صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

مشکلاتی که سبب بحران‌های روحی می‌شود

  • کد خبر: ۱۲۱۷۲۸
  • ۲۷ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۳:۲۲
رضا زیبایی - روان‌شناس بالینی

این روز‌ها با سخت‌تر شدن شرایط اقتصادی، زنجیره مشکلات جوانان هم بیش از پیش درهم تنیده شده است. به عبارت ساده‌تر، سرنخ هر مشکلی را که بگیریم درنهایت بازهم به مسائل اقتصادی می‌رسیم. مشکلاتی که تنش‌ها و بحران‌های زیادی را در جامعه رقم زده‌اند. برای نمونه ناتوانی در تشکیل خانواده، سبب افزایش آسیب‌های خارج از عرف در جوانان شده است، زیرا محیطی که قرار بود سالم و طبیعی به نیاز‌های غریزی جوانان پاسخ بدهد، امکان تشکیلش به‌راحتی نیست.

برخورد دستوری و قهرآمیز با این روابطی که امروزه فضای مجازی برقراری آن را بیشتر از گذشته آسان کرده است هم راهکار این مشکل نیست، زیرا کشش به سمت جنس مخالف امری غریزی و نفی آن اشتباه است. درعوض باید به جوانانمان از سن کم آموزش‌های لازم را برای این گونه مسائل بدهیم تا حد و مرز رابطه‌های خود را بدانند و گرفتار مشکلات بعدی نشوند. معمولا هم در این نوع رابطه‌ها این دختر‌ها هستند که آسیب زیادی می‌بینند و با پایان یافتن رابطه سرخورده می‌شوند.

گرایش جوانان به مصرف روان‌گردان‌ها آسیب شایع دیگری است که با ناآگاهی شروع می‌شود، زیرا بیشتر آن‌ها با این تصور که اعتیاد برای دیگران است و آن‌ها توانایی مدیریت مصرف مواد را دارند، به سراغش می‌روند. علت مصرف مواد هم در بیشتر وقت‌ها تجربه حال خوش و پناه بردن به سرخوشی‌های مواد برای فراموشی و رهایی از مشکلات است. اگر قرار باشد این علت و معلول‌ها را برای اعتیاد جوانان سلسله‌وار دنبال کنیم، به‌راحتی می‌توان رد پای مشکلات دیگری مانند مسائل اقتصادی و ازدواج نکردن را در آن دید.

پیداکردن شغلی مناسب تا سن ۲۶، ۲۷ سالگی یکی دیگر از دغدغه‌های جوانان است، حالا می‌خواهد تحصیلات دانشگاهی داشته باشند یا نداشته باشند؛ آن هم در شرایط کنونی که حتی با ۵۰، ۶۰ میلیون تومان سرمایه هم نمی‌توان کسب و کاری شروع کرد. وقتی تناسبی بین میزان درآمد با هزینه‌های زندگی نباشد، طبیعی است که جوان برای انجام بسیاری از انتخاب‌های مهم زندگی‌اش مانند ازدواج دچار شک شود و پا پس بکشد.

بیکاری سبب گرایش به سمت مصرف مواد مخدر و روان‌گردان‌ها و رفتار‌های افراطی مانند فیلم دیدن زیاد، انجام بازی‌های ویدیویی یا وقت‌گذرانی زیاد با دوستان در جوان می‌شود؛ ناکامی که نشانه‌ای از بیماری افسردگی است و خود زمینه‌ساز سستی و رخوت بیشتر در زندگی اوست. به این آسیب‌ها اعتیاد به دیدن فیلم‌های پورن، خودارضایی و بی‌اشت‌هایی تحصیلی را هم باید اضافه کرد که مانند حلقه‌های یک زنجیر به یکدیگر متصل شده‌اند.

تمایل برای مهاجرت و کم شدن سن جوانانی که برای مهاجرت اقدام می‌کنند، آسیب دیگری است که محصول همین شرایط سخت اقتصادی و برخی اعمال سلیقه‌های سیاسی در جامعه است. سرابی که شروعی برای مشکلات جدید این دسته از جوانان در آن سوی مرزهاست.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.