به گزارش شهرآرانیوز، مالکان خودروهای صفر کیلومتر یا خودروهای تعویض پلاکی که هنوز «کارت خودرو» دریافت نکردهاند، میتوانند با مراجعه به سامانه پیگیری مرسولات سازمانی پست جمهوری اسلامی ایران به آدرس http://najatracking.post.ir و وارد کردن کد ۱۶ رقمی شناسایی خودرو (VIN) مندرج در «شناسنامه مالکیت خودرو» از سرنوشت کارت سوخت خود اطلاع یابند.
متقاضیانی که تاکنون موفق به دریافت کارت سوخت وسیله نقلیه خود نشده اند باید به منظور پیشگیری از سرگردانی در دفاتر پستی ابتدا از یکی روشهای زیر نسبت به دریافت شناسه پستی کارت خود اقدام کنند:
ارسال VIN خودرو به سامانه پیامکی ۱۱۰۱۲۰۲۰۴۰
تماس با شماره تلفن پیگیری کارت سوخت، کد خدماتی ۰۹۶۲۷
مراجعه به دفاتر پلیس +۱۰
مراجعه به سایت epolice.ir که در این سایت تنها با وارد کردن شماره پلاک خودرو وضعیت کارت سوخت خود را مشاهده می کنید:
سپس با مراجعه به سایت شرکت ملی پست به نشانی www.post.ir (قسمت رهگیری مرسولات) می توانید از محل دقیق کارت خود اطلاع پیدا کنید.
اگر اطلاعاتی در سایت پست نمیبینید، ابتدا با مرکز امور مشتریان شرکت پست به شماره تلفن ۸۴۴۷۰۰۰۰ تماس بگیرید و از آنها راهنمایی بخواهید.
لذا تمامی شهروندان تهرانی که بر اساس گزارش رهگیری از سایت پست، کارت سوخت آنها در یکی از مناطق پستی اعلامی موجود باشد با همراه داشتن بارکد پستی، شناسنامه مالکیت خودرو (سند یا بنچاق ) یا کارت وسیله نقلیه به علاوه کارت شناسائی مالک (شناسنامه، گواهینامه، گذر نامه یا کارت ملی) میتوانند به دفاتر پستی مراجعه نمایند. برای کارت سوخت نو شماره یا آندسته از کارت هایی که از طریق سامانه دولت همراه ثبت نام شده مبلغ ده هزار تومان (متعلق به شرکت ملی پخش فراورده های نفتی) به صورت نقدی لازم است.
حضور شخص مالک جهت تحویل کارت سوخت ضروری نبوده و صرفا به همراه داشتن کارت شناسایی مالک جهت دریافت مرسوله کافی است.
پیش از این برای ثبت نام و دریافت کارت سوخت المثنی و یا کارت سوخت جدید نیاز به مراجعه به سایت دولت همراه به نشانی https://mob.gov.ir/fuel-track و یا نصب اپلیکیشن دولت همراه و یا شماره گیری ستاره ۴ مربع داشتید. اما طبق آخرین اطلاعیه شرکت پخش فرآورده های نفتی در حال حاضر تنها راه ثبت نام کارت سوخت مراجعه حضوری مالک خودرو با مدارک لازم به مراکز پلیس+ ۱۰ می باشد.
در حال حاضر بنزین صرفا با ارائه کارت به خودروها و موتورسیکلتها تحویل خواهد شد.
تاکید میشود مالکین خودرو یا موتور سیکلت که کارت سوخت دارند در صورت ثبت تقاضای صدور کارت المثنی، کارت اولیه آنها ابطال خواهد شد. بنابراین توصیه میشود صرفا افراد فاقد کارت سوخت برای ثبت نام مراجعه کنند.
لازم به ذکر است تمام اطلاعیه هایی که اخیرا در خصوص کارت سوخت منتشر شده مربوط به خودروهای بنزین سوز است و شامل خودروهای گازوئیلی نمی شود. و کارت سوخت خودروهای گازوئیلی و دیزلی همچنان طبق ساز و کارهای قبلی فعال است.
