به‌زودی مشکل هزینه سرویس مدارس استثنایی در مشهد حل می‌شود رشد و توسعه جامعه با مشارکت فراگیر معلولان قول ویژه رئیس جمهور به معلولان + فیلم سهم ناعادلانه معلولان از امکانات همگام با مناسب‌سازی محیط شهری برای معلولان همه ما ساکنان یک خیابانیم روایت اهالی آسایشگاه فیاض بخش که معلولیت مانع رسیدن به اهدافشان نیست | زندگی به توان امید لزوم مناسب‌سازی ۲۰۰۰ مکان در سند تحول مناسب‌سازی مشهد نامه‌ افراد دارای معلولیت به رئیس سازمان برنامه و بودجه ۱۳ هزار نفر متقاضی حق پرستاری در خراسان رضوی علت و معلول استخدام نصفه ونیمه معلولان وعده پیگیری اعتراض توان یابان که در آزمون استخدامی اخیر رد شده اند | صدای معلولان شنیده می‌شود؟ ۲۱‌هزار نابینا و کم‌بینا زیر پوشش بهزیستی خراسان رضوی درباره برخی بالا‌وپایین‌های زندگی نابینایان مشهد به بهانه روز عصای سفید | چشم نیمه‌باز شهر به مشکلات روشن‌دلان مناسب‌سازی‌نشدن مدارس خراسان رضوی، مانعی پیش پای معلولان مراکز پیشخوان دولت در خراسان رضوی برای تردد معلولان مناسب‌سازی می‌شود بررسی مشکلات تحصیلی دانش آموزان استثنایی در مشهد؛ از هزینه‌های حمل‌ونقل تا کمبود نیروی انسانی راهیابی دانش‌آموزان آسیب‌دیده بینایی خراسان رضوی به مسابقات جهانی ۲۰۲۴ محاسبات سریع ذهنی راه‌اندازی سامانه اعزام مترجم، حلال مشکلات ناشنوایان | تسهیلات مناسب‌سازی منازل ناشنوایان خراسان رضوی به ۴۰ میلیون تومان رسید
سرخط خبرها

شدیدترین اختلال روانی در خراسان رضوی اسکیزوفرنی است

  • کد خبر: ۱۶۵۸۱۶
  • ۰۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۲:۳۵
شدیدترین اختلال روانی در خراسان رضوی اسکیزوفرنی است
۲۴ می (سوم خرداد) در تقویم جهانی روز «اسکیزوفرنی» است که برخی آن را شدیدترین اختلال روانی می‌نامند. از این طریق است که می‌توان توجه جوامع مختلف به این بیماری و حمایت بیشتر از بیماران مبتلا را به آن جلب کرد.

به گزارش شهرآرانیوز،‌ ۶۲۸ ‌بیمار اسکیزوفرنی تحت پوشش بهزیستی خراسان‌رضوی هستند که از خدمات پزشکی و روانپزشکی، مددکاری و روانشناختی، اشتغال و حرفه‌آموزی، تفریح درمانی و سایر خدمات مرتبط بهره‌مند می‌شوند.

معاون امور توانبخشی بهزیستی خراسان رضوی در گفت‌و‌گو با خبرنگار ما ادامه داد: در استان خراسان رضوی ۱۳ مرکز به‌صورت شبانه‌روزی در حال ارائه خدمات به یک هزار و ۵۰۰ بیمار اعصاب و روان هستند و ۱۰ مرکز ارائه خدمات توانبخشی در منزل نیز به ۴۳۰ بیمار روان مزمن و خانواده‌های آن‌ها خدمت‌رسانی می‌کنند. تقریبا نیمی از مبتلایان به اسکیزوفرنی در درازمدت بدون عود مجدد، بهبود چشمگیری خواهند داشت و بخش کوچکی از این افراد به‌طور کامل بهبود می‌یابند؛ اما ۵۰‌درصد باقی‌مانده دچار نقص مادام‌العمر خواهند بود.

حمیدرضا علیزاده رضایی افزود: سن شروع این بیماری در مردان به‌طور متوسط کمتر از زنان است و شروع این بیماری معمولا در بلوغ و اواخر نوجوانی تا اوایل ۳۰‌سالگی رخ می‌دهد. اوج بروز بیماری در مردان از اوایل تا اواسط دهه بیست و در زنان در اواخر دهه بیست است. شروع بیماری اغلب با سال‌های بحرانی توسعه اجتماعی و حرفه‌ای فرد همراه است.  

معاون امور توانبخشی بهزیستی خراسان رضوی با بیان اینکه هسته اصلی درمان در این افراد مصرف داروهای ضدروان‌پریشی است که روان‌درمانی، آموزش شغلی و توانبخشی اجتماعی در کنار آن صورت می‌گیرد، گفت: در شرایطی که پزشکان تشخیص دهند که خطر صدمه‌زدن به خود یا دیگران وجود دارد، ممکن است بستری اجباری کوتاه‌مدت در بیمارستان تجویز شود. بستری طولانی‌مدت نیز فقط در تعداد کمی از موارد شدید ابتلا به اسکیزوفرنی استفاده می‌شود. توانبخشی شناختی نیز از دیگر روش‌های درمان این بیماری است. از آنجا که عملکردهای شناختی به‌ویژه حافظه کاری در این بیماری دچار اختلال می‌شود، از طریق برنامه‌های توانبخشی با ابزارهای قلم کاغذی یا کامپیوتری می‌توان برای بهبود حافظه کاری، ادراک، قضاوت، تصمیم‌گیری و تفکر در این افراد استفاده کرد.

وی ضمن تأکید بر اینکه اسکیزوفرنی یک اختلال روانی است که با دوره‌های مداوم یا عودکننده روان‌پریشانه مشخص می‌شود، گفت: علائم اصلی این اختلال شامل توهم غالبا ‌شنیداری، هذیان و اختلال تفکر، کناره‌گیری اجتماعی، کاهش ابراز عواطف و بی‌تفاوتی است. مشخصه اصلی اسکیزوفرنی اختلال در تفکر است که هسته اصلی آن ناتوانی در کنار‌گذاشتن محرک‌های غیرمرتبط به شمار می‌رود؛ این اختلال ذهن را از معنادادن به روابط و هم‌خوانی بین افکار و هیجان، خالی و مغز را از ادراک‌های تحریف‌شده، اندیشه‌های غلط و مفاهیم غیراخلاقی پر می‌کند.

علیزاده رضایی با بیان اینکه متوسط امید به زندگی افراد مبتلا به اختلال اسکیزوفرنی بیست سال کمتر از جمعیت عمومی است، گفت: این مسئله، پیامد افزایش مشکلات سلامت جسمی و میزان خودکشی بیشتر (حدود ۵درصد) در بیماران اسکیزوفرنی است. بسیاری از افراد مبتلا به اسکیزوفرنی دارای سایر اختلالات روانی به‌ویژه اختلالات سوءمصرف مواد، افسردگی،‌ اختلالات اضطرابی و وسواس فکری-عملی هستند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->