آلابراهیم- رافع | شهرآرانیوز؛ از ۳۸ هزارو ۸۱۳ معلمی که به گفته وزیر آموزش وپرورش قرار است برای سال تحصیلی آینده در نظام آموزشی کشور جذب شوند، سهم آموزش وپرورش خراسان رضوی فقط ۳ هزارو ۲۰۰ نفر اعلام شده و این در حالی است که اواخر فروردین امسال، سیدامیر شوشتری، مدیرکل آموزش وپرورش استان، در نخستین نشست امسال شورای آموزش وپرورش و شورای پشتیبانی سوادآموزی خراسان رضوی با بیان اینکه بیش از یک میلیون و۳۰۰هزار دانش آموز در ۴۸منطقه و شهرستان استان مشغول به تحصیل هستند، گفته بود: «پیش بینی میشود در سال تحصیلی آینده بیش از ۲۰هزار کلاس درس در استان خالی از معلم باشد.» این یعنی همچنان دست کم ۱۶ هزارو ۸۰۰ کلاس درس استان در سال تحصیلی آینده بدون معلم خواهد بود.
البته کمی بعدتر، یعنی در اردیبهشت امسال استاندار خراسان رضوی که به مناسبت هفته معلم در آیین تجلیل از معلمان نمونه استان سخن میگفت، به اهمیت و ضرورت «وجود نیروی انسانی کارآمد هم از نظر کمیت و هم از نظر کیفیت برای آموزش وپرورش» اشاره کرد و این طور وعده داد: چالش کمبود معلم در استان با برنامه ریزی هدفمند در سال تحصیلی آینده برطرف و به خوبی مدیریت خواهد شد.
یعقوبعلی نظری بر اساس خبری که خبرگزاری ایرنا از این مراسم منتشر کرد، کمبود معلم را از مشکلهای اصلی استان دانست و گفت: تأمین بیش از ۲۰هزار معلم دیگر برای استان نیازمند برنامه ریزی دقیقی است که برای سال تحصیلی آینده امیدواریم کمتر با این تنش روبه رو باشیم. زیرا نقش معلم به عنوان محور تربیتی و آموزشی بسیار مهم است.
کمبود معلم در استان البته مسئله جدیدی نیست و قاسمعلی خدابنده، مدیرکل پیشین آموزش وپرورش استان، نیز آذر پارسال گفته بود: خراسان رضوی در سال تحصیلی کنونی ۲۳هزار معلم کمبود داشت، اما با شیوههای گوناگون ازجمله استفاده از حق التدریس نیروهای شاغل، حق التدریس نیروهای بازنشسته، استفاده از نیروهای خرید خدمات، حق التدریس نیروهای آزاد و سیاستهای انقباضی در سازمان دهی نیروی انسانی و کاهش عوامل اجرایی مدرسه جبران شد.
حالا با وجود همه این وعدهها و اظهارنظرها، معاون پژوهش، برنامه ریزی و توسعه منابع انسانی آموزش وپرورش خراسان رضوی در پاسخ به پرسش خبرنگار شهرآرا درباره سهم استان از معلمانی که قرار است برای سال تحصیلی آینده جذب نظام آموزشی کشور شوند، این طور گفت: سهم استان ما از این تعداد جذب ۳ هزارو ۲۰۰ معلم است که از مهر امسال در کلاسهای درس حاضر میشوند.
سیدابوالفضل حسینی آزمون استخدام پیمانی موسوم به ماده ۲۸ را یکی از راهکارهای علمی، منطقی، مناسب و پربازده در تأمین نیروی انسانی در آموزش وپرورش دانست.
او اظهار کرد: در استان حدود ۲۰ هزار نفر کمبود نیروی آموزشی وجود دارد که حدود ۳ هزارو ۲۰۰ نفر از این میزان، پس از برگزاری آزمون استخدام پیمانی که ثبت نام آن پارسال انجام شده بود و شروع به کار پذیرفته شدگان، جبران خواهد شد.
حسینی به جز برخی شهرستانهای کوچک استان، کمبود نیروی انسانی در دیگر شهرستانها و مناطق را تأیید کرد.
او ادامه داد: در راستای عدالت آموزشی، تعدیل و تناسب وضعیت نیروی انسانی، در سالهای گذشته تلاش شده است که بار کمبود نیرو با توجه به سطح و مقتضیات هر شهرستان، به صورت متوازن بین همه ادارات توزیع و امکان مدیریت کمبود نیرو در استان فراهم شود.
معاون پژوهش، برنامه ریزی و توسعه منابع انسانی آموزش وپرورش خراسان رضوی درباره وضعیت معلمان حق التدریس استان هم بیان کرد: تعداد معلمان حق التدریس در خراسان رضوی حدود ۴ هزار نفر بوده است که بیشتر آنها امسال و در اجرای قانون تعیین تکلیف، با نوع استخدام پیمانی تبدیل وضعیت شده اند.
حسینی این را هم گفت که وزارت آموزش وپرورش در سالهای گذشته مجوز جدیدی برای جذب نیروی حق التدریس صادر نکرده و رویکرد این وزارت در فرایند جذب نیرو، متمرکز بر دانشگاه فرهنگیان و آزمون سنواتی ماده ۲۸ است.