۱۳ بهمن ماه روز جهانی تالابها نام گذاری شده است و با توجه به اینکه وجود این پدیدههای طبیعی نقش بسزایی در اکوسیستم دارد، حفظ، نگهداری و احیای آن هم باید به درستی انجام شود.
به گزارش شهرآرانیوز، استان خراسان رضوی جزو مناطق نسبتا خشک کشور محسوب میشود و خشک سالی سبب کاهش ذخایر آبی شده است، اما همچنان تالابهای فعال دارد که براساس اعلام اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی، ۵۱ منطقه مستعد تالاب و میکروتالاب در استان شناسایی شده است.
مدیرکل حفـاظت محــیط زیست خراسان رضوی نیز با بیان اینکه در استان ۸ تالاب در فهرست مناطق تحت مدیریت محیط زیست است و ۹ منطقه دیگر به عنوان تالاب معرفی شده است، اظهار کرد: رودخانههای حفاظت شده تجن و کشف رود، اثر طبیعی ملی دریاچه بزنگان، بخشی از کال مژن آباد واقع در منطقه حفاظت شده سیرخون، بخشی از رودخانه کال شور سبزوار واقع در پناهگاه حیات وحش شیراحمد، دریاچه چشمه سبز گلمکان واقع در منطقه حفاظت شده بینالود، رودخانه شمخال واقع در منطقه حفاظت شده در بادام و کال شور گناباد واقع در مناطق شکار ممنوع نوبهار و سه کوهک از تالابهای مهم استان به شمار میرود.
به گزارش روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان، تورج همتی افزود: رودخانههای هریرود، زنگلانلو، اترک، لائین، ایده لیک و کالهای مژن آباد، کال شور سبزوار، گناباد و چشمه سبز گلمکان نیز مناطق مستعد برای معرفی به عنوان تالاب هستند.
وی گفت: همچنین بر اساس تعریف کنوانسیون رامسر از تالابهای طبیعی و مصنوعی، ۵۱ منطقه در استان قابلیت معرفی به عنوان تالاب و میکروتالاب را دارند که از آن جمله میتوان به پیت لندها، سدها، آب بندانها و... اشاره کرد.
همتی ادامه داد: در موضوع مدیریت تالابها فاکتورهای مختلفی اثرگذار هستند. یکی از مهمترین آنها تغییرات اقلیمی است و مهمترین تالاب استان، اثر طبیعی ملی دریاچه بزنگان که همچون نگین سبزی در طبیعت استان است، به شدت تحتتأثیر تغییرات اقلیمی است.