به گزارش شهرآرانیوز، حمیدرضا علیزاده رضایی ضمن تأکید بر اینکه انتظار میرود نهادهای مختلف به مناسبت روز دانشآموز نیمنگاهی نیز به مسائل و مشکلات دانشآموزان دارای معلولیت بیندازند، گفت: دانشآموزان دارای معلولیت با محرومیتها و محدودیتهای متعددی مواجه هستند که تحصیل را برای آنها بسیار دشوار میسازد و در برخی موارد باعث بازماندگی آنها از تحصیل میشود.
وی درخصوص برخی از مشکلاتی که این دانشآموزان با آن مواجه هستند، گفت: نگرشهای منفی موجود در جامعه نسبت به معلولان و حتی خانوادهها یکی از آزاردهندهترین و بزرگترین مشکلات افراد دارای معلولیت است، بدینصورت که گاهی خانواده از کودک خود قطع امید میکند مثلا گمان میکند که فرزند او که دارای معلولیت جسمی است، هیچ آیندهای نخواهد داشت. گاهی نیز کودک در مدرسه مورد تمسخر و استهزای همکلاسیها قرار میگیرد و اعتمادبهنفس خود را از دست میدهد.
معاون توانبخشی بهزیستی خراسان رضوی افزود: نبود امکانات و مناسبسازینشدن محیط در برخی مدارس دسترسپذیری را برای افراد دارای معلولیت دشوار میسازد. مشکلات رفتوآمد مخصوصا بهدلیل محدودبودن مدارس استثنایی یکیدیگر از مشکلات این افراد است، زیرا فقط مراکز شهرستانها دارای مدارس استثنائی هستند. این مشکل برای دانشآموزان روستایی دارای معلولیت از مهمترین دلایل بازماندگی آنها از تحصیل است.
وی با بیان اینکه انتظار میرود همه ارگانها بهمنظور حمایت از معلولان پای کار بیایند، گفت: طرح تلفیق دانشآموزان دارای معلولیت در کنار دیگر دانشآموزان، بدینصورت که حداقل دانشآموزانی که شدت معلولیت آنها کمتر است، در مدرسه کنار دانشآموزان سالم قرار بگیرند، افزایش امکانات آموزشی برای این افراد، مناسبسازی حملو نقل عمومی از طریق ارگانهای مجری مانند ناوگان حملونقل شهری و شهرداریها بهطوریکه برای این افراد قابل استفاده باشد و... بخشی از اقداماتی است که در راستای حمایت از دانشآموزان دارای معلولیت از سایر نهادها انتظار میرود.
علیزاده درخصوص خدمات بهزیستی به دانشآموزان دارای معلولیت گفت: پرداخت کمکهزینه تحصیلی، کمکهزینه رفتوآمد در کنار پرداخت مستمری، لوازم توانبخشی، کمکهزینههای توانپزشکی و درمان از مجموعه خدمات قابل ارائه به دانشآموزان دارای معلولیت تحت پوشش بهزیستی است که با هدف کمک به اقتصاد خانوادههای نیازمند ارائه میشود. با توجه به مشکلات اقتصادی موجود و تورم حاکم، خدمات ارائهشده توسط معاونت توانبخشی عموما جوابگوی نیازهای معلولان نبیست. بنابراین حوزه مشارکتهای مردمی بهزیستی خراسان رضوی نیز با توزیع سالیانه بیش از سه هزار کولهپشتی و بسته لوازمتحریر در مناطق محروم مکمل خدمات این حوزه است.
وی افزود: یکی از اقداماتی که به منظور بهبود شرایطِ محیط تحصیل برای این دانشآموزان انجام میشود، پیگیری و نظارت بر رعایت استاندارهای مناسبسازی مدارس نوساز با هماهنگی سازمان نوسازی مدارس است که بازدیدهای دورهای آن توسط بهزیستی انجام میشود. بههمین منظور گزارشهایی در جلسات ستاد مناسبسازی استان که برخی از مدیران دستگاههای اجرایی نیز در این جلسات حضور دارند، ارائه میشود.
معاون توانبخشی بهزیستی استان خراسان رضوی با بیان اینکه مددکاران و تسهیلگران در تلاشاند که دانشآموزان دارای معلولیت بازمانده از تحصیل را شناسایی کنند، گفت: شناسایی کودکان دارای معلولیت بازمانده از تحصیل از طریق مددکاران و تسهیلگران cbr انجام میگیرد. این دانشآموزان به آموزش و پرورش نیز معرفی میشوند و از طریق پیگیری و همکاری بهزیستی و آموزشوپرورش تلاش میشود که این دانشآموزان به مدرسه بروند.
وی خاطرنشان کرد: برگزاری جشنوارهها و نمایشگاههای متنوع در ایام مختلف یکی دیگر از اقدامات انجامشده در این حوزه است. بهعنوان نمونه در سالجاری جشنواره مشق همدلی یکی از این اقدامات است که از عموم مردم خواسته شد کلیپهایی با موضوع معلولیت خصوصا در میان دانشآموزان تهیه کنند تا از این طریق جامعه را نسبت به این موضوع حساس کنیم. پس از داوری این کلیپها و انتخاب برگزیدگان هدایایی نیز به آنها تعلق خواهد گرفت.