صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

توانشهر

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

عضو هیئت مدیره شرکت ملی بازآفرینی شهری ایران گفت: بافت‌های فرسوده، مستعد خطرات بسیار هستند. اگر اتفاقی رخ دهد، ساکنان این بافت‌ها بیشتر در معرض خطر هستند. 

به گزارش شهرآرانیوز، سیدالحسینی، عضو هیئت مدیره شرکت ملی بازآفرینی شهری ایران، در نشست تخصصی نقش بازآفرینی شهری در کاهش آسیب‌پذیری و مقاوم‌سازی محلات ناکارآمد شهری در مشهد اظهار کرد: رویداد سفیران بم برای ایران قوی، هم‌زمان در صد شهر کشور درحال برگزاری است. یکی از مسائل مهم، حاشیه‌نشینی و بافت‌های ناکارآمد شهری است. این مسئله باعث بی‌تعادلی جمعیتی شده است و شاهد بروز حاشیه‌نشینی شده‌ایم.

وی با بیان اینکه ناپایداری از مهم‌ترین شاخص‌های بافت‌های ناکار‌آمد شهری است، اظهار کرد: مسئله اصلی ما در حوزه شهری، تغییرات جمعیتی است که شهر‌ها به‌سمت کلان‌شهری‌ حرکت می‌کنند و روزبه‌روز شاهد رشد مناطق این‌چنینی هستیم.

به گفته وی، پدیده فقر مسئله اصلی این جابه‌جایی‌هاست. فقر نیز شامل فقر فرهنگی، مسکن، اقتصادی و اجتماعی است. فقر مسکن امروز گریبان‌ دهک‌های بالا را هم گرفته است. 

وی ادامه داد: در شرق و جنوب شرق ایران بیشترین میزان جابه‌جایی جمعیت را داریم. یکی از مقاصد نیز شهر مشهد است. این موضوع، تغییر الگوی اسکان و گونه‌های جدید سکونت را رقم می‌زند.

وی افزود: به‌دلیل کیفیت بد ساخت‌وساز در محدوده‌های ناکارآمد شهری و بافت‌های فرسوده به‌علت نبود نظارت و استفاده از مصالح بی‌کیفیت، هر لحظه شاهد مکان‌هایی هستیم که در معرض خطر هستند. ۵۸درصد واحد‌های مسکونی ما سازه مناسب ندارند و در برابر زلزله مقاوم نیستند. 

عضو هیئت مدیره شرکت ملی بازآفرینی شهری ایران در ادامه با بیان اینکه بیش از ۹میلیون واحد مسکونی‌ در کشور نیاز است که اگر تأمین شود، بازار نیز کنترل خواهد شد، افزود: ۵میلیون واحد برای خانواده‌های تازه تشکیل شده نیاز است و ۳میلیون واحد نیز در کشور به بازسازی و بهسازی نیاز دارند. 

به گفته وی، مسکن غیررسمی راه‌حلی است‌ که تهی‌دستان شهری‌ برای تأمین مسکن خودشان پیش‌ گرفته‌اند. 

سیدالحسینی خاطرنشان کرد: ما باید رویکرد و‌ نگاهمان را در ارتباط با بافت‌های ناکارآمد و حاشیه شهر تغییر دهیم و باید آن‌ها را بپذیریم. باید مسکن در استطاعت مردم را تأمین کنیم. به شبکه روابط اجتماعی در طراحی محلات شهری‌مان توجه نکرده‌ایم. توان مالی ساکنان محلات فقیرنشین نه متکی بر درآمد، بلکه عمدتا متکی بر شبکه روابط اجتماعی است. 

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.