کاهش آلودگی هوای مشهد امروز (۱۷ اسفند ۱۴۰۳) احتیاط! مشغول شهرتکانی هستیم روایت دکتر محمدابراهیم باستانی‌پاریزی از مشهد سال ۱۳۴۹ | مشهد شهر درخت‌هاست سردرگمی مراجعان در پیداکردن محل دفن اموات در آرامستان بهشت رضا (ع) تمرکز بودجه‌ ۱۴۰۴ مشهد بر توسعه پایدار و عدالت‌محوری تولید بیش از ۲۲۰ هزار تن آسفالت طی ۱۱ ماه | پخش بیش از یک میلیون و ۸۰۰ هزار مترمربع آسفالت از ابتدای سال ۱۴۰۳ رئیس شورای اسلامی شهر مشهد خبر داد: اضافه‌شدن ۲۱۹ المان جدید استقبال از بهار ۱۴۰۴ در حوزه فرهنگی رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر مشهد: المان‌های استقبال از بهار ۱۴۰۴ هویت رضوی و فرهنگ ایثار و شهادت را به نمایش می‌گذارند شرح آخرین وضعیت راه‌اندازی فاز یک خط ۳ متروی مشهد از زبان مدیرعامل مدیرعامل سازمان مپ شهرداری مشهد: بازیافت، راهکار رفع ناترازی انرژی است رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: ۴ ایستگاه میانی خط سه مترو تا پایان سال ۱۴۰۴ در مدار قرار خواهد گرفت مشهد مقدس، رکورددار گل‌کاری بهاری در کشور رئیس کمیسیون عمران، حمل‌ونقل و ترافیک شورای اسلامی شهر مشهد: ۲۵ اسفندماه تست اولیه فاز یک خط سه مترو مشهد انجام خواهد شد ثبت یک روز آلوده دیگر در کلانشهر مشهد (۱۶ اسفند ۱۴۰۳) فراخوان مرکز نوآوری پارک دانش شهرداری مشهد اعلام شد+جزئیات ثبت نام مشهد باید سبز بماند | ضرورت حفظ و توسعه فضای سبز در شهر و چالش‌ها و راهکارهایش هوای مشهد در وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس (چهارشنبه، ۱۵ اسفند ۱۴۰۳) | اواسط روز و بعدازظهر از غلظت آلاینده‌ها کاسته می‌شود آتش سوزی کارخانه قند آبکوه مشهد در ۷۸ سال پیش | بوی قند سوخته شهر را فراگرفت ایجاد بیش از ۳۰۰۰ جای‌پارک موقت نوروزی توسط شهرداری مشهد با همکاری ادارات دولتی
سرخط خبرها

خودکفایی مشهد در تولید آسفالت

  • کد خبر: ۱۵۹۰۴۸
  • ۲۷ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۶:۴۰
خودکفایی مشهد در تولید آسفالت
با راه اندازی کارخانه تولید قیر توسط مدیریت شهری، تمام معابر شهر امسال لکه‌گیری می‌شود.

علیرضا ظهیری | شهرآرانیوز؛ یکی از وظایف اصلی شهرداری، آسفالت معابر مختلف شهری و نگهداری از آن است، از همین‌رو شهرداری مشهد به‌عنوان متولی اجرای عملیات آسفالت در دومین کلان‌شهر کشور، وظیفه‌ای سنگین بر دوش خود دارد، با این حال مشکلاتی که در سال‌های گذشته برای تأمین قیر وجود داشته، سبب شده است میزان تولید و پخش آسفالت ازسوی مدیریت‌شهری، کمتر از حد انتظار باشد. در همین راستا حوزه عمران شهرداری مشهد با بهره‌گیری از توان داخلی و تولید چشمگیر مصالح موردنیاز تولید آسفالت، درصدد است با ایجاد کارخانه تولید قیر این مشکل چندین‌ساله را رفع کند تا بتواند در امر تولید و پخش آسفالت به خودکفایی کامل دست یابد.

بهره‌گیری از فناوری جدید در تولید آسفالت

در همین زمینه مدیرعامل سازمان عمران شهرداری مشهد در گفتگو با شهرآرا، با اشاره به اهمیت تولید و نگهداری آسفالت در شهر‌ها گفت: آسفالت تولیدشده دارای عمری طولانی است. اما هرقدر هم آسفالت باکیفیتی تولید شود، اگر زیرسازی خراب باشد یا در زمان استفاده از آن به‌خوبی نگهداری نشود، عمر مفید آسفالت کاهش پیدا می‌کند.

علیرضا صفی‌پور با تأکید بر اینکه در سال ۱۴۰۱ مدیریت‌شهری مشهد گام‌های خوبی در زمینه آسفالت برداشته است، تصریح کرد: اکنون شهرداری مشهد در حوزه عمران با بهره‌گیری از فناوری‌های جدید در موضوع آسفالت و تولید دستگاه‌های تازه وارد فرایندی جدید و مدرن شده است. وی افزود: در حوزه مربوط به زیرسازی آسفالت با بهره‌گیری از فناوری‌های جدید و استفاده از دستگاه‌های نو مانند دستگاه تثبیت بستر و استفاده از غلتک‌های خاص، درصدد استفاده از جدیدترین روش‌های تولید و پخش آسفالت در شهر هستیم.

