صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

روزنامه جام جم: آپارات‌گیم بازی‌های جنسی و پرخشونت در دسترس کودکان قرار می‌داد

  • کد خبر: ۱۲۴۶۴۱
  • ۱۶ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۴:۲۴
روزنامه جام جم در مطلبی در واکنش به تعطیلی آپارات گیم نوشته است: آپارات‌گیم طی سال‌های فعالیت خود، بی‌پروا بازی‌های ممنوعه جنسی، پر خشونت و بازی‌های مملو ازتصاویر غیراخلاقی و افکار الحادی و... را در دسترس کودکان قرار داده است.

به گزارش شهرآرانیوز - روزنامه جام جم در مطلبی درباره پلتفرم اشتراک بازی نوشته است: آپارات‌گیم بعد از مدت‌ها فعالیت پرتخلف براساس اعلام مدیرعامل هلدینگ صبا ایده (مالک آپارات) تعطیل می‌شود. شکوری مقدم به جای تمکین از قانون و ایجاد نظرات بر آپارات‌گیم، با انتشار یک پیام ویدئویی اعلام کرد آپارات‌گیم جمعه تعطیل می‌شود. شکوری مقدم، بدون اشاره به میزان تخلفات قانونی منجر به آسیب‌های فرهنگی طبق روال رسانه‌ای این هلدینگ برای تمکین نکردن از قانون در موارد مشابه این بار نیز بدون اشاره به دلایل واقعی این اتفاق گفت: «در جلسه هیئت‌مدیره شرکت تصمیمی گرفته‌ایم که از طریق این ویدئو به عرض شما می‌رسانم.»

آپارات‌گیم طی سال‌های فعالیت خود، بی‌پروا بازی‌های ممنوعه جنسی، پر خشونت و بازی‌های مملو ازتصاویر غیراخلاقی و افکار الحادی و... را در دسترس کودکان قرار داده است.

به عنوان نمونه در کمترین تخلف خود استریم بازی Mortal Kombat ۱۱ را کاملا آزادانه و بدون هیچ محدودیتی در معرض بازی و دید بینندگان کودک و نوجوان قرار داده‌است. بازی رایانه‌ای مذکور توسط نظام ارزیابی و رده‌بندی سنی بازی‌های رایانه‌ای (ESRA) به علت برخورداری از خشونت بسیار بالا (قطع اعضای بدن و مبارزات خونین) نه تنها در ایران که در کشور‌های دیگری نظیر ژاپن، اوکراین، اندونزی، چین و... نیز ممنوع است.

البته استریم و پخش ویدئو‌های نامناسب در آپارات‌تن‌ها به این بازی محدود نیست و عناوین متنوع و زیادی را در بر می‌گیرد که از میان آن‌ها می‌توان به Red Dead Redemption ۲ اشاره کرد. در این بازی رایانه‌ای مواردی نظیر خشونت کلامی و فیزیکی قابل توجه، صحنه‌های بی‌پروای جنسی و قمار وجود دارد و به همین دلیل علاوه بر ایران در کشور‌های دیگری نظیر اردن و امارات متحده عربی نیز ممنوع اعلام شده است. برخی از کشور‌ها مانند بلژیک هم دسترسی به این بازی را برای گیمر‌ها مسدود کرده‌اند. گردانندگان پلتفرم آپارات‌می‌توانند برای جلوگیری از پخش چنین بازی‌ها و صحنه‌هایی توسط استریمر‌های کم سن و سال، از فیلتر‌های بازدارنده استفاده کنند.

شکوری مقدم که بیش از هرکسی می‌داند دلیل اصلی تصمیمات قانونی در مورد آپارات‌گیم چیست، از اشاره به تخلفات اعلامی پرهیز کرد و با رویکرد مظلوم‌نمایی ماجرا را به بازی رقابت نهاد دولتی و خصوصی تبدیل کرد و گفت: همان‌طور که می‌دانید حدود دو ماه قبل، جناب آقای جبلی رئیس محترم سازمان صداوسیما در دانشگاه صنعتی‌شریف به حوزه گیم استریمینگ و آپارات‌گیم پرداختند و فضای آن را پر از محتوا‌های مستهجن و شیطان‌پرستی اعلام کردند. نکاتی که آپارات‌گیم به تکرار و بدون نظارت و رده‌بندی سنی در دسترس کودکان و نوجوانان ایران قرار داده است. وی همچنین به برگزاری، میزگرد‌هایی در سازمان صداوسیما اشاره کرد که هرگز برگزار نشده‌اند. او گفت روزنامه‌ها این موضوع را تیتر کردند و همچنین به تمجید سرویس‌های مشابه، مثل توییچ پرداختند.

مدیرعامل صبا ایده در حالی از تیتر‌های روزنامه‌ها علیه آپارت‌گیم سخن می‌گوید که در مواجهه با تخلفات قانونی در این حوزه و حتی پلتفرم پخش فیلم و سریال زیرمجموعه این هلدینگ، بار‌ها از صف‌آرایی رسانه برای فرافکنی و ایجاد فشار از طریق افکار عمومی و تخصصی بهره برده‌است و تلاشی که ساماندهی این حوزه فرهنگی را به تاخیر انداخت و در ماه‌های اخیر به دلیل تخلفات آشکار و تمکین نکردن از قانون، بی اثر مانده است. وی همچنین به مکالمه‌ای که چند روز پیش، با مجموعه ساترا داشته اشاره می‌کند و می‌گوید: اعلام کردند که طی نامه‌هایی از سمت برخی نهادها، به نظارت دقیق و درست بر این فضا موظف شده‌اند. این درحالی است که در دستورالعمل رسمی ابلاغ شده، حوزه نظارت بر بازی‌ها بر عهده وزارت ارشاد اسلامی است.
شکوری مقدم ناخواسته هدف از انتشار این ویدئو را آشکارا بیان کرده است. رویکرد فرار به جلو از طریق خلط واقعیت و ایجاد مطالبه عمومی کاذب روش این هلدینگ در همه ادوار فعالیتش، در مقابله با قانون‌پذیری و از طریق صف‌آرایی رسانه‌ای بهره برده است. این بار، اما از روش انتشار ویدئو برای این مظلوم‌نمایی بهره برده است.

