صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

فرماندار مشهد: سرانه آموزشی در حاشیه شهر مشهد از استاندارد کشوری و استانی بسیار پایین‌تر است

  • کد خبر: ۱۵۲۷۶۰
  • ۱۰ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۰:۱۶
فرماندار مشهد گفت: سرانه آموزشی در حاشیه شهر مشهد از استاندارد کشوری و استانی بسیار پایین‌تر است و در حوزه آب‌ نیز در حاشیه شهر بحران داریم.

به گزارش شهرآرانیوز، محسن داوری، فرماندار مشهد، در اولین نشست انتقال تجارب بازآفرینی ‌کلانشهرهای کشور و نشست‌ کمیته‌ بافت فرسوده شهرداری‌های کلانشهرهای ایران که امروز در تالار شهر مشهد برگزار شد، اظهار کرد: حاشیه شهر‌ احتمال دارد در هر شهری اتفاق بیفتد و حاشیه‌نشینی امر مطلوبی نیست. حاشیه شهر مشهد نگاه همه را ‌در کشور به خودش معطوف کرده است. بالاترین مقام کشور نیز نسبت به آن دغدغه دارند. با اینکه اقدامات خوبی هم در این حوزه صورت گرفته،‌ هنوز مسئله اول استان و کشور است. 

وی ادامه داد: بنای ما بر‌ این بود که با حمایت وزارت کشور و استانداری خراسان رضوی تحولی در حاشیه شهر ایجاد کنیم‌ که تا پایان دولت سیزدهم بگوییم موضوعیت آن از اولویت خارج شده است. در همین راستا طرح تحول حاشیه شهر تهیه و تصویب شد. 

به گفته وی، اولین دستور‌کار این بود که باید سه کار‌ ویژه انجام می‌شد، ابتدا باید حاشیه شهر را تثبیت می‌کردیم. این اقدام بزرگ صورت گرفت و در اقدامی جهادی موضوع طرح تفصیلی مشهد تصویب و ابلاغ شد. 
فرماندار مشهد خاطرنشان کرد: ۱۲۸ روستا در حاشیه مشهد قرار دارد که باید این‌ روستاها باید تعیین ‌تکلیف می‌شد. ساخت‌وساز غیر‌مجاز بسیاری در این روستا‌ها وجود داشت که طرح هادی این روستا‌ها انجام شد. وقتی مرز روستا با حریم مشخص شود، دیگر اجازه نخواهیم داد حاشیه شهر بیشتر شود. بعد از تثبیت سامان‌دهی را انجام دادیم. ساخت‌و‌ساز‌های غیر‌مجاز باید سامان‌دهی می‌شد.

به گفته داوری، به روایت‌های متفاوتی، اتباع خارجی در حاشیه شهر مشهد جمعیت زیادی دارند. یک میلیون نفر اتباع خارجی وجود دارند. 

وی ادامه داد: توانمند‌سازی نیز یک اقدام مهم دیگر در این مناطق است. برای سامان‌دهی حاشیه، باید زیر‌ساخت‌ها مورد توجه قرار می‌گرفت که در قالب بازسازی شهری اجرا شد. 
فرماندار مشهد در ادامه بیان کرد: ۲۰۴ پروژه در چهار محور برای حاشیه مشهد تعریف شد. ۷۰ پروژه توسط ستاد بازآفرینی تعریف شده که ۲۳‌درصد آن انجام شده است. ۵۱ پروژه برای دستگاه‌های اجرایی است که ۱۷‌درصدش اجرایی شده و شهرداری مشهد نیز ۶۹ پروژه در دستور‌کار دارد که ۵۳‌درصد آن اجرایی شده است و نهاد‌های مردمی و عمومی ۱۴ پروژه در دستور‌کار دارند. 
به گفته داوری‌، دستگاه‌های اجرایی امکان اجرای همه پروژه‌ها را ندارند. حدود سه ماه است با خیران در کشور وارد مذاکره شده‌ایم. 
  

 
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.