۱- حضور مالک وسیله (درصورت عدم حضورمالک، ارایه وکالتنامهای که در آن کلمه کارت سوخت به صراحت ذکر شده باشد)
۲- اصل و کپی کارت یا سند یا بنچاق خودرو
۳- شناسنامه یا کارت ملی مالک یا وکیل ایشان جهت احراز هویت
۴- ارائه آدرس کامل پستی به همراه کد پستی و شماره ملی مالک در صورت تغییر آدرس مالک(کارت سوخت برای مالک صادر می گردد)
۵- همراه داشتن بیمه نامه ماشین الزامی می باشد.
۶- پرداخت مبلغی که از طریق دستگاههای کارت خوان موجود در دفاتر دریافت میشود.
به نکات زیر توجه داشته باشید:
وکیل مالک تنها با ارائه وکالتنامه ای که صراحتا عبارت «کارت سوخت» در آن درج شده باشد، امکان ثبت نام دارد.
اشخاص حقوقی نیاز به ارائه معرفی نامه سازمانی دارند.
برای خودروهای لیزینگی، داشتن کارت خودرو الزامی است.
در حال حاضر تنها روش ثبت نام کارت سوخت مراجعه به دفاتر پلیس+۱۰ است.
فرآیند ثبت نام کارت سوخت موتور مشابه با خودرو بوده و بایستی به مراکز پلیس+۱۰ مراجعه کنید. موتورسیکلت های با عمر بیش از ۱۰ سال فرسوده محسوب شده و امکان دریافت کارت سوخت ندارند. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به مراکز پلیس+۱۰ مراجعه نمایید.
رمز یا پسورد کارت سوخت شما ۴رقم آخر کدملی تان ( مالک خودروهای نو شماره و المثنی رمز کارت هوشمند سوخت) است و برای تغییر آن بایستی به مراکز معرفی شده توسط شرکت پخش فرآورده های نفتی مراجعه کنید. در حال حاضر راهی غیر از مراجعه حضوری به این مراکز وجود ندارد.
بر اساس اعلام این شرکت، خدمات ارائه شده در مراکز نواحی شرکت ملی پخش فراورده های نفتی در سراسر کشور فقط برای تغییر و حذف رمز کارت های هوشمند سوخت است.
مالکان خودروهای عمومی دولتی اعم از سواری، وانت و موتورسیکلت و مالکان خودروهای قولنامه ای برای ثبت نام کارت سوخت المثنی، می توانند همانند گذشته صرفا با مراجعه به دفاتر پلیس+۱۰ نسبت به ثبت تقاضای خود اقدام نمایند.
مالکان خودروهای عمومی و مالکان خودروها در استان سیستان و بلوچستان که پیش از این در دفاتر پلیس +۱۰ درخواست خود را ثبت کرده اند، نیاز به مراجعه به سامانه را ندارند و کارت سوخت به آدرس ایشان ارسال خواهد شد.
خودرو های قدیمی بنزینی در صورتی که از سوی پلیس راهور، برچسب «تسجیل» را دریافت کرده باشند، امکان ثبت نام و دریافت کارت سوخت دارند. اطلاعات بیشتر را از پلیس+۱۰ پیگیری کنید.
همچنین کارت سوخت برای خودروهای دیزلی «پلاک قدیمی» صادر نمیشود. این خودروها تنها با تعویض پلاک قدیمیشان، امکان دریافت کارت سوخت را دارند.
در فرآیند ثبتنام طبق اطلاعیههای قبلی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی، عده ای خواستار اتصال کارت بانکی به کارت سوخت شده بودند، اما اتصال کارتهای بانکی به کارت سوخت محقق نشد و برای تمامی کسانی که متقاضی ثبتنام کارت سوخت المثنی بودهاند، کارت سوخت جدید صادر می شود.
