نشان «مشهد الرضا(ع)»؛ معرف جایگاه مشهد بعنوان پایتخت معنوی ایران دکتر علم‌الهدی در مراسم نشان مشهدالرضا(ع): تربیت سیاسی در جمهوری اسلامی از گهواره شروع می‌شود| شهید رئیسی خود را گزینه بدیل قدرت نمی دانست + فیلم اهدای نشان ویژه مشهدالرضا(ع) به رئیس جمهور شهید | دکتر علم الهدی دیپلم افتخار گرفت + فیلم شهردار مشهد در مراسم نشان مشهد‌الرضا(ع): روز مشهد، روز گمشده این شهر بود ناصحی در مراسم نشان مشهدالرضا(ع): می‌توان مشهد را به الگویی جهانی در مدیریت شهری بر پایه ارزش‌های معنوی تبدیل کرد نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: لزوم بازآفرینی هویت مشهد در ابعاد مختلف شهر پژمان‌فر: مشهد، مرکز ایران اسلامی است نشان مشهد، نشان امام‌رضا(ع) است تأکید فرماندار مشهد مقدس بر تعاملات بین‌بخشی منظم و منطقی بین فرمانداری و شهرداری این قونیه، بی‌شمس نمی‌شود احتمال بارش شدید فلافل و خاطره‌های غصه‌دار هجرتی که ۳۰‌سال از آن می‌گذرد من بچه‌ میلانم رویداد نشان مشهدالرضا(ع) نیازمند اقدامات زیربنایی است نشان مشهدالرضا(ع)، زمینه‌ساز توسعه پایدار مشهد در سطح بین‌المللی نشان مشهدالرضا (ع) ابزاری برای تقویت هویت و احساس تعلق شهروندان به این شهر است رئیس اداره امور اجرایی دبیرخانه شهر هوشمند: دستاورد‌های مشهد مدیون اقدامات تاثیرگذار مفاخر شهر است معاون دادستان مرکز استان خراسان رضوی: نشان مشهدالرضا(ع) یکی از مصادیق مهم رشد و توسعه شهری است نشان مشهدالرضا(ع) شکاف بین‌نسلی را برطرف می‌کند کاهش زمان صدور مجوز‌های پروانه ساختمانی در مشهد، به ۵۹ روز دعوت شهردار مشهد مقدس از عموم شهروندان مشهدی برای ایده‌پردازی مشهد آینده
سرخط خبرها

ماجرای چراغ سبز محیط زیست به شکارچیان!

  • کد خبر: ۱۷۳۷۶
  • ۲۱ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۸:۲۷
ماجرای چراغ سبز محیط زیست به شکارچیان!
فعالان محیط زیست در حالی از فروش مجوز شکار از سوی سازمان محیط‌زیست انتقاد می‌کنند که این سازمان از لغو مجوزها خبر داده‌است
علیرضا ظهیری - یکی از موضوعاتی که همیشه صدای دوستداران محیط‌زیست و حیات‌وحش را درآورده و موج نارضایتی این فعالان زیست‌محیطی را به دنبال داشته، صدور مجوز شکار در زیستگاه‌های حیوانات است. به‌تازگی هم برخی از این فعالان اعلام کرده‌اند به دلیل کسری بودجه و نبود پول پوتین یا سوخت تجهیزات محیط بانان، اداره‌کل محیط‌زیست به صدور مجوز شکار با ارقامی همچون ۲۰۰ میلیون تومان برای گردشگران خارجی اقدام می‌کند.
مسئولان محیط‌زیست درباره این مسئله موضع‌گرفته‌اند و اعلام کرده‌اند صدور مجوز شکار در نقاطی است که سرریز گونه حیوانی وجود دارد و این مجوز‌ها با محدودیت‌های فراوان صادر می‌شود، اما فعالان محیط‌زیست این اظهارنظر‌ها را قبول ندارند و همچنان روی موضع خود پافشاری می‌کنند و معتقدند نباید برای شادی عده‌ای، اکوسیستم را به‌هم ریخت.
زینب بابایی یکی از فعالان محیط‌زیست و دوستدار حیات‌وحش است. او در گفتگو با شهرآرا با بیان اینکه به‌تازگی شاهد هستیم در برخی مناطق کشور ازجمله خراسان‌رضوی مجوز شکار آهو، قوچ و کل برای شکارچیان ایرانی و خارجی صادر شده است، اظهار کرد: بر اساس اطلاعاتی که به دست ما رسیده است، برای هر حیوانی که شکار می‌شود، شکارچیان مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان به محیط‌زیست پرداخت می‌کنند.
بابایی با بیان اینکه طبق صحبتی که با مسئولان محیط‌زیست داشته‌ایم، آن‌ها اعلام کرده‌اند به دلیل کسری بودجه در مناطقی که سرریز گونه‌های حیوانی داشته‌ایم، مجوز صادر کرده‌ایم، ادامه داد: مسئولان محیط‌زیست استان مجوز شکار را با اعمال محدودیت‌هایی صادر می‌کنند، اما این توجیهات که حیوان باید بالای ۹ سال سن داشته باشد و... قانع‌کننده نیست.

