صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

توانشهر

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

تغییرات در سهمیه‌های کنکور به سال ۹۹ می‌رسد؟

  • کد خبر: ۱۳۶۱۶
  • ۱۴ دی ۱۳۹۸ - ۰۸:۴۰
در حالی‌که وزیر علوم در حاشیه جلسه نقشه جامع علمی کشور اعلام کرد که تغییرات در سهمیه‌های کنکور به سال ۹۹ نمی‌رسد، شورای عالی انقلاب فرهنگی از شهریورماه امسال به تعیین سیاست‌گذاری برای کنکور هم ورود کرد و قول داد تا پایان سال برای برگزارکنندگان آموزش عالی نقشه راهی به منظور اجرای سیاست‌های منطقی‌تر در کنکور اعلام کند.

به گزارش شهرآرانیوز، سعیدرضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی که ۱۷ دی ماه امسال یک سال از حضورش در این شورا می گذرد، برای نخستین بار در مردادماه امسال خبر داد که سال‌هاست بر تصویب نوع دیگری از ارزیابی برای ورود دانش آموزان به دانشگاه تاکید می‌شود، اما تاکنون موفق عمل کرده‌ایم.
عاملی این نکته را هم اشاره کرد که سهمیه‌های کنکور پله به پله مصوب شد و اگر از ابتدا برنامه یکپارچه‌ای برای این سهمیه‌ها وجود داشت، مشکلات فعلی ایجاد نمی‌شد اما وی بازنگری سهمیه‌های کنکور را به منصور کبگانیان قائم مقام ستاد علم و فناوری این شورا واگذار کرده است.

کبگانیان، قائم مقام ستاد علم و فناوری این شورا هم پیش از این اعلام کرده بود که برخی مصوبات نسخ شده در سال های گذشته و امروز، مصادیقی ندارد و سهمیه بندی ها باید نظم و نسقی بیابد.

طبق راهبرد کلان شماره ۶ نقشه جامع علمی کشور، این موضوع و بحث سنجش و پذیرش از تکالیف نقشه جامع علمی کشور است و بر همین اساس سال گذشته کارگروهی در ستاد راهبری این نقشه با محوریت دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و عضویت وزرای علوم و بهداشت، روسای کمیسیون های آموزش، تحقیقات و آموزش پزشکی مجلس شورای اسلامی تشکیل شد تا برای سهمیه های قطار شده از چند سال قبل کنکور، چاره اندیشی کنند.

سد راه بررسی این مسأله سرنوشت‌ساز در آینده کنکوری‌ها این است که رتبه‌های متفاوت و با فاصله زیاد سال ۹۷ در رشته‌های یکسان پذیرفته شدند که بخشی از این مساله ناشی از سهمیه‌هاست.

با تقدیم لایحه ساماندهی سهمیه‌های ورود به مقاطع مختلف آموزش عالی از سوی وزارتخانه‌های علوم و بهداشت به دولت، این استرس و نگرانی در دل داوطلبان کنکور ۹۹ ایجاد شد که بالاخره آنها با سهمیه یا بدون سهمیه‌های موردی وارد دانشگاه می شوند. در تبعیت اسناد بالادستی سیاست‌های کلی علم و فناوری مبنی‌بر اصلاح نظام پذیرش دانشجو و توجه ویژه به استعداد و علاقه‌مندی دانشجویان در انتخاب رشته تحصیلی و توزیع عادلانه فرصت‌ها و امکانات تحصیل و تحقیق در آموزش عالی سراسر کشور این لایحه به دبیرخانه هیأت دولت ارسال شد.

