شهردار مشهد مقدس خبر داد: بهره‌برداری از ایستگاه بسیج خط۳ مترو مشهد در دهه فجر ۱۴۰۴ رئیس سازمان حفاظت محیط زیست خبر داد: نسخه مازوت کم‌گوگرد برای کاهش آلایندگی صنایع و نیروگاه‌ها + فیلم اضافه‌شدن ۳۰۰ اتوبوس جدید به ناوگان حمل‌ونقل عمومی مشهد (۸ آبان ۱۴۰۴) انصاری: نظام ویژه استاندارد خراسان رضوی تدوین می‌شود | اعطای «نشان ملی زائر» از سال ۱۴۰۵ رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: بهبود ترافیک و توسعه حمل‌ونقل، اولویت شورای ششم است شهردار مشهدمقدس: تقاطع انقلاب اسلامی گره‌گشای ترافیک مناطق جنوبی و مرکزی شهر است + فیلم تکمیل ۱۱ بخش از ۱۲ پروژه ساماندهی تقاطع انقلاب اسلامی مشهد مشهد در وضعیت قرمز آلودگی | امروز نفس‌کشیدن سخت شد! (پنجشنبه، ۸ آبان ۱۴۰۴) مسیر دسترسی بولوار امام‌خمینی(ره) به میدان حافظ در تقاطع غیرهم‌سطح انقلاب اسلامی مشهد بازگشایی شد پایان انتظار و نفس تازه در بولوار شهید فخرایی مشهد | ۵ سال خاک و تاریکی به آسفالت و روشنایی رسید ضرورت تأمین منافع مردم مشهد در طرح بلندمرتبه‌سازی شهر بازگشایی مسیر دسترسی بولوار امام خمینی (ره) به میدان حافظ درتقاطع غیرهم‌سطح انقلاب مشهد پیشرفت ۷۰ درصدی فاز اول بوستان جهانشهر مشهد بازرسان، دیده‌بانان امین خدمت و سلامت اداری کنفرانس برنامه‌ریزی و مدیریت شهری، برند علمی مشهد در تعامل میان دانشگاه و مدیریت شهری حادثه، مستأجر ساختمان‌های ناایمن شهر | گزارش آخرین وضعیت ۶۵۰ ساختمان ناایمن در بافت شهری مشهد بودجه حفظ و مرمت آثار تاریخی خراسان رضوی کمتر از نیازها | مرمت می کنیم اما به اندازه اعتبار یادمان «رستم و رخش» مشهد به دلیل اجرای پروژه چپ‌گرد شاهنامه جمع شد | نصب مجدد مجسمه پس از اتمام پروژه آلودگی شدید هوای مشهد طی روزهای آینده هم ادامه دارد | هوای امروز شهر، ناسالم برای همه شهروندان (چهارشنبه، ۷ آبان ۱۴۰۴) ضرورت توسعه فضا‌های شهری ویژه بانوان در مشهد مقدس
سرخط خبرها

کارخانه نوآوری مشهد، نمونه موفق «مترو پلیس»

  • کد خبر: ۱۱۲۱۳۵
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۳:۱۸
کارخانه نوآوری مشهد، نمونه موفق «مترو پلیس»
انجمن متروپلیس که امروز بیش از ۱۴۰ کلان شهر در آن عضویت دارند، با درخواست شهرداری مشهد و بررسی طرح کارخانه نوآوری، این مجموعه را به عنوان یکی از نمونه‌های موفق که توسط مدیریت شهری در کلان شهر‌ها ایجاد شده، تأیید کرده است.

محمد کاملان | شهرآرانیوز؛ بزرگ‌ترین سمن شهری دنیا با نام «متروپلیس» حدود ۳۰ سال پیش و با هدف توسعه پایدار اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی و انتقال تجربیات موفق میان شهر‌های عضو و توسعه همکاری‌های بین الملل تشکیل شد و شهرداری مشهد هم از سال ۱۳۷۲ به عضویت این انجمن درآمد و فعالیت‌ها و تعاملات تخصصی خودش را در این انجمن آغاز کرد.

انجمن متروپلیس که امروز بیش از ۱۴۰ کلان شهر در آن عضویت دارند، با درخواست شهرداری مشهد و بررسی طرح کارخانه نوآوری، این مجموعه را به عنوان یکی از نمونه‌های موفق که توسط مدیریت شهری در کلان شهر‌ها ایجاد شده، تأیید کرده است.

رئیس گروه همکاری‌های بین المللی علمی و تخصصی شهرداری مشهد می‌گوید که طرح کارخانه نوآوری برای استفاده دیگر شهر‌های عضو این انجمن در وب سایت متروپلیس بارگذاری شده است و با این کار ظرفیت‌های شهرداری مشهد در عرصه بین المللی بیشتر از قبل شناخته می‌شود.

