صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

اسپیس ایکس مجوز پرتاب ۷۵۰۰ ماهواره استارلینک دیگر را گرفت

  • کد خبر: ۱۳۷۹۰۴
  • ۱۲ آذر ۱۴۰۱ - ۱۳:۰۵
اسپیس ایکس در سال ۲۰۲۰ خواستار دریافت مجوز برای پرتاب ۲۹,۹۸۸ ماهواره نسل دوم استارلینک از کمیسیون فدرال ارتباطات (FCC) شد و حالا FCC بخشی از این درخواست را پذیرفته است.

به گزارش شهرآرانیوز - درحقیقت FCC به اسپیس ایکس اجازه می‌دهد حداکثر ۷۵۰۰ ماهواره نسل دوم استارلینک را بسازد و روانه فضا کند.

طبق بیانیه FCC، ماهواره‌های نسل دوم FCC می‌توانند در ارتفاع‌های ۵۲۵، ۵۳۰ و ۵۳۵ کیلومتری فعالیت داشته باشند. با این کار، اسپیس ایکس می‌تواند اینترنت ماهواره‌ای خود را در اختیار کاربران بیشتری در سراسر جهان قرار دهد.

بد نیست به این موضوع اشاره کنیم که شاید FCC در آینده امکان پرتاب ۳۰ هزار ماهواره نسل دوم استارلینک را فراهم کند. در حقیقت این سازمان به‌خاطر امنیت فضایی و نگرانی‌ها پیرامون زباله‌های فضایی تصمیم گرفته است به تعداد تقریباً محدودی از این ماهواره‌ها مجوز بدهد.

از آنجایی که FCC مجوز پرتاب ۱۲ هزار ماهواره نسل اول استارلینک را به اسپیس ایکس اعطا کرده، بسیاری از کمپانی‌ها و حتی ناسا درباره برنامه شرکت تحت مدیریت ایلان ماسک برای پرتاب ۳۰ هزار ماهواره جدید، ابراز نگرانی کرده است.

ناسا در نامه‌ای به FCC گفته است که گسترش صورت فلکی ماهواره‌ای می‌تواند روی مأموریت‌های انسانی و علمی تأثیرگذار باشد. به باور سازمان فضایی آمریکا، افزایش تعداد ماهواره‌های استارلینک می‌تواند ریسک برخورد‌های فضایی را افزایش دهد و پنجره زمانی برای پرتاب‌ها کاهش یابد.

ایلان ماسک، مدیرعامل اسپیس ایکس قبلاً گفته بود که نسل دوم ماهواره‌های استارلینک اندازه بسیار بزرگ‌تری نسبت به نسل قبلی‌شان خواهند داشت و برای پرتاب آن‌ها، به راکت استارشیپ نیاز است.

یکی از دلایل افزایش چشمگیر ابعاد این ماهواره‌ها مربوط به آنتن‌های غول‌پیکر آن‌ها می‌شود که امکان برقراری ارتباط با گوشی‌های هوشمند را فراهم می‌کند. در حقیقت اسپیس ایکس می‌خواهد با همکاری T-Mobile، اینترنت ماهواره‌ای استارلینک را به گوشی‌های هوشمند بیاورد.

تا به امروز اسپیس ایکس ۳۵۰۰ ماهواره نسل اول استارلینک را روانه فضا کرده و باید منتظر پرتاب نسل دوم این ماهواره‌ها در آینده نه‌چندان دور باشیم.

منبع: دیجیاتو

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.