طبیعت ایران ظرفیت شکار ندارد

وی با تأکید بر اینکه بر اساس اظهارنظر برخی کارشناسان، طبیعت ایران دیگر ظرفیت شکار ندارد، بیان کرد: به‌طور قطع سازمان محیط‌زیست می‌تواند به‌جای صدور مجوز برای تأمین کسری بودجه خود راه‌های دیگری مانند جذب گردشگر برای تماشای این حیوانات را امتحان کند.
این فعال محیط‌زیست ادامه داد: سؤال ما از سازمان محیط‌زیست این است که چرا برای تفریح عده‌ای باید حیوانات کشته شوند؟ وی با بیان اینکه آمار‌های محیط‌زیست را مبنی بر وجود سرریز حیوان در برخی جنگل‌ها قبول نداریم، افزود: به‌طور قطع حیوانی که ۹ سال از سنش گذشته، غذای دیگر حیوانات نظیر ببر، گرگ یا کفتار است و با شکار این حیوانات اکوسیستم به‌هم خواهد ریخت.

صدور مجوز قانونی است
با این حال رئیس اداره نظارت بر امور حیات‌وحش اداره‌کل حفاظت محیط‌زیست خراسان‌رضوی درباره چگونگی صدور مجوز شکار، گفت: اداره‌کل محیط‌زیست خود برای صدور مجوز شکار اقدامی نمی‌کند، بلکه این مجوز به‌صورت کلی از سوی سازمان محیط‌زیست صادر می‌شود.
بتول عابدی افزود: صدور مجوز به استناد ماده ۶ قانون شکار و صید با عنوان ماده ۸ قانون حفاظت و بهسازی محیط‌زیست است و مجوز شکار بر اساس سرشماری و ظرفیت زیستگاه برای شکار قوچ، کل، آهو و گراز صادر می‌شود. البته حیوانی که شکار می‌شود، باید نر باشد و حداقل ۹ سال سن داشته باشد. وی با اشاره به انتشار فیلم‌هایی در فضای مجازی، گفت: وجود چنین اتفاقاتی را که در فضای مجازی منتشر می‌شود تکذیب می‌کنم، زیرا به هیچ عنوان حق تصویربرداری در زمان شکار وجود ندارد.
عابدی تأکید کرد: انجام شکار روندی قانونی دارد و شکارچی باید در زمان مشخص، تعداد گلوله مشخص و حیوانی که سنش برابر مجوز مشخص است، همراه با محیط‌بان به شکار اقدام کند.
وی درباره چگونگی تشخیص سن یک حیوان در زمان شکار نیز گفت: سن حیوان از روی شاخ‌هایش و گره‌هایی که در آن ایجاد شده است، مشخص می‌شود و محیط‌بانان با دوربین‌های حرفه‌ای که در دست دارند، می‌توانند سن حیوان را تشخیص دهند.
عابدی درباره تعداد مجوز‌های شکار صادرشده امسال در استان هم اظهار کرد: امسال و پس از اجازه صدور مجوز، تاکنون ۲ مجوز شکار، یکی برای یک ایرانی و دیگری برای یک گردشگر خارجی، صادر شده است.
وی در پاسخ به اینکه برخی کارشناسان معتقدند زیستگاه‌های خراسان‌رضوی ظرفیت شکار ندارد، بیان کرد: این حرف مبنای علمی ندارد. محیط‌بانان، کارشناسان و تمامی کارکنان اداره‌کل محیط‌زیست با چنگ و دندان از محیط‌زیست محافظت می‌کنند و اگر ظرفیت نداشته باشد، چنین مجوزی صادر نخواهد شد.
در زیستگاهی که جمعیت درخور توجهی از گونه‌های حیوانی وجود دارد، حذف یک یا ۲ حیوان که سنشان هم زیاد است، اکوسیستم را به‌هم نخواهد ریخت و این حرف‌ها در راستای تحت‌تأثیر قرار دادن عواطف عمومی زده می‌شود.
برخی از فعالان محیط‌زیست اعلام کرده‌اند که برای یک شکار رقمی بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیون تومان دریافت می‌شود که عابدی در این‌باره گفت: قیمت پایه برای جبران خسارت حیوان در نظر گرفته شده است، اما این مبالغ را صندوق ملی محیط‌زیست دریافت می‌کند و پس از کسر مبلغ ناچیزی تمامی این مبالغ به همان منطقه شکار واصل می‌شود تا خرج بهبود وضعیت ناوگان و تجهیزات انفرادی محیط‌بانان و صرف جوامع محلی شود. او دریافت مبلغ بالای ۲۰۰ میلیون تومان را نه تأیید و نه رد کرد.

