صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

پلاک سوم خودرو چیست و چه ویژگی هایی دارد؟

  • کد خبر: ۱۴۳۳۵۸
  • ۱۳ دی ۱۴۰۱ - ۱۸:۳۴
نصب پلاک سوم بر روی خودورها مزایای بسیاری دارد گرچه اجرای آن قانونی است اما اجرای آن از سال ۸۴ به تعویق افتاده و تا پایان امسال به تدریج اجرا می‌شود این در حالی است که بسیاری از هموطنان از مزایای آن بی‌اطلاع هستند و نمی‌دانند این پلاک چیست و چه فوایدی دارد؟

به گزارش شهرآرانیوز، سید کمال هادیانفر، رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی فراجا امروز با اعلام خبر آغاز طرح نصب پلاک سوم بر روی خودروها، اظهار داشت: نصب پلاک سوم روی خودرو‌ها کار بسیار اثربخش و درستی است که باید انجام شود، این موضوع تکلیف قانونی سال ۸۴ است که به دلایل مختلفی اجرا نشده بود و از وقتی که من به پلیس راهور آمدم پیگیر اجرای آن هستم.

در راستای هوشمند سازی پلیس به ویژه پلیس راهور که در این زمینه پیشگام بوده است، پلاک سوم در قالب دو چیپ روی پلاک و زیر شیشه جلو و زیر آئینه باید نصب شود که این چیپ اطلاعات VIN و سایر اطلاعاتی که نیاز است در یک حجم مشخص (۳۰ تا ۹۰ کیلوبایت) در آن چیپ گنجانده می‌شود.

اطلاعات به صورت RFID در اختیار پلیس قرار می‌گیرد تا مأموران راهور بتوانند با دست افزارهایی که دارند این اطلاعات را بخوانند و به هویت اصلی مالک و خودرو پی ببرند که این مزیت در شناسایی خودروهای سرقتی بسیار کارآمد است چرا که اصالت خودرو باید در سرقت ها ثابت شود در حالی که در شرایط کنونی ملاک اصالت خودورها پلاک خودرو است در صورتی که با اجرایی شدن قانون پلاک سوم سایر مشخصات خودرو در دست افزارهای پلیس نشان داده می شود و پلیس می تواند سرقتی بودن خودرو را احراز کند.

با اجرای قانون پلاک سوم دیگر نیازی نیست تا پلاک‌های فیزیکی را فک و نصب کنید و وابستگی ارزی آن هم قطع می‌شود چرا که برای تولید پلاک‌های فیزیکی نیاز به وارد کردن قطعه‌ای بود که برای کشور وابستگی ارزی ایجاد می‌کرد.

بر اساس این گزارش، قانون نصب پلاک سوم سال‌هاست که تصویب شده اما اجرا نشده است. این قانون به منظور سهولت بیشتر در تشخیص خودروهای سرقتی و دریافت سریع اطلاعات بیشتر درباره هر خودرو به کمک پلیس راهور خواهد آمد. بر اساس اعلام کارشناسان، بومی کردن این پلاک‌ها ورود شرکت‌های دانش بنیان برای ساخت قسمتی از مدار را طلب می‌کند.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.