حمیدرضا اصفهانی زاده در گفتگو با خبرنگار ما با بیان اینکه انجمن کلان شهر‌های جهان به عنوان بزرگ‌ترین سمن شهری بهترین عملکرد‌ها و تجربه‌های شهر‌های عضو را براساس معیار‌هایی که دارد انتخاب و پس از تأیید به عنوان طرح موفق به دیگران برای الگوبرداری معرفی می‌کند، گفت: کارخانه نوآوری مشهد به تازگی به عنوان یکی از همین پروژه‌های موفق توسط متروپلیس انتخاب شده است.

در واقع هر شهری می‌تواند طرح‌ها و اقداماتی را که قابلیت معرفی و استفاده توسط دیگر شهر‌ها دارد برای بررسی به هیئت علمی انجمن ارسال کند که شهرداری مشهد کارخانه نوآوری را انتخاب و ارائه کرد. انتخاب این کارخانه بعد از بررسی‌های بسیار زیاد این انجمن و تطبیق با معیار‌هایی که دارد رخ داده است.

معرفی بین المللی یک تجربه

وی با اشاره به مهم‌ترین معیار‌های این انجمن برای انتخاب طرح‌های ارائه شده ادامه داد: وجود نوآوری در آن طرح، قابلیت تعمیم و اجرای پروژه در دیگر شهر‌ها و کشور‌های دنیا، کمک به توسعه پایدار و شهروندان از مهم‌ترین معیار‌های متروپلیس در انتخاب طرح‌های موفق است و تبدیل کارخانه کوکاکولا به کارخانه‌ای موسوم به نوآوری و فراهم کردن زمینه برای حضور شتاب دهنده‌ها و شرکت‌های دانش بنیان و... براساس همین معیار‌ها به عنوان یکی از طرح‌های موفق اجرا شده در شهر‌های عضور متروپلیس انتخاب و در وب سایت این انجمن بارگذاری شده است.

از امروز و با توجه به اطلاع رسانی صورت گرفته توسط انجمن به اعضا، همه آن‌ها می‌دانند که چنین پروژه‌ای در مشهد وجود دارد و می‌توان از تجربه آن استفاده کرد.

ظرفیت‌های مشهد به دنیا معرفی می‌شود

اصفهانی زاده در ادامه درباره اهمیت انتخاب طرح اجرایی شده توسط مدیریت شهری مشهد برای ارائه به شهر‌های عضو متروپلیس بیان کرد: هر شهری نیازمند معرفی خودش به همه دنیاست و اقدامات خوبی که در مشهد انجام می‌شود در دنیا دیده نمی‌شود و با این کار و استفاده از ظرفیت متروپلیس می‌توانیم شهر و کار‌هایی را که می‌کنیم به دنیا معرفی کنیم.

از طرف دیگر وقتی پروژه‌ای تخصصی و علمی مثل کارخانه نوآوری را عرضه می‌کنیم، سطح علمی بودن شهر را نشان می‌دهیم، به عنوان نمونه وقتی کسی مشهد را نمی‌شناسد و شهر از این طریق به او معرفی می‌شود، متوجه می‌شود که سطح علمی و تخصصی شهر مشهد بالاست. همه این‌ها در کنار هم باعث می‌شود ظرفیت‌های شهر مشهد و کار‌هایی که دارد انجام می‌شود در عرصه بین المللی شناخته و معرفی شود.

تسهیل همکاری‌های بین المللی

دبیر کمیته‌های توسعه نوآوری شهرداری مشهد هم با اشاره به امتیازات انتخاب کارخانه نوآوری توسط متروپلیس گفت: این انتخاب بیانگر این است که مشهد شهرنوآور در حال رشد است و علاوه بر اینکه موقعیت شهر را در این انجمن بیش از پیش تثبیت می‌کند، باعث می‌شود فاصله شهر مشهد با مادرید و سئول که در این زمینه پیشگام هستند، کم شود.

امیر مهدی کلیدری افزود: از طرف دیگر انتخاب کارخانه نوآوری به عنوان طرح برگزیده جایگاه مشهد را در سازمان شهر‌های متحد تثبیت و محکم می‌کند و مشهد به عنوان شهری نوآور به دیگر شهر‌های دنیا معرفی می‌شود.

در ادامه مسیر اگر هرگونه همکاری متقابل میان مشهد، متروپلیس و سازمان شهر‌های متحد محقق شود، امتیاز انتخاب کارخانه نوآوری تسهیلگر است که بتوانیم تعامل و همکاری پایدارتری با این دو نهاد، به ویژه در زمینه دیپلماسی نوآوری داشته باشیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->