مرتضی محمدپور | شهرآرانیوز؛ «پای حرف مردم» را همه با مفهوم «محرومیتزدایی» و «ارتباط بیواسطه مدیران شهری با مردم» میشناسند، اما در رسیدگی به مناطق محروم، همیشه نیاز نیست که از کمربندی مشهد عبور کنید و سری به محلات فراتر از صدمتری بزنید. برگزاری جلسات پای حرف مردم در مساجد بولوار میرزاکوچکخان و اکنون در مسجد چهاردهمعصوم طبرسیجنوبی، سند صادقی از این ادعاست که شاید حتی مناطقی از داخل شهر هم غبار محرومیت بر چهره داشته باشند و بر همین اساس، در ادامه سلسلهدیدارهای بیواسطه مردم مشهد با نمایندگان شورای اسلامی شهر، اینبار نوبت به اهالی منطقه ۳ رسیده بود که برای قانونگذاران شهر از مشکلاتشان بگویند.
رئیس شورای اسلامی شهر مشهد با تأکید بر ضرورت توجه به سیاستهای «شهرداری» بهجای «شهرسازی» گفت: مأموریتهای راهبردی مدیریتشهری طبق قانون مشخص است و فراتر از اینکه یک محله در حاشیه شهر قرار دارد یا داخل شهر است، مدیران شهری مکلف به پاسخگویی به خواستههای مردم هستند. بهگفته حسن موحدیان، شورای ششم ثابت کرده است که تفاوتی میان حاشیه و غیرحاشیه قائل نیست و نشانه بارز این موضوع را هم در خط ۲ قطار شهری میبینیم که یک ایستگاه آن در بولوار پیروزی و ایستگاه دیگر آن در طبرسیشمالی قرار گرفته است.
وی افزود: در این وضعیت، رمز توسعه حاشیه شهر این است که بهموازات توجه به مناطق داخلی، برنامهریزیهای ویژهای برای حاشیه صورت بگیرد و به همین دلیل، ۶۴۰ میلیارد تومان بودجه به ۶۴ محله هدف بازآفرینی اختصاص یافته است تا پروژههای زودبازده با اولویتسنجی مردمی در دستورکار شهرداری قرار بگیرد. آنطور که رئیس شورای اسلامی شهر بیان کرد، تصویب طرحهای تفصیلی شهری، دارای اهمیتی به اندازه بازگشایی پادگان ثامنالائمه است و اگرچه صرف تصویب این طرح شاید محسوس نباشد، بیش از همه، مردم از دستاوردهای آن بهرهمند خواهند شد.
همچنین رئیس کمیسیون عمران، حملونقل و ترافیک شورای اسلامی شهر در پاسخ به دغدغه مردم در زمینه ترافیک و چالش نردههای خط بیآرتی بیان کرد: اگرچه ممکن است خطوط بیآرتی در خیابان طبرسی و حتی امامرضا (ع) برای زائران و مجاوران مشکلآفرین بوده باشد، مدیریتشهری تلاش میکند در جریان بهسازی بافت پیرامون حرم، معضل ترافیک و تردد در این مناطق را بهصورت ریشهای و یکبار برای همیشه حل کند.
ایمان فرهمندی با بیان اینکه تأکید شورای ششم از ابتدا بر این بود که مردم، خود عهدهدار توسعه مناطق محل زندگیشان شوند و براساس پروژههایی که آنها تعریف میکنند، ظرفیتها و امکانات مدیریت شهر هم به آن عرصه سوق داده شود، ابراز امیدواری کرد که بهموازات پروژههای زودبازده، کلانپروژهها هم در امتداد احداث قطارشهری و تعیینتکلیف زمین پادگان لشکر استمرار پیدا کنند. به گفته وی، اختصاص بیش از ۴۳ درصد اعتبارات عمرانی شهرداری به محلات هدف بازآفرینی و حاشیه شهر نشان میدهد که برخلاف محدودیتهای قبل، مدیریتشهری تلاش میکند حتی بیش از ۳۰ درصد بودجه شهر را به یکسوم حاشیهنشین جمعیت مشهد اختصاص دهد.
نایبرئیس کمیسیون اقتصادی و سرمایهگذاری نیز در این نشست تصریح کرد: مدیریتشهری در دوره جدید اراده کرده است همه پروژهها دارای پیوست فرهنگی باشند و شهر امامرضا (ع) جز با فرهنگ زیارت و هویت رضوی شناخته نشود. مجید دبیریان در پاسخ به گلایه چند تن از اهالی با محوریت ساختوسازهای غیرمجاز در محله طلاب، ابراز امیدواری کرد که تصویب طرح تفصیلی پس از پانزده سال معطلی و بلاتکلیفی، گام مؤثر و بلندی باشد که به تخلفات ساختمانی بهصورت ریشهای و مبنایی رسیدگی کند؛ زیرا طرح تفصیلی در عمل به معنی یک سند بالادستی است که بیتوجه به سلیقههای فردی، قانون را اجرا میکند و در حوزه ساختوسازهای غیرمجاز؛ دامنه نظارت شهرداریهای مناطق بر وظایف کارفرما و پیمانکار را، تا حد زیادی گسترش میدهد.