صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

کارخانه نوآوری باید به اداره ارزان‌تر و خلاقانه‌تر شهر کمک کند

  • کد خبر: ۱۳۷۴۶۱
  • ۰۹ آذر ۱۴۰۱ - ۱۲:۳۱
شهرداری مشهد با ایده ایجاد محیطی برای هم‌افزایی فعالیت‌های نوآورانه و ارتباط کسب‌وکار‌های نوپا با یکدیگر و فعالان صنعتی، کارخانه متروک ۱۰ هزار مترمربعی کوکاکولا در بولوار کوثر را به کارخانه نوآوری تبدیل کرد و استارتاپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان مختلفی هم در این مجموعه مجهز مستقر شدند.

محمد کاملان | شهرآرانیوز، نزدیک به سه سال از عمر کارخانه نوآوری شهرداری مشهد که برای ساخت و تجهیز آن ۱۰۰ میلیارد تومان هزینه شده است، می‌گذرد؛ اما ناظر شورای اسلامی شهر در گروه شهر خلاق می‌گوید که کارخانه نوآوری باید نیاز‌های شهر و مدیریت شهری را حل‌وفصل و به اداره ارزان‌تر و بهتر شهر کمک کند. این کارخانه تا امروز نفعی به شهر برنگردانده است و این کارکرد برای آن باید فعال شود.

مجید طهوریان‌عسکری در گفتگو با شهرآرا با بیان اینکه مدیریت شهری در حوزه تأمین قطعات و ارائه خدمات بهتر نیاز‌ها و خواسته‌هایی دارد که باید برآورده شود، گفت: در شهرداری برای اداره شهر به محصولاتی مختلف و متنوع نیاز داریم. برخی از این لوازم و ابزار‌ها در سازمان‌های مختلف مثل اتوبوس‌رانی و... استفاده می‌شوند. قطعات کلان در داخل کشور تولید نمی‌شوند و بعضی از آن‌ها حتی تحریم است و خریدشان به شیوه مرسوم برای شهرداری ممکن نیست.

کارخانه نوآوری باید نیاز‌های شهر را شناسایی کند

وی ادامه داد: نگاه من به‌عنوان عضوی از شورای اسلامی شهر مشهد این است که کارخانه نوآوری باید بتواند نیاز‌ها و مسائل مجموعه شهر و شهرداری، ازجمله کالا و خدمات را شناسایی کند. بعد از این، متناسب با نیاز‌های شهرداری و با استفاده از شرکت‌های دانش‌بنیان و نخبگان دانشگاهی، این نیاز‌ها را رفع کند. کارخانه نوآوری که به‌عنوان یک مکان به چند شرکت و غول تجاری اجاره داده شده است، تا امروز هیچ نفعی به شهر نرسانده است و دست‌کم در اداره ارزان شهر به مدیریت شهری کمک نکرده است.

برون‌داد دانش‌بنیان‌ها در حل مسائل شهری دیده نمی‌شود

رئیس کمیسیون ویژه توسعه و بهسازی توس شورای اسلامی شهر مشهد با تأکید بر اینکه کارخانه نوآوری می‌تواند محل استقرار دانش‌بنیان‌هایی باشد که دست‌کم مسائل مدیریت شهری و شورای شهر را حل کنند، تصریح کرد: نظر من این است که باید چنین کارکردی در کارخانه نوآوری فعال شود. مثلا یکی از قطعات استفاده‌شده در قطارشهری، وسیله‌ای است که باید برای آن دلاری هزینه کنیم و آن را در اختیار یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان قرار بدهیم تا با مهندسی معکوس و روش‌های دیگر بتوانند آن را تولید کنند.

این مأموریت ویژه شهرداری و کارخانه نوآوری در کنار هم است. ما موضوعات متنوعی در حوزه فضای سبز داریم، از اصلاح گیاهان و درختان گرفته تا مدل‌های آبیاری و...، اما هیچ مکانی نداریم که اگر شرکتی در این موضوعات کار کرده است، برون‌دادش را در مدیریت شهری نشان بدهد.

کارکرد کارخانه نوآوری مطلوب‌تر می‌شود

طهوریان در ادامه افزود: ما اکنون برون‌داد شرکت‌هایی را که در کارخانه نوآوری مستقر هستند، در اداره ارزان و بهتر شهر نمی‌بینیم. من در سال دوم نماینده ناظر شورا در گروه شهر خلاق شهرداری هستم و حتما این موضوع را پیگیری می‌کنیم تا کارخانه نوآوری به مکانی با کارکردی مطلوب‌تر برای حوزه مدیریت شهری تبدیل شود.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.