علیرضا ظهیری | شهرآرانیوز؛ چند سالی است که سازمان عمران شهرداری مشهد بهعنوان بازوی فعالیت عمرانی مدیریتشهری، پروژههای درخورتوجهی را در شهر اجرا میکند. این موضوع سبب شده است نگاه مدیران شهری و شهرداران مناطق در اجرای پروژههای عمرانی به توان داخلی مدیریتشهری باشد، از همینرو سازمان عمران شهرداری با تقویت و بهروزرسانی بخش ماشینآلات عمرانی خود و ازطرفی افزایش توان تولیدات موردنیاز خویش با راهاندازی هفده کارگاه عمرانی در سال گذشته، آماده اجرای پروژههای مختلف در سال پیشرو شد.
در همین زمینه مدیرعامل سازمان عمران شهرداری مشهد با بیان اینکه در سال ۱۴۰۱ سازمان عمران شهرداری مشهد ۷۵ پروژه عمرانی را در دست اجرا داشت، اظهار کرد: تا پایان فروردین، ۵۰ درصد پروژههای مربوطبه سال ۱۴۰۱ براساس برنامه زمانبندی به پایان میرسد و ۵۰ درصد دیگر، پروژههای دارای زمانبندیِ بیشتر مانند پروژه پل شهیدمیرزایی یا پارک خورشید است که عملیات اجرایی آنها طبق برنامه ادامه دارد.
علیرضا صفیپور با بیان اینکه بهمنظور ارتقای اقدامات بخش عمران شهرداری در سال ۱۴۰۱ آسیبشناسی کردیم و در این زمینه به قوتها و ضعفهایی رسیدیم، گفت: سال گذشته اجرای پروژههای مختلف عمرانی ازسوی شهرداری مرکز و شهرداریهای مناطق بهسمت سازمان عمران شهرداری افزایش یافت و احتمالا این روند امسال نیز ادامه یابد و بهصورت طبیعی وقتی که کار برای بخش عمرانی بیشتر شود، باید امکاناتمان را ارتقا دهیم تا بتوانیم پاسخگو باشیم. وی افزود: در این راستا سال گذشته ضعفهایی را هم شناسایی کردیم که مهمترین آنها مربوط به ماشینآلات عمرانی و تولیدات این سازمان بود.
صفیپور ادامه داد: در بخش ماشینآلات، سن ناوگان متوسط رو به بالا بود و در بخش تولیدات نیز وابسته به بیرون بودیم؛ بهعنوان نمونه برای تهیه شن یا بتن باید این تولیدات را از بخش خصوصی تهیه میکردیم که تهیه این محصولات، نیاز به مناقصه دارد و فرایند اجرای یک پروژه را طولانی میکند.
وی با بیان اینکه خوشبختانه برای رفع این دو ضعف با اتکا به توان داخلی و با حمایت شورای اسلامی شهر مشهد، معاونت عمران، حملونقل و ترافیک شهرداری مشهد و با مساعدت حوزههای مالی شهرداری در سال گذشته گامهای مثبتی برداشته شد، تصریح کرد: در راستای رفع مشکلات مربوط به ماشینآلات در سال گذشته، نزدیک به ۱۵۰ میلیارد تومان ماشینآلات مربوط به راهسازی را که در چرخه فعالیت کمبود داشتیم، تهیه کردیم و درعینحال هفتاد دستگاه ماشینآلات عمرانی مستهلکشده با تکیه بر توان داخلی شهرداری، بازسازی شدهاند و اکنون به چرخه فعالیت بازگشتهاند.
مدیرعامل سازمان عمران شهرداری مشهد تأکید کرد: با این اقدام در بدنه مدیریتشهری بهنوعی تحریمها هم دور زده شده است؛ چون برخی دستگاههای ما مانند دستگاه خطکشی، دستگاه درزگیری آسفالت و دستگاه تولید قیر امولسیون، خارجی است و با اتکا به توان داخلی سازمان عمران و بهرهگیری از توان شرکتهای زیرمجموعه شهرداری و بخش خصوصی بهروزرسانی شدهاند. اکنون در بخش عمرانی شهرداری مشهد، دستگاه خراب نداریم و میتوانیم ادعا کنیم که مدیریتشهری مشهد در حوزه تعمیر و نگهداری دستگاههای عمرانی به خودکفایی رسیده است؛ هرچند باتوجهبه حجم کار، نیازمند اضافه شدن دستگاههای دیگر هستیم.
صفیپور در ادامه، به موضوع تولیدات عمرانی اشاره کرد و گفت: در موضوع تولیدات عمرانی، شهرداری وابسته بود که سال گذشته توانستیم هفده کارگاه زودبازده مربوط به تولیدات عمرانی شهرداری را نیز با تکیه به نیروهای مدیریتشهری راهاندازی کنیم.
وی در ادامه به معرفی چند کارگاه راهاندازیشده عمرانی پرداخت و گفت: کارگاه تولید فنس، کارگاه بتن با توان تولید ۲۴ مدل قطعه بتنی مانند جدول، کفپوش، دیوار بتنی و نیوجرسی و کارگاه رنگپاشی کوره راهاندازی شده است که باتوجهبه راهاندازی کارگاه رنگپاشی کوره، به همه مناطق اعلام کردیم رنگآمیزیهای مربوطبه مبلمان شهری را با ضمانت دهساله میتوانیم برعهده گیریم.
صفیپور با بیان اینکه در تولیدات مربوط به مصالح شکسته وابستگی داشتیم، تصریح کرد: در این راستا، کارگاه این بخش را نیز بازسازی کردیم و اکنون ۹۹ درصد مصالح سنگی موردنیاز شهرداری از لحاظ حجمی در شهرداری مشهد تولید میشود و فقط ماسه شسته را بهدلیل کمبود آب از بیرون تهیه میکنیم.