هیچ مجوزی صادر نشده است
 
اظهارات عابدی در حالی است که مدیرکل حفاظت محیط‌زیست خراسان‌رضوی درباره این موضوع به ایرنا گفته است امسال تاکنون مجوز برای شکار کل و بز در این استان برای هیچ فردی چه ایرانی و چه خارجی صادر نشده و نخواهد شد. تورج همتی درباره فیلم منتشرشده در فضای مجازی که گفته می‌شود مربوط به خراسان‌رضوی است و در آن اتباع خارجی مشغول شکار کل و بز هستند، افزود: صحنه‌های این فیلم قطعا مربوط به خراسان‌رضوی نیست.
وی همچنین با اشاره به ادعای کذب مطرح‌شده در این فیلم که اجازه شکار را به یکی از شخصیت‌های استان نسبت داده است، گفت: موضوع صادر کردن یا نکردن پروانه شکار مبتنی بر مستندات و نظرات کارشناسی است و به هیچ وجه ارتباطی به زعیم دینی در استان ندارد.
همتی تأکید کرد: هرگونه تصمیم‌گیری در سازمان محیط‌زیست برای صدور مجوز شکار در عرصه‌های طبیعی به‌طور کاملا کارشناسی و مطابق ضوابط شفاف و مشخص به ظرفیت زیستی گونه‌ها در مناطق تحت حفاظت بستگی دارد.

صدور پروانه شکار برای خارجی‌ها متوقف شد

پس از اتفاقات به وجود آمده و انتشار تصاویری از حضور شکارچیان خارجی در مناطق محافظت‌شده کشور، فرمانده یگان حفاظت محیط‌زیست کشور هم به آن واکنش نشان داد.
به گزارش مهر، سرهنگ جمشید محبت‌خانی، درباره لغو فروش مجوز شکار به اتباع خارجی، گفت: بنا به دستور رئیس سازمان و با احترام به افکار عمومی و جوامع دانشگاهی کشور، امسال هیچ مجوز شکاری برای اتباع خارجی صادر نخواهد شد.
او درباره تعداد سهمیه‌ای که در برنامه امسال بود، گفت: امسال تعداد مجوز‌های شکار برای اتباع غیرایرانی ۲۰۰مجوز بود که با دستور مستقیم ریاست سازمان لغو شد.  
 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->