صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

کلاهبرداری از دانش آموز مشهدی به بهانه فروش سوالات امتحان نهایی

  • کد خبر: ۱۶۷۲۹۲
  • ۱۱ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۲:۵۵
براساس اظهارات زن جوان مشخص شد که خواهرزاده‌اش چندی پیش در یکی از کانال‌های تلگرامی، آگهی فروش سؤالات را دیده و در ادامه وارد کانالی شده که گردانندگانش مدعی بوده‌اند در صورت واریز وجه، تمام سؤالات امتحانی را تضمینی در اختیارش خواهند گذاشت.

محمدجواد ابوعطا | شهرآرانیوز؛ دانش‌آموز سال چهارم یکی از دبیرستان‌های مشهد بود، اما برخلاف دیگر هم‌کلاسی‌هایش که این روز‌ها کمتر از خانه خارج می‌شوند و بیشتر بر روی درس‌هایشان تمرکز دارند، پسر جوان راه دیگری را در پیش گرفت تا ره صدساله را یک‌شبه طی کند. اما حالا، نه‌تن‌ها در میانه راه ناکام مانده، بلکه با یک پرونده قضایی پروپیمان و ده‌ها شاکی روبه‌رو شده که ممکن است آینده تحصیلی‌اش را نیز به خطر بیندازد.

ماجرای این پرونده از آنجا آغاز شد که پلیس فتای خراسان‌رضوی با رصد فضای مجازی در آستانه ورود به فصل امتحانات مدارس، تمام تحرکات مجرمان فضای مجازی را کنترل کرده و در این میان، با تعدادی از کانال‌ها و صفحات مجازی روبه‌رو شده که به بهانه فروش سؤالات امتحانات نهایی، از مخاطبان خود کلاهبرداری می‌کردند.

در این میان، زنی با دردست‌داشتن مرجوعه قضایی به پلیس فتا مراجعه کرد و ماجرای یک شیادی به بهانه فروش سؤالات نهایی سال چهارم دبیرستان را مطرح کرد. براساس اظهارات زن جوان مشخص شد که خواهرزاده‌اش چندی پیش در یکی از کانال‌های تلگرامی، آگهی فروش سؤالات را دیده و در ادامه وارد کانالی شده که گردانندگانش مدعی بوده‌اند در صورت واریز وجه، تمام سؤالات امتحانی را تضمینی در اختیارش خواهند گذاشت.

ادامه بررسی‌ها نشان داد که پسر جوان ازآنجاکه پول درخواستی از سوی گردانندگان کانال را نداشته است به آن‌ها پیشنهاد داده که به‌ازای فعالیت در کانال، سؤال‌ها را دریافت کند. این موضوع با استقبال مدیران کانال روبه‌رو شده و به این دانش‌آموز پیشنهاد داده‌اند تا یک شماره کارت‌بانکی در اختیارشان بگذارد و در ادامه با آموزش‌هایی که دریافت می‌کند، مبالغ واریزی به حسابش را تبدیل به رمزارز کرده و به کیف‌پول دیجیتالی (والت) مشخصی واریز کند.

پسر جوان نیز به طمع دریافت سؤالات، بلافاصله دست به کار شده و با در اختیار گرفتن کارت بانکی خاله‌اش، شماره آن را به گردانندگان کانال اعلام می‌کند. در ادامه نیز مبالغ مختلفی به این کارت واریز می‌شود و این دانش‌آموز همه آن‌ها را تبدیل به ارز دیجیتال می‌کند.

اما پس از چند روز با مسدودشدن حساب زن جوان، او به دستگاه قضایی فراخوانده می‌شود.

پیگیری‌های اولیه نشان می‌دهد که فروشندگان سؤالات نهایی درواقع تعدادی شیاد بوده‌اند که به هیچ سؤال امتحانی‌ای دسترسی نداشته‌اند و پس از فریب دانش‌آموزان، پول‌های سرقتی را به حساب‌های واسط از جمله حساب زن جوان منتقل کرده و پس از تبدیل به رمزارز بدون اینکه ردپایی از خود به جا بگذارند، اقدام به پول‌شویی می‌کرده‌اند.

پیگیری کارشناسان پلیس فتا نشان داد که تاکنون جمعا مبلغ ۶۰ میلیون تومان، فقط در ۴۸ ساعت به حساب خاله این دانش‌آموز واریز شده که پسر جوان همه را تبدیل به رمزارز کرده و به کیف پول ناشناسی واریز کرده است.

هرچند این دانش‌آموز و خاله‌اش باید پاسخگوی مال‌باختگان باشند، اما کارشناسان پلیس فتای خراسان‌رضوی به‌منظور شناسایی و دستگیری متهمان اصلی این پرونده، تحقیقات جامعی را آغاز کرده‌اند.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.