آیا مدارس مشهد فردا سه شنبه (۴ دی ۱۴۰۳) تعطیل شد؟ یلدای خونین | قتل خاله و شوهرخاله در شب یلدا فوت ۲۴ بیمار در کشور به علت نبودِ داروی هموفیلی ۹۸۵۲ نفر در آزمون وکالت امسال کانون وکلای دادگستری قبول شدند با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، از ابتلا به بیماری‌های ویروسی و تنفسی پیشگیری کنید رئیس کل نظام پرستاری کشور: خدمات پرستاری در منزل تحت پوشش بیمه قرار بگیرد سامانه‌های بیماریابی علیه تب‌دنگی در کرمان فعال است برداشتن تخمدان احتمال آلزایمر را در زنان افزایش می‌دهد تخلف محرز در یکی از مدارس مشهد | نظافت اجباری مدرسه توسط ولی دانش‌آموز تصادف اتوبوس با تانکر حامل سوخت، جان ۹ نفر را در زاهدان گرفت (۳ دی ۱۴۰۳) سقط عمدی جنین سبب نارسایی دهانه رحم می‌شود افزایش تولید شیرخشک رژیمی برای کودکان زیر ۲ سال توصیه‌هایی به بیماران کلیوی ناشی از دیابت پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (دوشنبه، ۳ دی ۱۴۰۳) | صدور هشدار سطح نارنجی آلودگی هوا برای شهر‌های بزرگ و صنعتی مشهد، سکونتگاه یک میلیون و ۳۵۰ هزار حاشیه‌نشین | ۸۵ درصد اراضی بازآفرینی مشهد، موقوفه هستند + فیلم کلاهبرداری با شگرد ارائه تسهیلات | شناسایی ۱۰۰ مال‌باخته تاکنون (۳ دی ۱۴۰۳) آیت‌الله علم‌الهدی: خدمت به مجاوران باید تشکیلاتی و مستمر باشد قتل زن هنرمند توسط راننده‌اش در مشهد مقابل کلانتری + عکس معرفی ۲ ویتامین که به کاهش وزن کمک می‌کنند غذا‌های کنسروی در چه شرایطی کشنده هستند؟ حکم ریاست ۱۸ دانشگاه کشور تأیید شد افزایش ۵۰ درصدی حقوق بازنشستگان کشوری در سال ۱۴۰۴ | نحوه اجرای متناسب‌سازی در سال آینده چگونه است؟ نفوذ سامانه بارشی از غرب کشور از جمعه | آلودگی شدید هوای مشهد و ۹ شهر دیگر (۳ دی ۱۴۰۳) وزارت بهداشت: مردم هنگام آلودگی هوا در فضای باز تردد نکنند یک سرماخوردگی ساده با درمان میلیونی! «جنین» غیر از خدا پناهی ندارد وضعیت ارز دارو در سال ۱۴۰۴ چگونه خواهد بود؟ هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر
سرخط خبرها

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر: افغانستان بزرگ‌ترین تولیدکننده مواد افیونی است

  • کد خبر: ۱۵۴۹۸۰
  • ۲۳ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۶:۵۹
  • ۲
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر: افغانستان بزرگ‌ترین تولیدکننده مواد افیونی است
اسکندر مومنی گفت: طبق گزارش دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد، سطح زیر کشت خشخاش در افغانستان ۳۲ درصد افزایش یافته است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ اسکندر مؤمنی دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر در شصت و ششمین نشست سالانه کمیسیون مواد مخدر که در مقر سازمان ملل متحد در وین برگزار شد، گفت: بر اساس گزارش دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد (UNODC)، سطح زیر کشت خشخاش در افغانستان به‌عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده مواد افیونی به میزان ۳۲ درصد افزایش یافته است.

مومنی گفت از سوی دیگر پیش سازهای شیمیایی به یک تجارت دو سویه تبدیل شده است، به طوری که این مواد به صورت فزاینده‌ای از کشورهای صنعتی به افغانستان که هیچ مصرف قانونی ندارد، قاچاق و صرفاً در تولید هروئین، مرفین و متام فتامین به کار گرفته می‌شود.این یک تهدید جدی برای جامعه بین‌المللی است که ابتدا کشورهای منطقه و به‌خصوص کشورهای همجوار را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

جمهوری اسلامی ایران در خط مقدم مبارزه جهانی با مواد مخدر و جرایم مرتبط با آن است

وی بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران، در خط مقدم این مبارزه جهانی، با هجمه بزرگ قاچاق مواد مخدر و جرایم مرتبط با آن از قبیل شرارت، تروریسم، قاچاق انسان، آدم ربایی، سیل عظیم مهاجران غیرقانونی و تحرکات مسلحانه از منشأ افغانستان روبرو می‌باشد که خسارات مالی و انسانی فراوانی را به ایران تحمیل می‌کند. در این رابطه، میلیاردها دلار که می‌توانست برای برنامه‌های توسعه پایدار کشور هزینه شود، در مبارزه با معضل جهانی مواد مخدر مصرف می‌شود.

