناشویی به یکدیگر نیز میتواند دستمایه برکت و کرامت باشد؛ به شرط اینکه خالصانه و در راه رضای خدا صورت بگیرد.» این بخشی از سخنان فاطمه سلیمی، رئیس کمیسیون ویژه زنان و خانواده شورای اسلامی شهر مشهد، در آیین افتتاحیه باشگاه اجتماعی همسران مشهدی بود که با تأکید بر ضرورت خدامحوری در زندگی مشترک مطرح شد.
وی افزود: راه رستگاری و بهره گیری از اجر اخروی اعمال منوط به تقدیم خالصانه آنها به محضر اهل بیت (ع) است؛ به گونهای که حتی اگر زوجها به همدیگر محبت کنند -اگر این محبت خالصانه و برای رضا خدا باشد- مقارن با والاترین اجرها و پاداشهای اخروی خواهد بود.
معاون فرهنگی هنری سازمان اجتماعی فرهنگی شهرداری مشهد در این نشست با اشاره به برگزاری نخستین دوره این طرح در سال ۱۳۹۵ گفت: یکی از سرفصلهای مهمی که در مشهدالرضا (ع) مورد توجه ویژه مدیریت شهری در بخش فرهنگی قرار دارد، موضوع زندگی مشترک و مهارتهای زناشویی است.
یوسف اسماعیل زاده افزود: سه سال نخست زندگی هر زوج، حساسترین برهه در زندگی زناشویی است که به علت نبود تجربه زناشویی کافی و شناخت محدود زوج ها، بیشترین فشار و تنش در این دوره زمانی به وجود میآید.
در این راستا مباحث تربیتی و مشاورهای نیز باید متمرکز بر همین بازه زمانی باشد. وی ادامه داد: در دوره جدید طرح «باهم» از مزدوجین سال ۱۴۰۰ دعوت شده است که در این برنامه شرکت کنند تا علاوه بر مهارت افزایی بتوان به افزایش آمار ازدواجهای موفق امیدوار بود.
حجت الاسلام حبیب ا... فرحزاد، استاد اخلاق خانواده و مدرس حوزه و دانشگاه با بیان اینکه باید اهل بیت (ع) را برای مردم از هر جهت تبدیل به یک الگوی عملی و رفتاری کنیم، گفت: تجربه غرب و امپریالیسم به ما ثابت کرده است که باید به سمت ادیان الهی و آموزههای دینی بازگردیم، زیرا در جهان غرب، بنیان خانواده به طور کامل فروپاشیده است.
وی با اشاره به اینکه آمار طلاق در خانوادههای تجددگرا و ثروتمند به طور چشمگیری افزایش یافته است، اظهار کرد: همین توسعه مرزهای فکری به این علت که از تقید و پایبندی به مبانی اخلاقی دور مانده است، نه تنها زمینه سعادت انسان را فراهم نمیکند بلکه منجر به تلخ کامی و خسران او در دنیا و آخرت است.