خلیل موحد جانشین هاشم دائمی در شورای شهر مشهد شد سازمان مدیریت حمل‌ونقل بار درون‌شهری شهرداری مشهد، نمونه ای از یک سازمان موفق است افتخارات طلایی هادی رضایی، دارنده نشان مشهدالرضا(ع) | از معلولیت تا قهرمانی جهانی برگزیده نشان مشهد الرضا (ع) در سال ۱۴۰۲: این رویداد فضایی برای معرفی افراد سرآمد است هوای امروز مشهد، برای گروه‌های حساس ناسالم است (۳ دی ۱۴۰۳) | برای مقابله با آلودگی هوا باید برنامه‌محور پیش برویم افزایش چشمگیر آلاینده‌ها در مشهد | هوای کلانشهر مشهد امروز هم آلوده است (۳ دی ۱۴۰۳) هشدار خودمراقبتی برای شهروندان کلانشهر مشهد صادر شد | مشهدی‌ها ماسک تنفسی بزنند (۳ دی ۱۴۰۳) «کافه بازی»، «کافه علم» و «کافه کارآفرینی» ویژه دختران مشهدی احداث می‌شود شهردار مشهد: بوستان‌های «بهشت» و «آفتاب» ویژه بانوان به زودی به بهره‌برداری می‌رسد مبدا تعیین مسافت شهر مشهد از سایر شهر‌ها کجاست؟ چهارمین کنفرانس بین‌المللی برنامه‌ریزی و مدیریت شهری در مشهد مقدس برگزار می‌شود نشان مشهدالرضا(ع) باعث رونق فعالیت‌های مردمی و جهادی می‌شود لزوم معرفی مشهد به عنوان دومین کلانشهر مذهبی دنیا روزشماری وقایع انقلاب اسلامی در مشهد، از اول تا چهارم دی‌ماه ۱۳۵۷ (بخش اول) | بیمارستان شاه‌رضا، پایگاه انقلاب مشهد آغاز هفته ملی مشهد با اجرای برنامه‌های ویژه فرهنگی، هنری و گردشگری جذب ۲۱ بانوی آتش‌نشان در مشهد ابلاغ برنامه‌های استقبال از بهار ۱۴۰۴ در مشهد از نیمه دی‌ماه هوای کلانشهر مشهد، همچنان آلوده است (۲ دی ۱۴۰۳) ناصحی: رویداد نشان مشهد الرضا(ع) باید در سطح ملی و بین المللی دیده شود نشان مشهد الرضا(ع)؛ فرصتی برای آشنایی نسل آینده با چهره‌های تاثیرگذار اقتصادی مشهد برگزاری اولین نشست کارگروه زیارت شورای عالی استان‌های کشور
سرخط خبرها

۱۶ گذر تشرف به حرم امام‌ رضا(ع) احیا می‌‎شود

  • کد خبر: ۱۱۷۳۳۸
  • ۲۵ تير ۱۴۰۱ - ۲۲:۱۶
۱۶ گذر تشرف به حرم امام‌ رضا(ع) احیا می‌‎شود
سرپرست شهرداری منطقه ثامن مشهد از آغاز عملیات احیای ۸ گذر تشرف، هم‌زمان با عید غدیر خم خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز، سرپرست شهرداری منطقه ثامن گفت: با هدف تسهیل زیارت و تشرف زائران و مجاوران به بارگاه منور رضوی، احیای ۱۶ گذر تشرف به حرم مطهر در دستورکار شهرداری منطقه ثامن قرار گرفته است که در گام اول، هم‌زمان با شب عید غدیر خم با حضور سادات، علما، خانواده معزز شهدا و عموم مردم مشهد، همراه با تشرف به حرم مطهر رضوی عملیات احیای ۸ گذر آغاز می‌شود.

ساسان نورین‌مقدم، سرپرست شهرداری منطقه ثامن، با بیان اینکه گذر‌های تشرف تاریخی ضمن برقراری پیوند میان حرم مطهر و شهر، نقش اصلی هدایت زائران و مجاوران بارگاه منور رضوی را از نقاط مختلف شهر به سمت حرم مطهر امام‌رضا(ع) برعهده دارند، اظهار کرد: سابقه تاریخی گذر‌های تشرف نشان می‌دهد که علاوه بر تشرف به حرم حضرت رضا(ع) مهم‌ترین کانون‌های مذهبی‌، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی در جوار این گذر‌ها شکل گرفته‌اند و اصیل‌ترین آیین‌های دینی در بستر آن‌ها جریان یافته‌اند.

