صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

برقراری تماس‌ها بین مصر و ایران| مقام سابق مصری: ادامه قطع رابطه با ایران به مصلحت نیست

  • کد خبر: ۱۵۴۹۳۸
  • ۲۳ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۳:۲۸
روزنامه سعودی «الشرق الاوسط» به نقل از منابع مصری، جمهوری اسلامی ایران را کشوری بزرگ در منطقه توصیف کرد و نوشت که تماس‌ها بین قاهره و تهران از طریق کانال‌های ویژه ارتباطی برقرار است.

به گزارش شهرآرانیوز، یک منبع مصری آگاه از آخرین تحولات روابط تهران و قاهره در گفتگو با روزنامه الشرق الاوسط بدون ارایه توضیحات بیشتری گفت که کانال‌های تماس برقرار است و متوقف نشده است.

وی تاکید کرد که ایران در سطوح بالا از مصر و رهبری سیاسی آن تقدیر کرده است.

این منبع همچنین خاطرنشان کرد: اظهارنظر در مورد زمان اتخاذ گام‌های سیاسی برای ازسرگیری روابط میان دو کشور و سرعت پاسخ مصر به آنچه ایران مطرح کرده است، دشوار است.

این منبع که روزنامه الشرق الاوسط به نام وی اشاره‌ای نکرد، در عین حال افزود که «به استثنای رابطه تهران با جنبش‌های (حماس) و (جهاد اسلامی فلسطین) و همچنین در نظر گرفتن اصل کلی مصر که مداخله در امور داخلی کشور‌های عربی را رد می‌کند، هیچ نقطه اختلاف عمده‌ای بین دو طرف وجود ندارد.»

از سوی دیگر، «محمد العراب» وزیر خارجه اسبق مصر در گفتگو با الشرق الاوسط تصریح کرد: مشخصه‌های روابط ایران و مصر با دیگر طرف‌ها متفاوت است و این روابط درحال حاضر طبیعی به شمار می‌رود و ما از خیلی وقت پیش کارداری در سطح سفیر در ایران داریم.

برپایه این گزارش، «عبدالله الاشعل» نیز در گفتگو با پایگاه خبری «العربی الجدید»، تامین امنیت آبراهه کانال سوئز و تضمین عبور و مرور امن کشتی‌ها از باب المندب را از جمله نتایج از سرگیری روابط ایران و مصر بر شمرد و افزود: باز شدن در‌های روابط قاهره - تهران، به رونق گردشگری مصر کمک خواهد کرد.

وی توضیح داد: در سایه برقراری این رابطه، ممکن است سالانه بیش از ۱۰ میلیون گردشگر ایرانی که مشتاق زیارت مرقد‌های اهل بیت هستند، به مصر سفر کنند، علاوه بر این، در سایه توسعه روابط اقتصادی دو کشور، امکان رشد مبادلات تجاری فراهم خواهد شد که این به نفع اقتصاد متزلزل مصر است.

دستیار سابق وزیر خارجه مصر اظهار داشت که عادی‌سازی روابط بین مصر و ایران به معنای وارد شدن به بحران با آمریکا یا کشور‌های خلیج فارس و یا پیوستن به بلوک‌بندی منطقه‌ای و بین المللی نیست، بلکه این امر زمینه را برای نقش آفرینی خوب قاهره به همراه تاثیر بسیار تهران در چنین بحران هایی، تسهیل می‌کند.

وی در عین حال از سرگیری روابط دیپلماتیک بین ایران و مصر را با توجه به شرایط سیاسی داخلی و بین المللی در آینده نزدیک را بعید دانست.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.