صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

آیین تودیع و معارفه مدیر حوزه علمیه خراسان برگزار شد

  • کد خبر: ۱۳۵۲۲۰
  • ۲۶ آبان ۱۴۰۱ - ۱۳:۰۰
آیین تودیع و معارفه مدیر جدید حوزه علمیه خراسان، صبح امروز با حضور آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی نماینده ولی‌فقیه در استان خراسان رضوی، اعضای شورای عالی حوزه علمیه و جمعی از اساتید، مدیران و طلاب مدارس علمیه استان در مدرسه نواب مشهد برگزار شد.

به گزارش شهرآرانیوز، آیین تودیع و معارفه مدیر جدید حوزه علمیه خراسان، صبح امروز با حضور آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی نماینده ولی‌فقیه در استان خراسان رضوی، آیت‌الله مصباح عاملی مدیر سابق و حجت‌الاسلام علی خیاط، مدیر جدید حوزه علمیه خراسان، یعقوبعلی نظری استاندار خراسان رضوی، حجت‌الاسلام احمد مروی تولیت آستان قدس رضوی، اعضای شورای عالی حوزه علمیه و جمعی از اساتید، مدیران و طلاب مدارس علمیه استان در مدرسه علمیه نواب مشهد برگزار شد.

آموزش باید پژوهش محور باشد

آیت‌الله مصباح عاملی، مدیر سابق حوزه علمیه خراسان در این دیدار با تأکید بر اینکه آموزش باید پژوهش محور باشد، خاطرنشان کرد: در سه سال اخیر، علاوه بر ۱۲ مجله علمی پژوهشی که به همت حوزه علمیه خراسان مجوز انتشار یافته‌اند،  ۶۱ عنوان کتاب موردنیاز طلاب و اساتید مدارس علمیه هم با موضوعات علمی، معرفتی و اخلاقی و در قالب ۷۰ جلد انتشار یافته است.

تقویت مدارس، راهبرد مدیریت جدید حوزه خراسان

حجت‌الاسلام علی خیاط، مدیر جدید حوزه علمیه خراسان هم در این مراسم اظهار کرد: امام جواد(ع) می‌فرمایند «ثَلاثٌ مَن کُنَّ فِیهِ لَم یَندَم: تَرکُ العَجَلة وَ المَشوِرَة وَ التَّوَکُلُ عَلَی اللهِ عِندَ العَزمِ» یعنی سه چیز باعث می‌شود تا یک مسئول در قبال موضوعی شرمنده نشود؛ یکی پرهیز از عجله، دیگری مشورت و سوم توکل بر خدا پس از اراده. این فرمایش حضرت، سه راهبرد اساسی را پیش روی ما می‌گذارد و مبنای حرکت ما بر بستری خواهد بود که به همت جریان سابق مدیریتی حوزه در دستور کار بوده است.

وی افزود: وقتی انسان می‌خواهد برای حوزه‌ای با این عظمت قدمی بردارد و اقدامی انجام بدهد، نباید شتاب‌زده به میدان بیاید. ترک عجله یک شرط اساسی است اما با این حال به‌طور مطلق نفی اقدامات ضربتی را نمی‌کند و اینجاست که مشورت به‌عنوان شرط اساسی برای هر مدیری مطرح می‌شود و در هر بخش و برنامه‌ای باید به‌اندازه کافی با متخصصان امر، اساتید بزرگوار و مدیران مدارس مشورت لازم صورت بگیرد.

مدیر جدید حوزه علمیه خراسان با تأکید بر اینکه سرلوحه همه برنامه‌ها، منویات علما و در صدر همه آن‌ها رهبر معظم انقلاب خواهد بود، خاطرنشان کرد: برای تکمیل این روند از راه‌های مختلف اقدام خواهم شد و علاوه بر مشورت با اساتید در جلسات و هم‌اندیشی‌های مشترک، سامانه جدیدی هم طراحی خواهد شد تا طلاب گرامی، مدیران مدارس و هر فردی که بخواهد درباره موضوعی اعلام نظر کند و پیشنهاد بدهد، این امر از طریق سامانه مذکور هم قابل‌دسترسی باشد.

وی ادامه داد: مأموریت‌های مشخصی در سخنرانی‌های معظم له، بیانیه گام دوم انقلاب و چشم‌انداز جریان حوزوی برنامه‌ریزی شده و با تحقق سیاست‌گذاری‌ها و مصوبات شورای عالی حوزه علمیه خراسان می‌توان بر این راهبردها جامه عمل پوشاند.

حجت‌الاسلام خیاط در تشریح سرفصل‌های موردنظر خود در جریان جدید مدیریت حوزه تصریح کرد: امروزه متأسفانه بحران هویتی در برخی طلاب وجود دارد و نظریاتی مطرح است که دلالت بر عدم اهمیت امور تبلیغی و فعالیت‌های فرهنگی دارد. باید با این موضوع روبه‌رو شد و در مقابل تبیین، طلاب را به مقام اقناع رساند. علاوه بر این، مشکلات معیشتی طلاب هم باید موردتوجه و رسیدگی قرار بگیرد.

وی تأکید کرد: باید بسترهای موفقیت را شناسایی و آن را تقویت کرد. به‌طور مثال، ارتباط با حوزه‌های مختلف از قم و شهرستان‌های مختلف کشور گرفته تا ارتباطات بین‌المللی همچون حوزه مبارکه نجف و حتی مدارس علمیه کشورهای منطقه، فقط به این خاطر است که امروزه فضا نیازمند هم‌افزایی است و به‌موازات صدور تجربیات موفق باید از اندوخته این مدارس و حوزه‌های علمیه استفاده کرد.

مدیر جدید حوزه علمیه خراسان با بیان اینکه ستاد از صف باید جدا شود و مرکز مدیریت در حوزه سیاست‌گذاری و نظارت‌ها فعال شود و نقش جدی‌تری برای مدارس حوزه‌های علمیه به‌عنوان صف اختصاص یابد، گفت: پاسخگویی به سؤالات جوانان در مسائل سیاسی و اجتماعی از یکسو و حمایت از تشکل‌های حوزوی برای امور تبلیغی و فرهنگی، دو راهبرد اساسی حوزه علمیه خراسان خواهد بود.

در انتهای این مراسم ضمن تقدیر از تلاش‌های آیت‌الله مصباح عاملی، حجت‌الاسلام علی خیاط به‌عنوان مدیر جدید و رئیس شورای عالی حوزه علمیه خراسان منصوب شد. حکم مدیر حوزه علمیه خراسان سه‌ساله است.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.