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: در همین رابطه، جمهوری اسلامی ایران در سال ۲۰۲۲، موفق شد حدود ۷۱۶ تن از انواع مواد مخدر و روان‌گردان، شامل ۵۴۰ تن تریاک، ۷۶ تن حشیش، ۳۰ تن هروئین و مرفین و ۳۰ تن متامفتامین (شیشه) کشف کند. این دستاورد با شهادت تعدادی از نیروهای فداکار پلیس مبارزه با مواد مخدر حاصل شده است.

مؤمنی گفت: در راستای پیشبرد راهبرد متوازن از سوی جمهوری اسلامی ایران در سال ۲۰۲۲، نرخ ابتلای مصرف‌کنندگان مواد به بیماری‌های واگیر همچون اچ آی وی (ایدز) و هپاتیت، کاهش یافته و نرخ شیوع مصرف در بخش‌های مختلف کشور ثابت و یا روند نزولی را نشان می‌دهد.همچنین مصرف‌کنندگان مواد در سراسر کشور به شیوه‌های مختلف درمانی دسترسی دارند. لازم به توضیح است که نزدیک به ۹۰ درصد برنامه‌های کاهش آسیب توسط سمن‌ها، انجام می‌شود.

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر اظهار کرد: یکی دیگر از اقدامات بدیع و نوآورانه جمهوری اسلامی ایران، حمایت و بسترسازی جهت مشارکت خیرین و فعالین اجتماعی در کاهش آسیب‌های ناشی از اعتیاد و درمان و توانمندسازی معتادان بوده است که منجر به تأسیس تشکلی با عنوان مجمع خیرین یاریگران زندگی در سال جاری شد، همچنین یکی از طرح‌های مستمر و سالانه جمهوری اسلامی ایران در راستای حمایت از اشتغال آسیب دیدگان اعتیاد، اجرای طرح پایدارسازی شغلی و تأمین بخشی از هزینه بیمه سهم کارفرما است.

جامعه جهانی از جمهوری اسلامی حمایت کند 

مؤمنی با اشاره به مواضع جمهوری اسلامی ایران در این نشست گفت: معتقدیم که اسناد و کنوانسیون‌های بین‌المللی مواد مخدر طراحی شده‌اند تا پاسخگوی چالش‌ها و مسائل بین‌المللی در حوزه مواد مخدر باشند و هر گونه تفسیر با هدف قانونی سازی یا جرم‌زدایی از تجارت غیرقانونی مواد مخدر تهدیدی جدی برای امنیت کشورها به شمار می‌رود؛ لذا جمهوری اسلامی ایران با جدیت از جایگاه و نقش اثرگذار کمیسیون مواد مخدر به‌عنوان نهاد اصلی سیاست‌گذاری سازمان ملل متحد در عرصه کنترل مواد مخدر و نیز نقش INCB در تسهیل دسترسی قانونی به نیازهای علمی و پزشکی و مقابله با انحراف پیش سازها و مواد شیمیایی، حمایت می‌کند.

وی افزود: با توجه به اهمیت مبارزه با معضل جهانی مواد مخدر و ضرورت ارائه کمک‌ها به کشورهای همسایه افغانستان و کشورهای متأثر از مواد مخدر براساس قطعنامه‌های این کمیسیون، جای آن دارد تا اعضای جامعه بین‌المللی و نیز ارگان‌های ذی‌ربط سازمان ملل متحد، نسبت به ارائه کمک‌ها به این دسته از کشورها توجه لازم را به عمل آورند.

مؤمنی در خاتمه تأکید کرد که به رغم اقدامات چشم‌گیر و دستاوردهای موفق که شرح آن داده شد، مشارکت لازم از سوی جامعه جهانی در فعالیت‌ها و اقدامات ایران در این عرصه به عمل نیامده و در کمال تأسف، این همکاری‌ها به دلیل برخوردهای گزینشی و سیاسی و نیز تحریم‌های ظالمانه و یک جانبه برخی کشورها، با موانع و چالش‌های متعددی روبرو بوده است؛ لذا بار دیگر جای آن دارد تا با تأکید بر عزم و اراده راسخ جمهوری اسلامی ایران بر ادامه رسالت و مأموریت بشردوستانه خود در این مسیر، از جامعه بین‌المللی بخواهم تا به‌طور مؤثر از برنامه مشارکت کشوری فی‌مابین ایران و UNODC برای سال‌های ۲۰۲۶- ۲۰۲۳ حمایت شود.

منبع: باشگاه خبرنگاران

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۰۲ - ۱۴۰۱/۱۲/۲۳
0
0
عیان میبینم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۰۳ - ۱۴۰۱/۱۲/۲۳
0
0
شاهرگ حیاتی افغانستان مواد مخدر است
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->