به گزارش شهرآرانیوز، حرفهای بودن به عنوان رفتار فردی در محیط کار تعریف میشود و معمولا مرتبط با مشاغلی است که به تحصیلات زیادی نیاز دارند و درآمد بالایی را به همراه خواهند داشت. ممکن است از خود بپرسید که اگر در محل کار رفتار حرفهای نداشته باشم کسی متوجه آن میشود؟ تا زمانی که وظایفم را به خوبی انجام دهم چه کسی به رفتار حرفهای اهمیت میدهد؟
در واقع هم کارفرما وکارمند باید رفتاری حرفهای داشته باشند، زیرا در غیر این صورت میتواند عواقب سختی را برای شغل شان به همراه داشته باشد که بر شانس پیشرفت یا حتی توانایی برای حفظ شغل تاثیر میگذارد. چگونه میتوان حرفهای بودن خود را نشان داد؟ بدین منظور در این قسمت از سبک زندگی و موفقیت نمناک بایدها و نبایدهای ذکر شده را دنبال کنید:
به موقع به محل کار خود بروید
هنگامی که به محل کار یا جلسات دیر میرسید، رئیس و همکارانتان احساس میکنند که به شغل خود اهمیتی نمیدهید و اگر آنها را معطل خود کنید مثال این است که برای وقت آنان ارزش قائل نیستید؛ بنابراین به ساعت توجه کنید! در صورت لزوم زنگ هشداری برای خود تنظیم کنید و حداقل چند دقیقه قبل از شروع کار حاضر شوید.
بدخلقی نکنید
هنگامی که به محل کار میروید لازم است روحیه بد خود را پشت درب بگذارید. همه ما روزهایی داریم که احساس بدترین حالت ممکن را داریم، اما به یاد داشته باشید که مقصر این اتفاق رئیس، همکاران و به خصوص مشتریان شما نیستند. اگر شغلتان سبب بدخلقی شما شده است وقت آن رسیده که کارتان را ترک و عوض کنید.
به طور مناسب لباس بپوشید
ظاهر شما همیشه باید مرتب و تمیز باشد چه مجبور باشید لباس معمول و چه لباس رسمی بپوشید و به خاطر داشته باشید کت و شلواری چروک بهتر از یک شلوار پاره به نظر نمیرسد.
نوع لباس موردنیاز کارفرما را انتخاب کنید. در غیر این صورت لباسی را انتخاب کنید که مناسب برای محل کار باشد.
مراقب حرف زدنتان باشید
فحش دادن، نفرین کردن یا بد دهنی در اکثر محیطهای کاری جایی ندارد؛ بنابراین از به کار بردن سخنان ناپسند خودداری کنید. این یک قانون کلی است که باید رعایت کنید:اگر حرفی را به بزرگترهای خود نمیگویید پس در محل کار نیز نگویید.
به همکاران خود کمک کنید
یک رفتار حرفهای به این معنا نیز میباشد که به کارگران خود در شرایطی که کار زیادی برای انجام دارند و یا هنگام کار با چالشی روبرو هستند کمک کنید. آنها از به اشتراک گذاشتن دانش، نظرات یا کمک کردن نمیترسند. موفقیت یک نفر در محل کار به معنای موفقیت تمامی افراد است.
غیبت نکنید
اگر چه ممکن است برای شایعه سازی یا غیبت همسایه یا همکار خود وسوسه شوید، اما آن را به دوراز محیط کار و به کسی بگویید که هیچ ارتباطی با محل کار شما ندارد مانند خواهر، مادر یا بهترین دوستتان.
سعی کنید مثبت نگری کنید
منفی نگری مسری است. اگر بی وقفه از محل کار خود شکایت کنید دیگران نیز این کار را ادامه میدهند و مطمئنا رئیس شما از افت روحیه کارکنانش قدردانی نخواهد کرد. این بدان معنا نیست که شما نباید در مورد چیزهایی که فکر میکنید اشتباه است صحبت کنید. چنان چه قصد انتقاد برای بهبود اموری را دارید با رئیس خود در میان بگذارید و همچنین طرح و پیشنهادی برای چگونگی پیشرفت ارائه دهید.
اشتباهات خود را مخفی نکنید
کار هر چقدر که سخت باشد اشتباهاتی را به همراه دارد بنابراین تمام تلاش خود را کنید تا آنها را اصلاح نمایید. هرگز دیگران را به خاطر خطاهای خود سرزنش نکنید حتی اگر مقصر باشند. درعوض مثالی بزنید تا کسانی که دراین اشتباه سهیم هستند، قدم جلو بگذارند و به سهم خطای خود اعتراف کنند.
پیرو صلح و عدالت باشید
گاها پیش میاید که با همکاران یا رئیس خود اختلاف پیدا میکنید در این مواقع اجازه عصبانیت به خود ندهید. مهم نیست که چقدر ناراحت یا معتقد هستید که حق با شماست بلکه مهم این است که ناراحتی و دعوا کردن درمحل کار مجاز نیست. اگر نمیتوانید طرف مقابل را تحت تاثیر قرار دهید یا اگر فرد دیگری کنترل خود را از دست داد، با آرامش نظر خود را توضیح داده و سپس از محیط دور شوید.
دروغ نگویید
دروغ گویی شما را بد جلوه میدهد. یک فرد با رفتاری حرفهای همیشه در خط مقدم است. اگر صلاحیت شغلی را ندارید دو انتخاب دارید:به هیچ وجه برای آن اقدام نکنید یا برنامهای را ارائه دهید که نشان دهنده مهارت واقعی شما باشد.
حرفهای خصوصی خود را به همکارانتان نگویید
اگر به دوستی صمیمی در محل کار خود اعتماد دارید اشکالی ندارد، اما در مورد این که با چه کسی صحبت میکنید عاقل باشید. به خصوص د ر مورد بحث و مشکلاتی که با همسرتان یا سایر اعضای خانواده خود دارید. اگر تصمیم دارید موضوعی را با همکاران خود به اشتراک بگذارید این کار را جلوی همکاران یا مشتریان دیگر خود انجام ندهید، زیرا ممکن است در جایی دیگر از شما صحبت کنند.
منبع: نمناک