وابستگی شهرداری در تولید آسفالت

صفی‌پور با بیان اینکه اکنون شهرداری مشهد بیش از یک‌میلیون‌و ۵۰۰ هزار تن مصالح آماده برای تولید آسفالت دارد، ادامه داد: تبدیل شدن این مصالح به آسفالت، نیازمند داشتن قیر است که ما در این زمینه وابسته هستیم و به‌دلیل این وابستگی، سال گذشته در حوزه آسفالت، عملکرد ما تولید ۱۰۲ هزار تن از این محصول بوده است.

ساخت کارخانه تولید قیر در مشهد

وی تأکید کرد: البته با حمایت‌های شورای اسلامی شهر مشهد و شهرداری، درصدد هستیم در سال ۱۴۰۲ کارخانه تولید قیر شهرداری مشهد را راه‌اندازی کنیم و در سال جاری باتوجه‌به بازسازی و به‌روزرسانی دستگاه‌های تولید آسفالت و ورود دستگاه‌های جدید، آسفالت با ضخامت کم و مقاومت زیاد در مشهد تولید می‌شود.

تولید قیر سازگار با محیط‌زیست

مدیرعامل سازمان عمران شهرداری مشهد با اشاره به اینکه اکنون آسفالت مورداستفاده، آسفالتی از نوع هفت سانتی‌متری است، اظهار کرد: در فرایند جدید تولید آسفالت، آسفالت سه سانتی‌متری با همان مقاومت آسفالت هفت سانتی‌متری تولید و پخش می‌شود. وی با بیان اینکه تولید آسفالت جدید مستلزم تولید آسفالت امولسیون است، اضافه کرد: وقتی قیر روی سطح زیرسازی به‌عنوان چسب پخش می‌شود، با حلال‌های نفتی و چسب ترکیب می‌شود و باید صبر کرد تا حلال نفتی تبخیر شود و چسب باقی بماند که این فرایند با محیط‌زیست سازگار نیست، اما در روش جدیدی که قرار است ما از آن بهره ببریم، قیر امولسیون که ترکیبی از قیر و آب است، با محیط‌زیست سازگاری دارد و به‌نوعی قیر سبز در جریان اجرای آسفالت استفاده می‌شود.

صفی‌پور تولید این‌گونه قیر را نیازمند فناوری خاص خود مانند داشتن دستگاه سانتریفوژ دانست و تصریح کرد: کشورمان در واردات این دستگاه، تحریم است، اما خوشبختانه این دستگاه در کشور تولید می‌شود و درحالی‌که در دیگر مناطق کشور قیر امولسیون با دستگاه‌های غیرایرانی تولید می‌شد، در مشهد برای اولین‌بار در کشور این مدل قیر با فرایندی صددرصد ایرانی تولید خواهد شد و در سال ۱۴۰۲ قیر موافق با محیط‌زیست و البته با مقاومت فراوان براساس آخرین فناوری‌های جهانی تولید می‌شود.

افزایش توان تولید آسفالت به‌۱۵ میلیون مترمربع

وی در ادامه گفت: باتوجه‌به اینکه درحال‌حاضر یک‌میلیون‌و ۵۰۰ هزار تن مصالح تولید آسفالت در شهرداری مشهد وجود دارد، در پایان سال ۱۴۰۱ مدیریت‌شهری مشهد توان اجرای حدود ۱۰ میلیون‌و ۵۰۰ هزار مترمربع از این ماده را داشته است که این عدد تا پایان شهریور امسال به حدود ۱۵ میلیون مترمربع اجرای عملیات آسفالت خواهد رسید، اما اجرایی شدن این حجم از کار، نیازمند تأمین قیر است.

اتمام عملیات لکه‌گیری همه معابر شهر تا پایان شهریور

مدیرعامل سازمان عمران شهرداری مشهد تأکید کرد: البته با بهره‌گیری از فناوری‌های جدید و دستگاه‌های به‌روزشده، عملیات نگهداری آسفالت معابر شهری با اولویت‌بندی مبادی ورودی شهرمان از اسفند سال گذشته آغاز شد که در این راستا لکه‌گیری آسفالت معابری مانند بزرگراه کلانتری و امام‌علی (ع) به اتمام رسیده است و عملیات لکه‌گیری خیابان‌های عریض مانند بولوار وکیل‌آباد درحال اجراست تا پس از این مرحله، وارد عملیات لکه‌گیری خیابان‌های با عرض کمتر شویم و تا پایان شهریور امسال، عملیات لکه‌گیری معابر شهری به پایان خواهد رسید.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->