او می‌گوید: با توجه به تجربه ۱۹ ساله ما در اکوسیستم دیجیتال کشور، این بار از این که بخواهیم انرژی‌مان را صرف توضیح دادن و جنگ‌های رسانه‌ای متفاوت بکنیم، خسته شده‌‎ایم و می‌خواهیم نوع مواجهه‌مان را با این چالش تغییر دهیم. این میدان را به خودشان واگذار می‌کنیم. می‌توانند روی تلوبیون، سرویس استریمینگ راه‌اندازی کنند. به‌رغم میل باطنی و در نهایت تاسف و ناراحتی، آپارات‌گیم از روز جمعه ۱۸ شهریور برای همیشه خاموش می‌شود.

مدیرعامل صبا ایده به‌جای تلاش برای اصلاح روند غیرقانونی فعالیت از طریق نظارت بر آپارات‌گیم، تلاش دارد با اعلام ناگهانی تعطیلی این فضای اشتراک بازی، مخاطبان و مشترکانش به اعتراض در فضای رسانه رسمی و مجازی بپردازند و از این طریق ساختار قانونی نظارت را تحت فشار قرار دهد. در حالی که می‌دانیم «کسی مرغ تخم طلا را سر نمی‌برد» و هلدینگ صبا ایده هم از این قاعده مستثنا نیست. اما این مجموعه اقتصادی تلاش دارد برای ایجاد نظارت از طریق هوش مصنوعی هزینه نکرده و مانع کاهش درآمدی شود که از طریق جذابیت‌های جنسی و غیراخلاقی و ضد فرهنگی به‌دست می‌آورد.

شکوری مقدم در ادامه مظلوم‌نمایی ویدئویی خود می‌گوید: کاربران نگران نباشند، ما محتویات این سرویس را در کانال‌های کاربران حفظ خواهیم کرد و تمام پرداخت‌های کاربران بابت اشتراک و روبی تا آخر شهریور به‌طور دقیق بازپرداخت خواهد شد و بلافاصله به‌صورت ضمنی راه خود را برای ادامه فعالیت باز نگه می‌دارد تا اگر از این طریق نتوانست از زیر بار نظارت و مسئولیت فرهنگی خود شانه خالی کند و مجبور به تمکین از قانون شد، مخاطبان بر او خرده نگیرند.

وی می‌گوید: ما از کارکردن دست بر‌نمی‌داریم، اما زمین بازی‌مان را عوض می‌کنیم. تقصیر ما نیست اگر اینجا درک درستی از این پدیده‌های جدید وجود ندارد. سرویس آپارات‌گیم تا انتهای سال میلادی جاری یک ماژول از یک پرتال گیم عربی خواهد شد. برند جدایی نخواهد داشت، اما همچنان به توسعه‌اش ادامه می‌دهد.
او در حالی از نبود درک از فضای جدید سخن می‌گوید که در تمام دنیا بزرگ‌ترین فضا‌های اشتراکی بازی با نظارت دقیق براساس نظام فرهنگی هر کشور سختگیرانه مدیریت می‌شود.

او از فضای ولنگار و ضداخلاقی‌ای که صبا ایده ساخته، با دستاویزکردن تاریخ، روند تاریخی، ناآگاهی و... دفاع کرده و می‌گوید: این یک پدیده تاریخی بوده که رو به تکرار است. از موضوع وبلاگ و شبکه اجتماعی تا پیام رسان و تماس تصویری و اشتراک ویدئو و سینمای خانگی و الان هم حوزه گیم استریمینگ که ما را به چالش انداخته‌اند.

دلیل اصلی این موضوع این است که رگولاتور‌ها تنظیم‌گران یا مسئولان این حوزه، با چیستی و چگونگی پدیده‌های جدید آشنا نیستند و به دور از تخصص و آگاهی تصمیم می‌گیرند. ما در این ۱۵سال فعالیت به این رفتار‌ها عادت کرده‌ایم و از کار خسته نشده و نمی‌شویم، اما از این‌که مدام مجبورمان کردند تا زمین بازی را تغییر دهیم خسته شده‌ایم. مسئولیت چنین تصمیماتی مستقیما به‌عهده کسانی است که بدون آگاهی و تخصص وارد حوزه‌ای می‌شوند و قبل از شناخت تصمیم می‎‌گیرند و از بخش خصوصی برای مشورت و راهنمایی، بهره نمی‌برند. این در حالی است که تخلفات قانونی این پلتفرم در حدی است که والدین ایرانی با آگاهی از آن‌ها هرگز حاضر به تداوم آن‌ها نیستند و این هلدینگ اگر دغدغه فرهنگی داشته باشد، بهتر است به جای انتقال این درآمد به یک شرکت عربی به ایجاد و تقویت بخش‌های نظارتی خود بپردازد.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.