صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

نشست نقد و بررسی مجموعه غزل «دقایق» برگزار شد

  • کد خبر: ۱۱۹۵۲۱
  • ۰۹ مرداد ۱۴۰۱ - ۲۳:۲۰
نودمین نشست نقد و بررسی کتاب حوزه هنری خراسان رضوی، عصر امروز و با نقد مجموعه غزل «دقایق» برگزار شد.

به گزارش شهرآرانیوز، این مجموعه شعر، متعلق به «سعید تاج محمدی» شاعر جوان اهل کاشمر است که به همت انتشارات «شهرستان ادب» روانه بازار نشر شده است.

این کتاب شامل ۴۱ غزل با موضوعات مختلف است که در یک مجموعه گردآوری شده و نامزد دریافت جایزه قلم زرین نیز شده است. تاج محمدی شاعر این مجموعه نیز جوانی ۳۱ ساله است که سرایش شعر را از سال ۱۳۸۹ به‌صورت حرفه‌ای آغاز کرده است و در حال حاضر، ریاست اداره آموزش و پرورش شهرستان کاشمر را نیز بر عهده دارد.

در ابتدای این جلسه استاد «محمدکاظم کاظمی» دبیر جلسه ضمن ادای خیرمقدم به حاضران و بیان مختصری درباره کتاب «دقایق» و مؤلف آن، از سعید تاج محمدی خواست تا توضیحاتی درباره این اثر ارائه کند.

تاج محمدی نیز با اشاره به اینکه این بخشی از متن زندگی او را تشکیل می‌دهد، گفت: در مجموع از انتشار این مجموعه ناراضی نیستم. هر چند فرصت زیادی را به‌اصطلاح برای چکش‌کاری این اثر و تقویت آن نداشتم، اما از خروجی کار راضی هستم و امیدوارم اساتید و منتقدان نیز با نظرات خود به این کتاب که اولین کتاب من است، در ادامه این مسیر به من کمک کنند.

در ادامه «قاسم رفیعا» از شاعران و منتقدان استان نیز گفت: اشعار منتشر شده در این کتاب، فراز و فرود زیادی دارد. بخشی از اشعار آن خوب و قابل توجه است و بخش دیگری از آن‌ها ضعف‌هایی دارد که کل این مجموعه را نیز تحت‌الشعاع قرار داده است. بعضی از این اشعار مشکلاتی در انتخاب واژگان و دامنه محدود واژگان دارند. ضمن اینکه شاعر نباید تصور کند درباره هر موضوعی می‌تواند شعر بگوید و گاه همین مسئله موجب می‌شود کار ضعیفی را ارائه کند.

در بخش دیگری از جلسه «علیرضا سپاهی لائین» به عنوان دیگر منتقد این اثر نیز گفت: یک شعر برای من وقتی اهمیت پیدا می‌کند که ببینم برخورد شاعر با زبان، جدی و متناسب با زمان و مضمون شعر باشد. شاید بتوان گفت تفاوت عمده شاعران با یکدیگر نیز مربوط به همین برخورد آن‌ها با زبان شعر است. تأثیر شعر هم به استفاده استادانه‌ای که شاعر از مضامین دارد برمی‌گردد.

سپاهی با بیان اینکه در بخش‌هایی از مجموعه شعر «دقایق» هم این برخورد متناسب با زبان دیده می‌شود، تأکید کرد: لزوما اولین کلماتی که یک شاعر با آن برخورد می‌کند، نباید در شعر استفاده شود و می‌بایست از کلمات با وسواس بیشتری استفاده کرد.

وی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر شاعر باید از هر چیزی که می‌بیند تأثیر بگیرد و نباید تک‌بعدی و تک‌ساحتی باشد که در این کتاب هم می‌بینیم این موضوع مراعات شده است. ضمن اینکه شاعر در جا‌هایی که بیشتر به احوالات درونی خود نزدیک شده است، موفقیت بیشتری داشته است.

در ادامه «حسن سرداری» دیگر منتقد این جلسه نیز به تفصیل به بیان نکات و انتقادات خود نسبت به این کتاب پرداخت و گفت: با وجود آنکه این کتاب نقاط قوت زیادی دارد، نقاط ضعفی هم دارد که باید به‌صورت جدی و با نگاه نقادانه به آن پرداخت.

وی افزود: در بخش‌هایی از اشعار این مجموعه با سهل‌انگاری‌های جدی از سوی شاعر مواجه هستیم که می‌توانست وجود نداشته باشد. مثلا در کاربرد حروف اضافه، بی‌دقتی‌های زیادی صورت گرفته است یا آنکه تعابیری در برخی از اشعار به کار برده شده است که ناقص بوده و فقط برای خود شاعر مفهوم داشته است. علاوه بر این، در برخی از اشعار می‌بایست جابه‌جایی‌هایی در ابیات اتفاق بیفتد تا شعر مفهوم کاملی داشته باشد.

سرداری خاطرنشان کرد: از سوی دیگر، جای خالی آرایه‌های ادبی در این مجموعه شعر مشهود بود و علاوه بر آن، اشعار از دامنه واژگان محدودی نیز برخوردار بوده است.

وی در ادامه گفت البته این اشعار، خالی از نقاط مثبت نیز نبوده و در این مجموعه، اشعار خوبی نیز به چشم می‌خورد که نشان از توانایی این شاعر در سرودن اشعار بهتر دارد.

در ادامه مراسم، سعید تاج محمدی شاعر این مجموعه بار دیگر به پشت تریبون رفت و ضمن تشکر از انتقاداتی که به مجموعه شعر او وارد شده است، ابراز امیدواری کرد که بتواند این انتقادات را در آثار آینده خود برطرف کند و در آینده، آثار شاخصی ارائه کند.

وی همچنین از مسئولان حوزه هنری نیز درخواست کرد که جلسات نقد را در سایر شهرستان‌ها نیز برگزار کنند تا شاعران در همه نقاط استان از این ظرفیت نقد استفاده کنند.

شاعران استان در سیاست‌گذاری شعر به حوزه هنری استان کمک کنند

همچنین در این مراسم، مجید عسکری رئیس حوزه هنری خراسان رضوی در سخنانی کوتاه، ضمن استقبال از برگزاری این‌گونه جلسات در حوزه هنری، این پرسش را مطرح کرد که شعر امروز استان قرار است چه مسئله‌ای را در فضای جامعه و حوزه هنری حل کند؟

وی همچنین خواستار آن شد که شاعران استان، فارغ از مسائل سیاسی، در سیاست‌گذاری شعر به حوزه هنری استان کمک کنند.

 

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.