براساس این اطلاعیه، همه مالکان خودرو و موتورسیکلت که درپی فراخوان قبلی اقدام به درج اطلاعات خود درسامانه دولت همراه کرده اند و شماره حساب کارت اعتباری خود را ثبت کردهاند، نیازی به ثبت نام مجدد ویا مراجعه به پلیس +۱۰ ندارند و کارت هوشمند سوخت آنها براساس ثبت نام انجام شده صادر و از طریق شرکت پست جمهوری اسلامی ایران به آنها تحویل داده خواهد شد. بر اساس این اطلاعیه، این هم وطنان هزینه صدور کارت المثنی را برابر تعرفه مصوب ،هنگام دریافت کارت به ماموران شرکت پست جمهوری اسلامی ایران پرداخت کنند.
خودروهای نو شماره و خودروهای صفر، دارای کارت سوخت بوده و کافی است مالکان آنها برای دریافت کارت سوخت خود به دفاتر پست مراجعه نمایند.
مالکان خودروهای صفر کیلومتر یا خودروهای تعویض پلاکی که هنوز « کارت خودرو » دریافت نکردهاند، میتوانند با مراجعه به سامانه پیگیری مرسولات سازمانی پست جمهوری اسلامی ایران به آدرس http://najatracking.post.ir و وارد کردن کد ۱۶ رقمی شناسایی خودرو (VIN) مندرج در « شناسنامه مالکیت خودرو » از سرنوشت کارت سوخت خود اطلاع یابند.
در صورت داشتن هرگونه سؤال، پیشنهاد یا انتقاد پیرامون سامانه هوشمند سوخت میتوانید با مرکز تماس شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران با شماره ۰۹۶۲۷ تماس حاصل نمایید.
با توجه به هماهنگی انجام شده با شرکت ملی پست ایران، مالکان خودرو و موتورسیکلتهای شمارهگذاریشده در بازه زمانی سالهای ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۷ که پیش از این کارت هوشمند سوخت آنها توسط شرکت پست توزیع شده و برگشت خورده است، میتوانند به سایت اینترنتی شرکت ملی پست به نشانی www.post.ir مراجعه کنند و با درج شماره VIN خودرو در بخش پیگیری کارت سوخت در سامانه «پیگیری مرسولات سازمانی» از نحوه دریافت کارت سوخت خود مطلع شوند.
VIN یا شماره شناسایی خودرو که اصطلاحا به آن شماره شاسی هم گفته میشود، کدی ۱۷ رقمی متشکل از اعداد و حروف است که برای شناسایی خودرو ها استفاده میشود. این کد را که با حروف IR شروع شده میتوان بر روی کارت خودرو، چارچوب درب کنار راننده، در فایروال محفظه موتور و یا زیر شیشه کنار راننده یافت.
کافی است پیامکی را با رعایت موارد زیر، به شماره ۱۱۰۱۲۰۲۰۴۰ ارسال کنید:
برای پیگیری کارت سوخت موتور سیکلت: ابتدا حرف M، سپس ستاره، سپس شماره VIN.
برای پیگیری کارت سوخت خودرو: ابتدا حرف V، سپس ستاره، سپس شماره VIN.
مثال پیامک برای موتورسیکلت مثال پیامک برای خودرو
M*IRKV91MN5O3685988 V*IRPC90VV5I9658742
جهت پی گیری ثبت نام کارت سوخت وسیله نقلیه تان در صورتی که تحویل نگرفته اید می توانید به سایت epolice.ir مراجعه کرده و با واردسازی شماره پلاک ماشین از شماره مرسوله و زمان تحویل به پست آن با خبر شوید. سپس می توانید به اداره پست منطقه خود رفته و کارت خود را تحویل بگیرید.
به دفاتر پلیس+۱۰ مراجعه کنید تا طی ۱۲ تا ۲۴ ساعت، کارت سوخت مفقودی شما باطل شود.
بله! لغو گزارش مفقودی فقط از طریق دفاتر پلیس+۱۰ امکان پذیر بوده و البته سه شرط دارد:
درخواست صدور کارت المثنی نشده باشد.
بیشتر از ۴ ساعت از اعلام گزارش مفقودی، نگذشته باشد.
پس از لغو گزارش مفقودی، تا ۳ روز از کارت استفاده نشود.