صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

شافعی: برای درآمدهای نفتی بعد از احیای برجام برنامه ریزی کنیم

  • کد خبر: ۱۲۳۸۴۴
  • ۱۰ شهريور ۱۴۰۱ - ۲۲:۵۱
رئیس اتاق بازرگانی ایران با اشاره به اینکه موضوعی که بخش خصوصی را نگران کرده مساله نتیجه برجام است که آیا برجام به نتیجه می‌رسد یا خیر، گفت: اگرمثل گذشته درآمد‌های نفتی بخواهد در کشور هزینه شود آینده مثبتی برای اقتصاد کشور نخواهیم داشت. برای درآمد‌های نفتی آینده باید اندیشیده شود. این درآمد‌ها باید صرف توسعه زیرساخت‌ها در کشور شود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ غلامحسین شافعی عصر امروز ۱۰ شهریور ماه در نشستی با حضور اعضای کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس  که در اتاق بازرگانی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: کمیسیون برنامه و بودجه مجلس قلب اقتصاد کشور است و  مسائل اقتصادی که از اهمیت زیادی برخوردار است در این کمیسیون نهفته است. در حال حاضر تغییر مسیر در زمینه تغییر ساختار بودجه در حال انجام است و این مساله جای خوشحالی دارد، زیرا مسیر‌های تکراری گذشته نتایج مثبتی برای مسائل اقتصادی کشور نداشته است. امید است با این تغییر مسیر به وضعیت مطلوب تری در اقتصاد کشور برسیم.

وی افزود: فعالان اقتصادی در زمینه بودجه کشور همواره هر ساله چندین دغدغه داشته و بار‌ها به آن اشاره کرده‌اند. مورد اول در تدوین بودجه اینکه اصرار بر تقدم منابع بر مصارف صورت گیرد بسیار کم رخ می‌دهد. همچنین قبل از اینکه منابع مورد توجه قرار بگیرد برای آن مصرف ایجاد می‌شود  هموراه مشکلاتی را ایجاد کرده است.  

رئیس اتاق بازرگانی ایران در مورد دومین دغدغه فعالان اقتصادی بیان کرد: درست است که مشکل منابع داریم، اما مشکل بزرگتر چگونگی تخصیص و توزیع منابع است؛ بنابراین مشکل تخصیص و توزیع منابع از خود منابع کشور بزرگتر است.  

شافعی با اشاره به مشکل دیگر در بودجه ۱۴۰۱ از نگاه فعالان اقتصادی تصریح کرد: مساله حذف معافیت گمرکی ماشین‌آلات تولیدی به کشور یکی از مهمترین مشکلات بخش خصوصی است. در حال حاضر افزایش حقوق گمرکی به دلیل حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی ایجاد شده است. همچنین در حال حاضر با مشکلاتی مانند کاهش ارزش پول ملی، افزایش مالیات، قیمت‌گذاری دستوری رو به رو هستیم. یکی از مهمترین مشکلات در کشور شکاف تکنولوژیکی است. این مساله باعث مصرف بالای انرژی در ماشین آلات فرسوده است که قیمت کالا‌های تولیدی را افزایش و فشار بر مصرف کننده را زیاد کرده  است. این مسائل موجب شده تا کالا‌های تولیدی در کشور غیر رقابتی شوند. نوسازی و به سازی ماشین‌آلات کشور جزو مسائل مهم در کشور است.

وی ادامه داد: همچنین موضوع دیگر که بخش خصوصی را نگران کرده مساله نتیجه برجام است که آیا برجام به نتیجه می‌رسد یا خیر. اگرمثل گذشته درآمد‌های نفتی بخواهد در کشور هزینه شود آینده مثبتی برای اقتصاد کشور نخواهیم داشت. برای درآمد‌های نفتی آینده باید اندیشیده شود. این درآمد‌ها باید صرف توسعه زیرساخت‌ها در کشور شود.

رئیس اتاق بازرگانی ایران با اشاره به برنامه هفتم توسعه گفت: مطالعه عمیقی در مورد کشور‌های توسعه یافته‌ای که سرعت توسعه بالای داشته اند انجام شده است. در تمام این کشور‌ها  برنامه درنطر گرفته شده توسعه منطقه‌ای بوده است. این مورد در دولت قبل مورد مطالعه قرار گرفت و سپس حذف شد. کمیسیون برنامه و بودجه مجلس باید این طرح که توسط بخش خصوصی انجام شده که به توسعه متوازن کمک می‌کند مورد بررسی قرار دهد. در تدوین برنامه‌های توسعه‌ای باید اختیارات منطقه‌ای افزایش یابد.

شافعی بیان کرد: اگرچه بخش خصوصی در شورا‌ها و مجامع نماینده دارد، اما در هر شورا و مجمعی ما تصمیم‌گیرنده نیستیم. بخش خصوصی در دی ماه سال قبل بخش خصوصی در موزد حذف معافیت گمرکی ماشین آلات پیشنهادات خود را به کیمسیون بودجه و بودجه مجلس ارائه داد، اما اثری حاصل نشد.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.