محدثه شوشتری | شهرآرانیوز - «اینجا نه نقطهای مرزی و دورافتاده است و نه محل برپایی چادر عشایرنشینان در نقاط دوردست روستایی. درست در هسته مرکزی مشهد، بچههای کلاس اولی ما با گذشت دو هفته از آغاز مهر و بازگشایی مدارس، معلم ندارند.»
«با ذوق و شوق دختر کلاس اولی ام هر روز دفترهای رنگارنگ و کتابهای نو و تانخورده اش را داخل کوله پشتی اش میگذارد به امید آمدن معلم، اما بعد از تعطیلی از مدرسه میگوید: بابا! امروز هم معلم برای ما نیامد.»
«به خاطر شغلم از تهران به مشهد، مامور به خدمت شده ام و با این تصور که هسته مرکزی مشهد منطقه خوبی برای زندگی است، پسر کلاس اولی ام را در دبستانی واقع در محدوده حرم رضوی، از سمت خیابان مصلی، ثبت نام کرده ام. او هر روز به مدرسه میرود و با بی حالی و بی رمقی از نبود معلم، به خانه بازمی گردد. ما والدین هر روز به مدیر مدرسه اعتراض میکنیم و او تنها جملهای که به ما میگوید، این است که خودتان بروید به اداره آموزش وپرورش اعتراض کنید؛ چون کمبود معلم داریم و فعلا معلمی برای به کارگیری و جابه جایی نیست. باید منتظر بمانیم.»
این پیامک ها، فقط چند نمونه از درددلهای والدین برای کمبود معلم در مدارس فرزندانشان است. محتوای بیشتر اعتراضهایی که مردم در پیامک هایشان برای شهرآرا فرستاده اند، کمبود معلم در مقطع ابتدایی است؛ مقطعی که به دلیل سن کم دانش آموزان، حساسیت بیشتری دارد، اما درعین حال دانش آموزان این مقطع با مشکل کمبود معلم روبه رو هستند و طولانی شدن رفع آن، گلایههای والدین را به دنبال داشته است.
آقای بابایی، از والدین دانش آموزانی است که پسر کلاس اولی اش از روز اول مهر تاکنون معلم نداشته است. این، ولی دانش آموز در تماس با خبرنگار ما میگوید: هیچ توجیهی برای نبود معلم آن هم برای بچه کلاس اولی نمیتوان آورد تا از حضورش در مدرسه دلسرد نشود. بچه هفت ساله برای اولین بار سر کلاس درس حاضر میشود که معلم ندارد. حدود پنج ساعت کسل کننده را باید بدون برنامه بنشینند تا زنگ تعطیلی بخورد. چرا آموزش وپرورش با وجود اینکه میدانست کمبود معلم دارند، از قبل برای به کارگیری نیروهای جدید برنامه ریزی نکرده است؟
این ولی دانش آموز به این نکته نیز اشاره میکند که چرا کمبود معلم شامل مقطع اول دبستان شده است، در حالی که برای جذب بچهها به مدرسه، باید به این مقطع توجه بیشتری میشد؟
خانم پرهیزگار، ولی دانش آموزی کلاس سومی است که با اعتراض به نبود معلم برای فرزندش و آمدن معاون مدرسه به جای معلم ثابت بر سر کلاس درس، میگوید: مسئولان مدرسه دخترم میگویند که برای مقطع کلاس سوم معلم ندارند و فعلا معاون مدرسه روزی سه ساعت در خلال کارها و وظایف دیگرش، به بچهها درس میدهد و کلاس را مدیریت میکند. اولا: اینکه معاون به جای معلم تدریس کند، رویه درستی نیست و هر معلمی روش تدریس خود را دارد. چرا باید بچههای ما از روز اول مهر معلم ثابت نداشته باشند؟ ثانیا: هنوز هم مشخص نیست که چه زمانی معلم خواهد آمد.
این ولی دانش آموز با انتقاد از مدیران آموزش وپرورش بر این نکته تاکید میکند که چرا با وجود بیکاری این همه جوان تحصیل کرده حتی با مقطع دکتری، آموزش وپرورش به فکر استخدام نیروی جدید به عنوان معلم نیست و به جای اینکه نیروی معلم متخصص و تحصیل کرده بگیرد، دنبال به کارگیری معلمان خسته و مسن با سابقه ۳۵ سال کار است که خودشان میخواهند بازنشسته شوند، اما به دلیل کمبود معلم در مدارس مانده اند.
گلایههای والدین دانش آموزان درحالی مطرح میشود که درست یک هفته مانده به بازگشایی مدارس، مدیرکل آموزش وپرورش خراسان رضوی قول داده بود مشکل کمبود ۵ هزار معلم در مدارس استان حل شود. ازآنجایی که بیش از ۵۰ درصد کلاسهای درس استان مربوط به مشهد است، کمبود نیمی از این ۵ هزار معلم شامل این شهر میشود. هم اکنون بیش از ۴ هزار از این کمبودها رفع شده است و تعدادی از مدارس مانده اند که با به کارگیری معلمان بازنشسته مشکل رفع میشود.
سیدامیر شوشتری تاکید میکند: خانوادهها نگران نباشند؛ کلاسی بدون معلم نخواهد ماند. به گفته وی، بخشی از مشکلات کمبود معلم به دلیل سایه افکندن کرونا بر نظام آموزشی در دو سه سال گذشته بوده است؛ زیرا در زمان شیوع کرونا مدارس مجازی بودند و برای حضور معلمان، نیازسنجی واقعی نشده بود.
حسین محمدزاده، رئیس اداره روابط عمومی و اطلاع رسانی آموزش وپرورش خراسان رضوی، نیز در تکمیل سخنان مدیرآموزش وپرورش به خبرنگار ما میگوید: برای اینکه دانش آموزان سر کلاسهای درس بدون معلم نمانند، به صورت ضرب الاجل مقرر شده است معاونان مدارس هم روزانه چند ساعت به کمک تدریس بیایند تا ان شاءا... هرچه سریعتر با به کارگیری نیروهای بازنشسته فرهنگی، کمبود معلم برطرف شود.
وی این قول را ازسوی بدنه آموزش وپرورش خراسان رضوی میدهد که تا یک هفته آینده مدارسی که معلم ندارند، مشکلشان رفع شود.
رئیس اداره روابط عمومی و اطلاع رسانی آموزش وپرورش خراسان رضوی در پاسخ به این گلایه والدین که چرا برای کمبود معلم استخدام جدید صورت نمیگیرد، میگوید: از استخدامهای جدید معلمان، آموزش وپرورش بدون تردید استقبال میکند، اما مشکل آنجاست که باید ردیف بودجههای موردنیاز برای تامین اعتبار نیروی جدید مصوب شود و تا زمان تصویب ردیف بودجه، نمیتوان نیروی جدید استخدام کرد.