صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

ترس غول‌های فوتبال اروپا از خرج‌های بی‌حساب عربستانی‌ها

  • کد خبر: ۱۷۱۵۷۲
  • ۰۶ تير ۱۴۰۲ - ۱۸:۴۷

به گزارش شهرآرانیوز، در هفته‌های گذشته روزی نبوده است که خبر انتقال احتمالی ستاره‌های بزرگ دنیای فوتبال به لیگ عربستان را نشنیده باشیم. کریستیانو رونالدو، کریم بنزما و انگولو کانته به لیگ حرفه‌ای عربستان پیوسته‌اند؛ بازیکنان مشهوری که در آستانه پایان دوران حرفه‌ای‌شان هستند، اما فقط پابه‌سن‌گذاشته‌ها راهی عربستان نشده‌اند. روبن نویس، هافبک بیست‌وشش‌ساله تیم‌ملی پرتغال که صحبت از پیوستنش به بارسلونا بود، به الهلال رفت.

ادواردو مندی، دروازه‌بان چلسی، در آستانه پیوستن به الاهلی است و گفته می‌شود الهلال در پی جذب برناردو سیلوا، هافبک پرتغالی منچسترسیتی، است و به نظر این فهرست همچنان درحال بیشترشدن باشد. آیا عربستان درحال تکرار تجربه‌ای است که چین چندسال پیش انجام داد یا این‌بار قرار است شاهد اتفاقات تازه‌ای باشیم؟ سرمایه‌های فراوان و خرج‌های بی‌حساب‌وکتاب باشگاه‌های عربی با تکیه بر درآمد‌های نفتی این کشور، می‌تواند ثبات مالی فوتبال جهان را تغییر دهد.

دلار‌های نفتی و چالش بازی جوانمردانه مالی

سرمایه‌گذاری عربستان در فوتبال درحالی رو به افزایش است که بعضی باشگاه‌های بزرگ دنیا برای تنظیم دخل و خرجشان با چالش روبه‌رو هستند. بارسلونا یکی از تیم‌هایی است که در یکی‌دو فصل گذشته مشکلات فراوان مالی داشت و هنوز هم مدیران این باشگاه کاتالانی با عوارض آن دست‌به‌گریبان هستند. چلسی هم در فصل نقل‌وانتقالات کنونی باید تصمیم‌های دشواری بگیرد تا قوانین بازی عادلانه مالی فیفا را رعایت کند.

غول‌های سری‌آ ایتالیا هم سال‌هاست که از نظر مالی در وضعیت خوبی نیستند. در چنین اوضاعی پیشنهاد‌های نجومی عربستانی‌ها با پشتوانه دلار‌های نفتی آن‌ها شانس این باشگاه‌ها برای خرید بازیکنان مدنظرشان را با قیمت معقول از بین می‌برد. با توجه به نبود قوانین فیرپلی مالی در فوتبال آسیا، باید دید لیگ حرفه‌ای عربستان تا چه اندازه می‌تواند بر بازار تأثیر بگذارد.

تکرار تجربه سوپرلیگ چین؟

برای فعالیت یک لیگ فوتبال در بازار نقل‌وانتقالات جهانی، تداوم و ثبات مالی یک سؤال بزرگ است. سوپرلیگ چین در مدت کوتاهی جلب توجه کرد و مبالغ هنگفتی برای جذب بازیکنان مطرحی مانند کارلوس توس، مهاجم سابق منچستریونایتد، پرداخت. اما این هزینه‌های سنگین دوام چندانی نداشت. البته عربستانی‌ها معتقدند زمانی که این اتفاق در چین رخ داد، پول دولت در کار نبود، بلکه بیشتر سرمایه‌گذاران خصوصی بودند. اما در عربستان تأمین بودجه مطمئن‌تر و بخشی از یک برنامه بلندمدت است. باشگاه‌ها کاملا جا افتاده‌اند و فوتبال در سراسر این کشور تا حد زیادی ورزش شماره‌یک است. این موارد باعث می‌شود که عربستانی‌ها فکر کنند سرنوشتی غیر از سوپرلیگ چین در انتظارشان خواهد بود.

اروپا، نگران خروج استعداد‌ها

برای فوتبال اروپا توسعه و پیشرفت لیگ‌برتر عربستان چالش است. ازدست‌دادن بازیکنان کلیدی تجربه جدیدی نیست. چین و آمریکا نیز در گذشته ستاره‌های پابه‌سن‌گذاشته را وسوسه کرده‌اند. با این حال، رفتن بازیکنانی مانند نویس که در اوج دوران حرفه‌ای‌شان هستند، نگران‌کننده است. باشگاه‌های اروپایی چگونه می‌توانند با دستمزد‌های چشمگیر پیشنهادی عربستانی‌ها رقابت کنند؟ حتی در بیست باشگاه ثروتمند دنیا سرمایه بی‌انت‌ها نیست و مقررات و قوانین مالی باید رعایت شود. لیگ قهرمانان اروپا چطور؟

اگر برتری این رقابت‌های باشگاهی به‌دلیل غیبت نام‌های بزرگ فوتبال جهان تضعیف شود، آیا می‌توان به باشگاه‌های خارج از اروپا پیشنهاد حضور در این مسابقات را داد؟ البته الکساندر چفرین، رئیس یوفا، موضوع را این‌طور نمی‌بیند. او در این‌باره به شبکه ان‌او‌اس هلند گفت: این بیشتر یک اشتباه برای فوتبال عربستان‌سعودی است. آن‌ها باید روی آکادمی‌ها سرمایه‌گذاری کنند، مربیانشان را آموزش و بازیکنانشان را پرورش دهند. خرید بازیکنانی که در پایان دوران حرفه‌ای‌شان هستند، باعث رشد و توسعه فوتبال نمی‌شود؛ اشتباه مشابهی که چین هم مرتکب شد و بازیکنانی را جذب کرد که در پایان دوران حرفه‌ای‌شان بودند. مسئله فقط پول نیست. بازیکنان دوست دارند در مسابقات برتر پیروز شوند و رقابت‌های برتر همچنان در اروپاست.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.