لایحه‌ای به نفع داوطلبان بدون سهمیه

در این لایحه با اشاره به سهمیه‌های کنکور تاکید شده است: در آزمون سراسری برای پذیرش دانشجو در مقاطع کاردانی ناپیوسته، کارشناسی پیوسته، کارشناسی ارشد پیوسته و دکتری حرفه ای، سهمیه‌های پذیرش به صورت آزاد، مناطق (یک، دو و سه) و ایثارگران است.
در تمام آزمون‌ها پنج درصد از ظرفیت تعیین‌شده در هر کد رشته محل به صورت اضافه به تمام داوطلبان و به صورت آزاد و رقابتی اختصاص می‌یابد.
تمام قوانین و مقررات مصوب ابلاغی مجلس شورای اسلامی، شورای عالی انقلاب فرهنگی و کمیته‌های مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای هدایت استعدادهای درخشان در خصوص نحوه اعمال سهمیه‌ها در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی (شامل بومی‌گزینی، قانون عدالت آموزشی، سهمیه‌های مندرج در قانون خدمات‌رسانی به ایثارگران و اصلاحات بعد آن، قانون ورود رزمندگان به دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی، سهمیه‌های مربوط به کارگر نمونه، قهرمانان ورزشی، حافظان قرآن، دانشجوی نمونه کشوری، بهیاری و غیره) لغو و این قانون جایگزین آن‌ها می شود و پس از آن امکان ایجاد هیچ‌گونه سهمیه جدیدی به جز موارد مندرج در این قانون وجود ندارد.

آینده کنکوری‌ها در پیچ و خم ساختمان یک شورا

چشم‌ها همه به دنبال تصمیم گیری هیأت دولت درباره این سهمیه ها بود تا اینکه ابراهیم خدایی رییس سازمان سنجش آموزش کشور اوایل هفته گذشته  اعلام کرد که هیأت دولت لایحه ساماندهی سهمیه‌ها را به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارجاع داده است.
سه شنبه ۱۰ دی ماه جلسه نقشه جامع علمی کشور در محل شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد و در غیاب سعیدرضا عاملی، منصور کبگانیان که عهده‌دار ساماندهی این سهمیه‌ها است گفت:‌ اصل واقعیت این است که نامه دو وزیر خطاب به دولت برای این بود که لایحه به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارجاع شود.

وی اظهار داشت: وزیر علوم در جلسه عصر دوشنبه ۹ دی ماه نقشه جامع علمی کشور اعلام کرد که دو وزارتخانه نامه‌ای مبنی‌بر بررسی ساماندهی سهمیه‌های کنکور در شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه داده‌اند و حسین سیمایی صراف دبیر هیأت دولت این لایحه را به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارجاع داد.

کبگانیان ادامه داد: دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین اعلام کرد که در روز دهم دی ماه نحوه ورود به این لایحه و بررسی آن را آغاز کرده‌ایم.

قائم مقام ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره تاثیر این سهمیه ها در کنکور ۹۹ تاکید کرد: شاید تصمیمات کوچکی برای بهبود روند اجرای سهمیه‌ها در کنکور ۹۹ گرفته شود.

اجرای سهمیه در کنکور ۹۹؛ آری یا خیر؟

وزیر علوم هم در حاشیه جلسه نقشه جامع علمی کشور اعلام کرد که تغییرات در سهمیه‌های کنکور به سال ۹۹ نمی‌رسد.

شورای عالی انقلاب فرهنگی از شهریورماه امسال به تعیین سیاست‌گذاری برای کنکور هم ورود کرد و قول داد تا پایان سال برای برگزارکنندگان آموزش عالی نقشه راهی به منظور اجرای سیاست‌های منطقی‌تر در کنکور اعلام کند.

به نظر می‌رسد، ‌این روزها نقش شورای عالی انقلاب فرهنگی در پاسخ به سوال‌ها و ابهامات داوطلبان کنکور پررنگ‌تر شده است، نقشی که اگر بسترسازی آن بر مبنای حق و حقیقت صورت گیرد، این نگرانی نخ نما شده از روی دوش کنکوری‌ها و خانواد های آنها رخت برمی‌بندد.

منبع: ایرنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.