وی با بیان اینکه در طرح تفصیلی حریم رضوی گذر‌های تشرف یکی از عناصر اصلی سازمان فضایی آن‌ها هستند، تصریح کرد: گذر‌های تشرف براساس کاربری‌های پیرامون آن‌ها نقش‌های متنوعی برای تأمین خدمات پشتیبان زیارت و سکونت برعهده دارند و دو گذر شار یک و شار دو نیز اتصال میان این گذر‌ها را فراهم می‌کنند.

نورین‌مقدم طول گذر‌های تشرف را ۱۰ کیلومتر اعلام کرد و افزود: احیای گذر‌های تشرف، پروژه‌ای بطنی و تدریجی است و عملیات اجرایی به‌صورتی خواهد بود که تشرف زائران و مجاوران به حرم مطهر رضوی مختل نشود.

وی تصریح کرد: بر همین اساس مقرر شده احیای این گذرها شامل ۱۶ گذر، در چند مرحله و در بازه زمانی سه‌ساله اجرا شود. طبق برنامه‌ریزی صورت‌گرفته، گام اول پروژه مصادف با عید «غدیر خم» آغاز می‌شود. در این مرحله، احیای گذر‌هایی را خواهیم داشت که بدون هیچ‌گونه مداخله یا عملیات عمرانی، آماده تسهیل تشرف زائران و مجاوران به حرم مطهر رضوی هستند.

سرپرست شهرداری منطقه ثامن گفت: ۸ گذر تشرف تاریخی از جمله «مخابرات»، «راز فر آستانه‌پرست»، «حمام باغ حوض امیر»، «نوغان»، «شهید سالاری مقدم»، «حاج‌نوروز»، «محمدیه» و «عیدگاه» گذر‌هایی هستند که در آن‌ها مداخله حداقلی نیاز است و صرفا با فضاآرایی می‌توان اقدامات ارزشمند آغازین را انجام داد.

نورین‌مقدم گفت: در ابتدای کار، با فضاآرایی، تسهیل شرایط تشرف و آسایش زائران را فراهم می‌آوریم و در ادامه با اجرای مبلمان شهری، فضای سبز، نورپردازی و... جداره‌های شهری را سامان‌دهی خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه در گذر‌های تشرف بنا‌های ویژه‌ای وجود دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به منازل خانواده معزز شهدا، ساکنان قدیمی بافت، تکایا و بنا‌های تاریخی و... اشاره کرد، افزود: این پهنه‌ها به‌تدریج سامان‌دهی خواهد شد و تلاش ما این است که فضا‌های پارکینگی و فضا‌های مورد نیاز برای تأمین مایحتاج روزانه زائران و مجاوران را در حاشیه این گذر‌ها مستقر کنیم.

نورین‌مقدم خاطرنشان کرد: همه این اقدامات دارای پیوست فرهنگی و اجتماعی هستند؛ از یک‌طرف بستر حیات شهری زائران و مجاوران هستند، چراکه معیشت مجاوران در پیوند با این گذر‌ها شکل گرفته و از سوی دیگر، باتوجه‌به پیشینه تاریخی آن‌ها فضای بسیار مناسبی برای برگزاری مناسبت‌های ملی و مذهبی محسوب می‌شوند.

سرپرست شهرداری منطقه ثامن از طراحی و تدوین تقویم مناسبت‌های مذهبی و ملی، هم‌زمان با دهه «ولایت و امامت» و «عید غدیر خم» خبر داد و گفت: در این گذرها، شهرداری منطقه ثامن «رویدادمحوری» را دنبال می‌کند و طرحی با عنوان «چند قدم تا بهشت» را براساس تقویم سالانه و مناسبت‌های پیش‌رو تهیه کرده‌ایم.

نورین‌مقدم اظهار کرد: آغاز این برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی، عید غدیر امسال، فردا یکشنبه، ۲۶تیرماه از ساعت ۱۸ خواهد بود و در ۸ گذر ضمن تشرف به حرم مطهر رضوی، برنامه‌های ویژه‌ای با حضور خانواده معزز شهدا، ایثارگران، سادات، علما و عموم مردم برگزار خواهیم کرد.

وی با تأکید بر لزوم بهره‌گیری از ظرفیت‌های مردمی، گفت: با همکاری هیئت‌های مذهبی، حسینیه‌ها و... در جوار این گذر‌ها برنامه‌های متنوع فرهنگی پیش‌بینی شده است و در گام بعدی، ویژه‌برنامه‌های محرم و صفر را خواهیم داشت که تا پایان ماه صفر ادامه دارد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->