به گزارش شهرآرانیوز؛ مهدی سیم ریز از هنرمندان مطرح تئاتر مشهد و کشور است که بیش از سیزده سال در زمینههای نویسندگی و کارگردانی در حوزه کودک و نوجوان فعالیت داشته که بیشتر آثارش در مضامین دینی به خصوص درباره آموزهها و فرهنگ رضوی است. نویسندگی و کارگردانی بیش از صد عنوان نمایشنامه و فیلم نامه، چاپ دهها عنوان مقاله و انتشار هفت عنوان کتاب شامل رمان و نمایشنامه نیز در کارنامه کاری این هنرمند ثبت شده است. وی همچنین در جشنوارههایی همچون نمایشنامه نویسی گام اول خراسان رضوی، جشنواره ملی تئاتر کودک و نوجوان رضوی، جشنواره ملی سوره، جشنواره ملی فیلم رضوی، جشنواره کتاب سال رضوی در بخش کودک و نوجوان، جشنواره نمایشنامه نویسی تبلیغ مطهر و چندین جشنواره دیگر در بخشهای مختلف حائز رتبههای برتر شده است.
عضو شورای نظارت بر نمایش خراسان رضوی، عضو هیئت مؤسس انجمن نمایشنامه نویسان خراسان رضوی، دبیر اجرایی اولین جشنواره تئاتر کودک و نوجوان شهر مشهد، دبیر اولین فستیوال نمایشهای کودک رضوی شهر مشهد، معاون هنری مؤسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی، مدیر مجتمع فرهنگی هنری امام خمینی (ره)، مسئول انجمن ادبی رضوی و دبیر اجرایی چندین جشنواره ملی فرهنگی هنری در سوابق مهدی سیم ریز دیده میشود. این هنرمند ۴۱ساله مشهدی که هم اکنون دانشجوی دکتری زبان و ادبیات فارسی (ادبیات حماسی) دانشگاه فردوسی مشهد است، به تازگی به عنوان دبیر جشنواره ملی تئاتر کودک و نوجوان رضوی منصوب شده است.
دبیر جشنواره تئاتر کودک و نوجوان رضوی تئاتر را بهترین هنر برای انتقال آموزههای رضوی و تربیت به شیوه اهل بیت (ع) در رده سنی کودک و نوجوان دانست. او دراین باره خاطرنشان کرد: مهمترین مشکل در حوزه تئاتر کودک و نوجوان که تولیدکننده باید با آن دست وپنجه نرم کند، ارتباط گرفتن با قشر کودک و نوجوان و ثبات این ارتباط است؛ لذا ابتدا باید بتوانیم با مخاطب ارتباط برقرار و سپس با جلب اعتماد، این ارتباط را محکم کنیم. سیم ریز در پاسخ به این سؤال که تئاتر کودک و نوجوان تا چه اندازه توانسته است دین خود را در ترویج فرهنگ رضوی ادا کند، افزود: برگزاری جشنواره تئاتر کودک و نوجوان رضوی زمینه را برای تولید آثار قوی در حوزه رضوی فراهم کرد و بسیاری از هنرمندان و نمایشگران ما مشغول کارهایی با موضوع رضوی شدند که پیش از آن این اتفاق رخ نداده بود.
وی با بیان اینکه جشنواره تئاتر کودک و نوجوان رضوی با هدف ترویج مفاهیم اخلاقی و تربیتی برگرفته شده از احادیث رضوی برگزار میشود، افزود: همه آثار باید با موضوعات هشت گانه شامل دوستی، مهربانی، احترام به والدین، نظافت، کمک به دیگران، دوری از حسد، هدیه دادن و راست گویی ساخته و به جشنواره ارسال شوند. این هنرمند تئاتر مشهد یادآور شد: این جشنواره به آثاری اختصاص دارد که مستقیما به زندگی و سیره حضرت امام رضا (ع) پرداخته یا متضمن محتوایی مرتبط با آن باشد که موضوعات آن مشتمل بر تولد، زندگی و شهادت حضرت، سیره، فرهنگ و سبک زندگی رضوی، کرامات رضوی، توسل به حضرت، اصحاب و یاران حضرت و فرهنگ زیارت است.
دبیر جشنواره تئاتر کودک و نوجوان رضوی درباره نحوه ارسال آثار در این دوره از جشنواره بیان کرد: گروههای شرکت کننده در جشنواره به دو شکل زنده یا ارسال فیلم میتوانند کارهای خود را برای داوری به دبیرخانه ارائه کنند.
سیم ریز به جوایز این دوره از جشنواره اشاره و ابراز کرد: جوایز برگزیده در بخشهای نویسندگی، کارگردانی، بازیگری (مرد و زن)، عروسک گردانی شامل تندیس جشنواره، لوح تقدیر و مبلغ ۸۰ میلیون ریال (بخش کودک و نوجوان و نمایش عروسکی) به نفر اول، لوح تقدیر و مبلغ ۶۰ میلیون ریال (بخش کودک و نوجوان و نمایش عروسکی) به نفر دوم و لوح تقدیر و مبلغ ۴۰ میلیون ریال (بخش کودک و نوجوان و نمایش عروسکی) به نفر سوم است.
وی ادامه داد: همچنین تندیس جشنواره، لوح تقدیر و مبلغ ۳۰ میلیون ریال به برگزیدگان بخشهای طراحی صحنه، طراحی پوستر و بروشور، موسیقی، طراحی لباس و ساخت عروسک تعلق میگیرد. جایزه تقدیر هر بخش هم شامل لوح تقدیر و مبلغ ۱۰ میلیون ریال و جایزه دو گروه برگزیده (عروسکی و صحنه ای) شامل تندیس جشنواره، لوح تقدیر و مبلغ ۱۰۰ میلیون ریال است.
شرکت کنندگان برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانند به سایت شمس توس به نشانی shamstoos.ir مراجعه کنند.